مهاجرانی: ۶۰ دانشجوی دیگری که در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ از تحصیل محروم شده بودند، به کلاس برگشتند التهاب در پاکستان | یک پلیس پاکستان در جریان راهپیمایی مخالفان دولت کشته شد اعتراض وزیران افراطی صهیونیست به آتش‌بس قریب‌الوقوع در لبنان آخرین دیدار کاظمی‌قمی با امیرخان متقی (۶ آذر ۱۴۰۳) | طالبان برای تعامل با سفیر جدید ایران اعلام آمادگی کردند قالیباف: وضعیت تحقق برنامه هفتم اصلا قابل قبول نیست آمریکا در مذاکرات تروئیکای اروپایی و ایران شرکت نمی‌کند توضیحات وزیر نفت در مجلس در رابطه با اقدامات انجام‌شده جهت تأمین سوخت نیروگاه‌ها مواضع متناقض مقامات انگلیس درباره حکم بازداشت نتانیاهو آیا توافق آتش بس در لبنان نزدیک است؟ مجروح شدن ۲ شهروند غیرنظامی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به حمص حمله هوایی رژیم صهیونیستی به چند پل در حومه حمص سوریه روسیه: آمریکا با وتوی قطعنامه آتش بس غزه در جهان منزوی می‌شود اردوغان: به حمایت از برادرانمان در فلسطین ادامه می‌دهیم وزیر اقتصاد: مصمم به ایفای تعهدات خود در قبال بانک توسعه اسلامی هستیم فرمانده تیپ گولانی ارتش رژیم صهیونیستی خانه نشین شد مخبر: دولت‌ها چاره‌ای جز کوچک شدن ندارند تداوم حملات هوایی رژیم صهیونیستی به ضاحیه بیروت (۵ آذر ۱۴۰۳) رسانه آمریکایی: تل‌آویو و بیروت در مورد شروط آتش‌بس به توافق رسیده‌اند عراقچی: جامعه بین‌المللی نگذارد تجاوز رژیم صهیونیستی به امری عادی تبدیل شود تحرکات مشکوک نظامیان آمریکا در شرق سوریه (۵ آذر ۱۴۰۳) پزشکیان: باید با مردم در زمینه اصلاحات اقتصادی ضروری صحبت کنیم سی ان ان مدعی موافقت نتانیاهو با توافق آتش‌بس در لبنان شد تدابیر بغداد برای جلوگیری از هرگونه تجاوز احتمالی اسرائیل به عراق شیخ الازهر: اسرائیل در غزه در حال نسل‌کشی زیر نام متون مذهبی تورات است جزئیات بزرگترین بسته تحریم‌های انگلیس علیه نفتکش‌های روسیه دیوان لاهه از کشور‌ها خواست برای بازداشت نتانیاهو و گالانت همکاری کنند لوموند فرانسه: اروپا در فکر اعزام سرباز به اوکراین است گفت‌وگوی چهره‌به‌چهره فرماندار مشهد با همشهریان | پیگیری مطالبه‌های ۱۴۳ نفر در برنامه «دوشنبه‌های ملاقات مردمی»
سرخط خبرها

تایم: کشتی‌های آمریکا در خاورمیانه به گل نشسته‌اند

  • کد خبر: ۲۱۱۷۱۵
  • ۲۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۲:۲۸
تایم: کشتی‌های آمریکا در خاورمیانه به گل نشسته‌اند
حضور طولانی‌مدت نیروی دریایی آمریکا در منطقه موجب تحلیل‌رفتن منابع و آمادگی نظامی این کشور در مواجهه با چالش‌های بزرگ‌تر مانند تقابل با چین شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، نیروی دریایی آمریکا شدیداً درگیر مناقشات غرب آسیا شده و منابع و نیروی انسانی خود را در این منطقه درگیر کرده است. استقرار نظامی این کشور در این منطقه بسیار طولانی‌مدت شده و کشتی‌ها و کارکنان نیروی دریایی را مستهلک کرده است.

بر اساس مقاله نشریه تایم، این غرق‌شدن در منطقه بر توانایی نیروی دریایی آمریکا برای تمرکز بر اولویت‌های استراتژیک این کشور تاثیر گذاشته است؛ مخصوصاً در منطقه هند-اقیانوس آرام که شاهد گسترش نفوذ چین است.

در گزارش تایم آمده است: «نیروی دریایی آمریکا با هدف دستیابی به یک هدف دست‌نیافتنی، همچنان در حال غرق‌شدن در خاک خاورمیانه است و این در حالی است که آمریکا در منطقه اقیانوس آرام که (برای منافع ایالات متحده) به‌مراتب مهم‌تر است میدان را خالی کرده است». این گزارش نمایانگر خطرات حضور طولانی‌مدت در منطقه است، از جمله تحلیل رفتن منابع و ناتوانی در تغییر مسیر‌های استراتژیک.

چرخش استراتژیک به اقیانوس آرام

واشنگتن از مدت‌ها قبل به این نتیجه رسیده که برای حفظ قدرت خود باید در هند-آرام حضور پررنگ‌تری داشته باشد، اما حضورش در منطقه مانع تحقق این خواسته شده است. ظهور چین به عنوان یک قدرت دریایی آمریکا را وادار به بازنگری در اولویت‌هایش کرده است؛ اما عملیات‌های کنونی در منطقه غرب آسیا هنوز مانعی بر سر راه تغییر سیاست‌ها هستند.

نشریه تایم هشدار می‌دهد: «خط سیر آینده حتی از این هم بدتر است: ظرفیت کشتی‌سازی در چین حالا ۲۰۰ برابر آمریکا است!» این برای آمریکا بدین معنی است که تداوم حضور نظامی در منطقه مساوی است با عقب‌ماندن از چین در حوزه نیروی دریایی.

سوالات درباره کارآمدی ناو هواپیمابر

در این مقاله همچنین پرسش‌هایی درباره کارآمدی و احتمال بقای ناو‌های هواپیمابر آمریکا در منطقه مطرح شده است؛ مخصوصاً در مواجهه با فناوری‌های پیشرفته ضدکشتی. همچنین یکی از نگرانی‌های عمده کارشناسان آسیب‌پذیری ناو‌های هواپیمابر آمریکا در مناطق باریک مانند خلیج فارس است.

«هایمن ریکووِر» دریاسالار شناخته‌شده نیروی دریایی آمریکا در سال ۱۹۸۲ در برابر کنگره این کشور شهادت داد که «در جنگ مستقیم با روسیه، ناو‌های هواپیمابر ایالات متحده تنها ۴۸ ساعت دوام می‌آورند». تایم با اشاره به اظهارات این چهره برجسته نیروی دریایی آمریکا بر چالش‌های درحال‌تحول ناو‌های هواپیمابر در مناقشات دنیای امروز تاکید کرده و نشانگر لزوم ارزیابی ساختار و «مفهوم عملیاتی» نیروی دریایی آمریکا است.

چالش‌های امنیتی و نیروی انسانی

گسترش حضور آمریکا در منطقه نیروی انسانی این کشور را با چالش مواجه کرده و موجب استقرار کشتی‌ها با تعداد کمتری از ملوان‌های لازم شده است؛ اما همان افراد هم از حضور مداوم و طولانی‌مدت در دریا مستهلک شده‌اند. این موجب افزایش نگرانی‌های امنیتی و همچنین بروز سوانح شده است؛ از جمله برخورد دو ناوشکن آمریکایی «جان اس مک‌کین» و «فیتزجرالد» در ۲۰۱۷.

نشریه تایم با اشاره به تبعات انسانی ماموریت‌های طولانی‌مدت و پرتنش، بر لزوم رسیدگی به مشکلات نیروی انسانی در نیروی دریایی آمریکا برای حفظ امنیت و آمادگی عملیاتی ایالات متحده تاکید کرد؛ از جمله اختصاص زمان استراحت و آموزش کافی به کارکنان.

کمبود مهمات دقیق

نگرانی‌هایی درباره مهمات نقطه‌زن - از جمله موشک‌های تاماهاک - در عملیات‌های آمریکا در منطقه مطرح شده است. تایم هشدار داده است که استفاده از این مهمات در عملیات‌های کم‌اهمیت تاثیر شگرفی بر آمادگی نیروی دریایی آمریکا در مناقشات احتمالی در اقیانوس آرام خواهد داشت، مخصوصاً در تقابل با چین.

در این مقاله آمده است: «در حمله ۱۲ ژانویه به حوثی‌ها (انصارالله یمن) از ۸۰ موشک تاماهاک استفاده شد؛ یعنی بیش از نیمی از ظرفیت تولید سالانه آن‌ها در آمریکا.» این نشان‌دهنده هزینه گزافی است که ایالات متحده در نتیجه حضور طولانی‌مدت خود در منطقه متحمل می‌شود.

تشدید تهدید چین

ظهور چین به عنوان یک قدرت دریایی برجسته چالش بزرگی برای نیروی دریایی آمریکا و سلطه آن بر هند-آرام است. با پیشی‌گرفتن نیروی دریایی ارتش آزادی‌بخش خلق چین از نیروی دریای آمریکا از نظر مقیاس و ظرفیت تولید کشتی، ایالات متحده باید به دنبال پاسخ استراتژیک مناسبی به این عقب‌ماندگی و نفوذ چین باشد.

در این مقاله آمده است: «زمانی که آمریکا در افغانستان مشغول بود، چین ۳۱۳ کشتی جنگی ساخت. ۲ دهه قبل، نیروی دریایی چین تنها در تصورات بود؛ اما رزمایش‌های اخیر نشان می‌دهد که نیروی دریایی ایالات متحده حالا برای شکست‌دادن ناوگان چین راه بسیار دشواری دارد».

بازسازی و چرخش استراتژیک

تایم در این مقاله به واشنگتن توصیه می‌کند که غرب آسیا را رها کرده و ضمن بازسازی قدرت دریایی خود، تمرکزش را بر منطقه هند-آرام متمرکز کند. به گزارش تایم، ایالات متحده باید «از بند سنتکام (ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا) گریخته» و برای چالش‌های در حال ظهور در جهان آماده باشد.

منبع: ایسنا

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->