سکه طرح جدید در مشهد ۳۰۰ هزار تومان ارزان‌تر شد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) قیمت امروز طلا، سکه، دلار، ارز دیجیتال (۱۷ تیر ۱۴۰۳) | هیجان دیروز فروکش کرد سقف ثبت سفارش بازرگانان جدید ۱۰۰ هزار دلار شد هشدار بازرسی مشهد به مشاوران املاک بدون پروانه‌کسب: اجازه تبلیغات ندارید حراج حضوری شمش طلای مرکز مبادله امروز، ۱۷ تیرماه، برگزار می‌شود + جزئیات فروش فوق‌العاده سایپا (خودرو کوییک GXR-L) از روز سه‌شنبه (۱۹ تیر ۱۴۰۳) + جزئیات آغاز ثبت سفارش خودرو‌های وارداتی برای جانبازان از امروز یکشنبه (۱۷ تیر ۱۴۰۳) + لینک سامانه انتصاب معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی  استقبال بازارهای مالی از رئیس جمهور | بورس سبز پوش شد پاسخ به سوالات در مورد «طرح طبقه‌بندی مشاغل» | شرایط پرداختِ مابه‌التفاوت به کارگران چیست؟ نرخ امروز میوه و صیفی‌جات اعلام شد | کدو و بادمجان مناسب غذا‌های تابستانی را چند بخریم؟ (۱۷ تیر ۱۴۰۳) مطالبه‌های کارگران از رئیس‌جمهور منتخب نرخ سود بین‌بانکی کاهشی شد (۱۶ تیر ۱۴۰۳) نخستین قرارداد پولی میان ایران و روسیه امضا شد زمان برگزاری پانزدهمین حراج سکه طلا مشخص شد | متقاضیان چقدر واریز کنند؟ با ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان نقدینگی چه موبایل‌هایی می‌توان خرید؟ (۱۶ تیر ۱۴۰۳) واکنش مثبت ۸۸ هزار واحدی شاخص بورس به پایان انتخابات | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۶ تیر ۱۴۰۳) خبر خوش برای جانبازان | جزئیات جدید از نحوه ثبت سفارش خودرو اعلام شد سهمیه اقلام تنظیم‌بازار هیئت‌های مذهبی ویژه ماه محرم و صفر اعلام شد (۱۶ تیر ۱۴۰۳) کاهش یک میلیون و ۱۰۰ هزار‌تومانی سکه طلا در مشهد (۱۶ تیر ۱۴۰۳) اطلاعیه آزمون استخدامی مشترک دستگاه‌های اجرایی ۱۴۰۳ مربوط به ایثارگران قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۶ تیر ۱۴۰۳) | ریزش ۱۲ درصدی چری آریزو ۵IE واکنش بازار خودرو‌های داخلی به انتخابات چه بود؟ | افت قیمت ۱ تا ۴.۵ درصدی داخلی‌ها ثبت‌سفارش واردات خودرو به مناطق آزاد ابلاغ شد (۱۶ تیر ۱۴۰۳) | واردات کدام خودرو‌ها همچنان ممنوع است؟ سقوط آزاد بیت‌کوین | آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان امروز شنبه (۱۶ تیر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

گران‌فروشی لوازم خانگی به بهانه نوسانات نرخ ارز

  • کد خبر: ۲۰۹۵۴۱
  • ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۹
گران‌فروشی لوازم خانگی به بهانه نوسانات نرخ ارز
نوسان نرخ ارز، بهانه‌ای شده است تا عرضه و فروش لوازم خانگی ریز و درشت از سوی برخی از تولیدکنندگان و فروشندگان بازار کاهش پیدا کند یا به صورت کامل متوقف شود.

به گزارش شهرآرانیوز، این عدم عرضه در شرایطی حادث شده که تولیدکنندگان و واحد‌های صنفی از رکود بازار صحبت می‌کنند و می‌گویند خرید لوازم خانگی به پایین‌ترین حد خود رسیده است.

در کنار عدم عرضه، گرانی لوازم خانگی هم این روز‌ها بلای جان خریداران شده است. طی چند روز اخیر، برخی از فروشندگان، با قیمت‌های بالاتر کالا‌های موجود در انبار و مغازه خود را به فروش می‌رسانند و همین امر سبب شده قیمت اکثر کالا‌ها افزایشی شود و مردم به اجبار از بازار لوازم خانگی عقب‌نشینی کنند.

یکی از تولیدکنندگان لوازم خانگی که خواست نامش عنوان نشود، گفت: برخی از تولیدکنندگان عامدانه، عرضه لوازم خانگی به واحد‌های صنفی را کاهش داده‌اند و کالا‌ها را در انبار‌های خود نگه داشته‌اند تا ببینند وضعیت ارزی کشور چگونه خواهد بود. آن‌ها در صورت ادامه افزایش نرخ ارز، می‌خواهند با قیمت‌های جدید محصولات خود را به فروش برسانند، اما برخی از تولیدکنندگان لوازم خانگی قربانی قطعه‌سازان این حوزه شده‌اند. وقتی یک کارخانه لوازم خانگی با بیش از هزار قطعه‌ساز همکاری می‌کند، این احتمال وجود دارد که برخی از آن‌ها بهانه‌تراشی کنند و قطعات مورد نیاز تولید را ندهند.

او افزود: طی چند روز اخیر برخی از قطعه‌سازان لوازم خانگی، قیمت قطعات تولیدی خود را بین ۱۰ تا ۲۰ درصد گران کرده‌اند و اگر تولیدکننده لوازم خانگی از پرداخت وجه بیشتر امتناع کند، خط تولید دچار مشکل خواهد شد؛ لذا این گرانی باعث شده خطوط تولید هم با مشکل روبه‌رو شود.

این تولیدکننده لوازم خانگی با تأکید بر اینکه صنعت لوازم خانگی نیازمند ارز است و ضرورت دارد بانک مرکزی نشستی با تولیدکنندگان لوازم خانگی داشته باشد، گفت: اگر ارز نیمایی مورد نیاز تولیدکنندگان لوازم خانگی تأمین شود، مشکلات و عدم عرضه لوازم خانگی با سرعت حل خواهد شد.

او با تأکید بر اینکه ما می‌دانیم وضعیت پیش آمده و نوسان نرخ ارز مقطعی است، تصریح کرد: متأسفانه برخی از تولیدکنندگان و فعالان بازار از هر فرصتی می‌خواهند استفاده کنند تا سود ببرند و قطعاً چنین راه و روشی باعث می‌شود مردم نسبت به کالای ایرانی بدبین و دلخور شوند.

روز گذشته بازار امین‌حضور هم با رفتار‌های سودجویانه روبه‌رو شده بود. برخی از واحد‌های صنفی با آنکه لوازم خانگی مورد نیاز اسفندماه (به دلیل افزایش تقاضا‌های مردمی) را از ماه‌های پیش خریداری کرده بودند، از عرضه کالا به مردم اجتناب می‌کردند.

آن‌ها این‌گونه مدعی شدند که اگر ما کالا را به فروش برسانیم، نمی‌توانیم با همان قیمت قبلی جایگزین کنیم لذا باید صبر کنیم نرخ ارز به ثبات گذشته خود بازگردد و بعد از آن کالای درخواست شده مردم را به فروش برسانیم. طی حداقل یک هفته اخیر تقاضا برای خرید لوازم خانگی هم بیشتر شده است، خیلی از کسانی که برنامه خرید در اسفندماه یا سال گذشته داشتند این روز‌ها به بازار مراجعه کرده‌اند، اما خیلی از این افراد نتوانستند خریدی داشته باشند چرا که قیمت‌ها از نظر آن‌ها با منطق فاصله دارد.

البته این نخستین باری نیست که مردم با چنین وضعیتی در بازار و فعالان بازار هم با سودجویی دلالان روبه‌رو می‌شوند. سنت چنین سوء‌استفاده‌ای از دولت گذشته به ارث رسیده است. در دولت روحانی هر زمان که نرخ ارز دچار نوسان می‌شد، بازار هم دچار بهم‌ریختگی می‌شد؛ کالا‌ها نایاب می‌شدند و فعالان بازار هم از فروش هر کالایی پرهیز می‌کردند چرا که اعتقاد داشتند، دولت روحانی توانایی کنترل بازار ارز و نرخ‌ها را ندارد، اما دولت سیزدهم این اطمینان را داده است که افزایش نرخ ارز در بازار، مقطعی است و به‌زودی حل خواهد شد.

منبع: ایران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->