ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم پشت نوبت دریافت جهیزیه در خراسان رضوی صفر است غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود آخرین وضعیت و محدودیت ترافیکی در جاده‌های کشور (۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون رئیس کل دادگستری: فروش زمین به نفع شکات پرونده کثیرالشاکی کینگ مانی زلزله ۴.۶ ریشتری جم را لرزاند (۴ بهمن ۱۴۰۳) ویتامین D چگونه ریسک ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد؟ درباره سرطان چشم بیشتر بدانید فقط ۲ درصد ایرانی‌ها خون اهدا می‌کنند بررسی وضعیت عدالت آموزشی در جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان رضوی | فاصله ۸ هزار کلاسی تا نقطه مطلوب ۴۷۰ بیمار مبتلا به سل در خراسان رضوی تحت درمان هستند علت ارتکاب قتل، همسرم قربان‌صدقه‌ام نمی‌رفت و طلاق می‌خواست! هوای کلانشهر مشهد امروز در شرایط پاک قرار دارد (۴ بهمن ۱۴۰۳) فوت دختر ۱۷ ساله در انفجار خانه در روستایی حوالی مشهد
سرخط خبرها

رئیس انستیتو پاستور: انجام روزانه ۶ هزار تست کرونا در کشور/اعلام آمادگی ۵۰ شرکت ایرانی برای ساخت کیت تشخیصی کرونا

  • کد خبر: ۲۰۹۷۱
  • ۲۴ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۷
رئیس انستیتو پاستور: انجام روزانه ۶ هزار تست کرونا در کشور/اعلام آمادگی ۵۰ شرکت ایرانی برای ساخت کیت تشخیصی کرونا
اکنون روزانه ۶ هزار تست کرونا در ۵۰ آزمایشگاه دولتی انجام و جواب نمونه ها ۴۸ ساعته آماده می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، رئیس انستیتو پاستور ایران گفت: بیش از ۲۲۰ هزار کیت تشخیصی به ایران اهدا و حدود ۸۰ هزار مورد آن مصرف شده است. اکنون روزانه ۶ هزار تست کرونا در ۵۰ آزمایشگاه دولتی انجام و جواب نمونه ها ۴۸ ساعته آماده می‌شود.

علیرضا بیگلری افزود: ۷۰ آزمایشگاه تشخیص کرونا در کشور تایید شده که بیش از ۵۰ آزمایشگاه آن فعال است و به زودی طی روزهای آینده همه این ۷۰ آزمایشگاه با در اختیار داشتن کیت تشخیصی کرونا فعال می شوند.

وی ادامه داد: همه این آزمایشگاه‌ها دولتی هستند و سازمان بهداشت جهانی، ایران را به خاطر این فعالیت انستیتو پاستور و وزارت بهداشت تحسین کرد که توانست در این مدت کوتاه حدود سه هفته‌ای این تعداد آزمایشگاه را در کشور تجهیز و راه‌اندازی کند.

بیگلری گفت: این ظرفیت بزرگ تشخیصی به جز افزایش ظرفیت سه برابری خود ساختمان انستیتو پاستور برای انجام تست تشخیص ویروس کروناست. اکنون روزانه بیش از دو هزار تست تشخیصی را در انستیتو پاستور انجام می دهیم و در کل ۵۰ آزمایشگاهی که اکنون در کشور فعال هستند روزانه ۶ هزار تست انجام می شود و ظرف یکی دو هفته آینده این ظرفیت به ۱۰ هزار تست در روز می رسد و حتی بیش از این امکانپذیر است.

رئیس انستیتو پاستور ایران افزود: تحسین سازمان بهداشت جهانی از این اقدام وزارت بهداشت برای این بود که در کل کشور و در اقصی نقاط کشور تست کرونا بر اساس یک پروتکل واحد انجام می شود و این کار بزرگی است که توان فنی نیروهای انسانی متخصص ایرانی را نشان می دهد که ظرف سه هفته به چنین توانی رسیده است در حالی که بسیاری از کشورهای منطقه ما توان انجام روزانه هزار تست کرونا را هم ندارند.

وی گفت: این۵۰ آزمایشگاه تشخیص کرونا اکنون در دانشگاه‌های علوم پزشکی مستقر هستند و در این آزمایشگاه‌ها از زاهدان گرفته تا همدان و شیراز و مشهد همان شیوه آزمایشی اجرا می شود که در آزمایشگاه مرکزی انستیتو پاستور انجام می‌شود.

بیگلری افزود: تلاش برای ایجاد این توان آزمایشگاهی برای این است که بتوانیم موارد مشکوک بستری و مراجعه کننده به بیمارستان‌ها را در سریعترین زمان ممکن تعیین تکلیف کنیم، چون بیمارستانها باید به سرعت بیماران مبتلا به ویروس کرونا را از سایر افراد مشکوک تفکیک کنند و اگر یک بیمار کرونا مثبت در کنار یک فرد کرونا منفی بستری باشد آلودگی را منتقل می کند و به سرعت بیماری گسترش پیدا می کند. علاوه بر آن کادر درمان هم باید بیماران کرونا مثبت را بشناسند تا بتوانند خدمات مناسب ارائه کنند.

تعداد کیت‌های تشخیص کرونا در ایران

رئیس انستیتو پاستور ایران درباره تعداد کیت های تشخیصی موجود در کشور گفت: روزی که مشکل کرونا در کشور شروع شد، از حدود یک ماه قبل از آن کیت استاندارد مورد نظر سیستم بهداشت و درمان کشور را شناسایی و انتخاب و تقریبا همه کیت های تشخیصی موجود در بازارهای جهانی را امتحان کرده بودیم. بنابراین طراحی روش تشخیصی و نوع کیت را مشخص کرده بودیم.

وی افزود: روزهای اول تعداد کیت های معدودی در اختیار داشتیم بعد از چند روز که سازمان بهداشت جهانی تماس گرفت بلافاصله استانداردها و پروتکل تشخیصی و نوع کیت مد نظر ایران را به آنان اعلام کردیم چون اگر این کارها انجام نشده بود حداقل یک هفته طول می کشید تا نوع کیت مورد درخواستی را به آنان اعلام کنیم و زمان از دست می رفت.

بیگلری گفت: یک ساعت بعد از تماس سازمان بهداشت جهانی نوع کیت درخواستی کشور را به آنان اعلام کردیم و جای تشکر دارد که سازمان بهداشت جهانی بلافاصله تهیه کیت‌های درخواستی ایران را که به صورت هدیه بود به جریان انداخت و ۱۰۰ هزار کیت تشخیصی را در یک مرحله و بعد در نوبت‌های دوم و سوم هم محموله‌های کوچکتر ۱۰ هزار و ۱۵ تایی کیت تشخیص کرونا را به ایران دادند.

وی افزود: علاوه بر آن محموله بزرگی از کیت کرونا را هم دولت چین داد و تاکنون حدود ۱۰۰ هزار کیت تشخیصی را دولت چین به ایران اهدا کرده است. در چین هم کیت های مختلفی تولید می شود که ما در ایران دو نوع از این کیت های تشخیصی را که کیت های بسیار خوبی است درخواست کردیم و همان ها را به ایران دادند.

رئیس انستیتو پاستور ایران گفت: بر این اساس کیت‌هایی که اکنون در ایران برای تشخیص کرونا استفاده می‌شود کیت‌های اهدای سازمان بهداشت جهانی و کیت‌های اهدایی دولت چین است که از بهترین تولیدات این کشور است.

وی افزود: تاکنون بیش از ۲۲۰ هزار کیت تشخیص کرونا را در ایران در اختیار داشته ایم که البته در ۲۳ روز گذشته بالغ بر ۸۰ هزار قلم از این کیت ها برای تشخیص ویروس کرونای افراد مشکوک در آزمایشگاههای فعال مصرف شده است.

بیگلری گفت: انجام تست کرونا در کشور از ۳۰ بهمن شروع شد، در روزهای اول به علت محدودیت کیت و آزمایشگاه‌ها تعداد موارد آزمایش کمتر بود و به هزار مورد نمی‌رسید اما اکنون به بالای ۶ هزار آزمایش در روز رسیده است و تاکنون بیش از ۸۰ هزار آزمایش انجام شده است که از این تعداد تاکنون بیش از ۱۱ هزار و ۳۰۰ مورد مثبت شده است.

رئیس انستیتو پاستور ایران افزود: در روزهای اول زمان انجام تست گاهی ۹۶ ساعت طول می کشید، چون با حجم زیاد نمونه و توان کم آزمایشگاهی مواجه بودیم اما اکنون با افزایش توان آزمایشگاهی به طور متوسط ظرف ۴۸ ساعت جواب نمونه ها مشخص می شود و در برخی آزمایشگاه‌های شبکه که خلوت است در بعضی موارد جواب آزمایش ظرف ۲۴ ساعت آماده می شود.

وی گفت: در روزهای اول که تعداد کیت‌های تشخیصی کم بود، برای تشخیص موارد مشکوک اول تست آنفلوانزا از افراد مشکوک انجام می شد، اگر جواب منفی بود بعد تست کرونا انجام می شد اما اکنون که شیوع بیشتر با کروناست اول کرونا را آزمایش می کنیم مگر اینکه پزشک تست آنفلوانزا را هم درخواست کند یا اینکه تست کرونا منفی شود و بعد تست آنفلوانزا گرفته می شود.

اولویت تست کرونا برای بیماران بستری

بیگلری ادامه داد: اکنون در پروتکل کشوری اولویت انجام تست برای بیمارانی است که در بیمارستان‌ها بستری هستند چون نباید اجازه دهیم تخت‌های بیمارستانی بیهود اشغال شود. اگر جواب آزمایش بیمار بستری منفی باشد نیاز به ادامه بستری ندارد و اگر علایم بالینی هم دال بر این بود که بیمار کرونا ندارد، پزشک می توان او را ترخیص کند تا بار بیمارستان ها کم شود.

رئیس انستیتو پاستور ادامه داد: در مرحله بعد قرار است موضوع انجام تست برای افرادی که به صورت سرپایی مراجعه می کنند، در صورتی که علایم بیماری و تماس مستقیم با افراد مبتلابه کرونا داشته اند هم انجام شود و تست افراد سرپایی هم  به پروتکل تشخیص کرونا اضافه شوند. وزارت بهداشت مشغول بررسی این موضوع است که بتواند در آینده برای مراجعان سرپایی هم تست کرونا را انجام دهد اما هنوز ابلاغ نشده است و تصمیم قطعی گرفته نشده است.

وی گفت: در روزهای اول نمی توانستیم به انجام تست کرونا برای مراجعان سرپایی فکر کنیم چون تعداد کیت و توان آزمایشگاهی چنین اجازه ای را نمی داد اما اکنون در حال بررسی این موضوع هستیم. توان آزمایشگاهها را افزایش می دهیم و اگر در وزارت بهداشت مورد پذیرش قرار بگیرد برای مراجعان سرپایی و غیر بستری هم تست کرونا انجام می شود.

بیگلری ادامه داد: فعلا اولویت تست برای بیماران بستری است به خصوص اینکه کادر درمان باید بدانند کدام بیمار کرونا مثبت است و کدام نیست چون برخورد با این بیماران متفاوت است.

سی‌تی‌اسکن ریه برای تشخیص کرونا

رئیس انستیتو پاستور در مورد تشخیص کرونا از طریق سی‌تی‌اسکن سینه گفت: اتفاقا در گفت‌وگوهایی که با کارشناسان چینی در ایران داشتیم، در بسیاری موارد ارزش آزمایش سی‌تی‌اسکن ریه از تست کیت تشخیص کرونا بالاتر و دقیق‌تر است.

وی افزود: در واقع برای بیماری که علایم بالینی پیدا کرده، نتیجه سی تی اسکن سینه از تست کرونا دقیق تر است و پزشک می تواند بر اساس علایم بالینی درمان را شروع کند، خیلی وقت ها بیمار زمانی مراجعه می کند که هنوز علایم و درگیری ریوی ایجاد نشده و سی اسکن ریه چیزی را نشان نمی دهد اما تب و سرفه و شک به کرونا هست، آنجاست که پزشک می تواند درخواست تست کرونا بدهد.

بیگلری گفت: تست کرونا ممکن است روزهای دوم تا چهارم بعد از درگیری فرد با ویروس مثبت شود اما دوره کمون و پنهان بیماری تا ۱۴ روز ممکن است طول بکشد.

تولید کیت کرونا در ایران

رئیس انستیتو پاستور ایران گفت: تعدادی از متخصصان و فن آوران کشور مشغول تلاش برای تولید کیت تشخیص کرونا هستند. حدود ۵۰ شرکت آمادگی خود را در این زمینه اعلام کرده اند. چند شرکت از بین آنها نشان داده اند که توانایی تولید این کیت را در سطح کیت‌های استاندارد بین المللی که از خارج از کشور تامین می شود، دارند.

وی افزود: اگر این کیت‌ها در انستیتو پاستور ایران تایید شود. برخی از این شرکت ها می توانند در مقیاس صنعتی بالای ۱۰ هزار کیت را در کشور تولید کنند و این فرصتی است که در بطن یک تهدید ایجاد می شود. البته بین سه تا چهار هفته ممکن است برای  تایید و تولید این کیت ها زمان لازم باشد.

بیگلری درباره شایعاتی که در فضای مجازی درباره راه اندازی ساختمان جدید انستیتو پاستور مطرح شده نیز گفت: ساختمان جدید آزمایشگاه مرکزی انستیو پاستور از پیمانکار تحویل گرفته شد و با تلاش شبانه روزی همکاران انستیتو پاستور روز پنجشنبه به بهره برداری رسید و توان آزمایشگاهی این موسسه را افزایش داد.

وی گفت: در روزهای گذشته افراد خیر زیادی کمک کردند. یک نفر از این خیرین یک دستگاه وانت مزدا یخچال دار به انستیتو پاستور هدیه داد، خیر دیگر چهار دستگاه موتورسیکلت هدیه داد تا بسته ها را جا به جا کنیم. فرد دیگری ۴۰ دستگاه کامپیوتر هدیه داد و فرد دیگری هم دسته گلی آورد که روی آن نوشته شده بود، فرزندان ایران ایثار و فداکاری شما در تاریخ ایران زمین ماندگار خواهد بود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->