ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است حادثه برای سرویس مدرسه در قم | راننده و ۴ دانش آموز دختر مصدوم شدند داروی بیش فعالی مصرف می‌کنید؟ فشار خونتان را کنترل کنید خلع‌سلاح محیط‌بانان نیاز به پشتوانه مطالعاتی دارد| درگیری‌های مسلحانه در صیانت از محیط‌زیست باید برچیده شود آتش‌سوزی در یکی از هتل‌های کربلا| هیچ زائر ایرانی در آتش‌سوزی هتل شمس کربلا آسیب ندیده است (۲۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

سبز شدن گرینلند پس از حدود ۱۰۰۰ سال چه تاثیری بر کره زمین می‌گذارد؟

  • کد خبر: ۲۱۲۳۱۳
  • ۲۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۶:۴۸
سبز شدن گرینلند پس از حدود ۱۰۰۰ سال چه تاثیری بر کره زمین می‌گذارد؟
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که به دلیل گرم‌شدن کره زمین، ورقه یخی در گرینلند به سرعت در حال ذوب شدن است و پوشش گیاهی در حال جایگزین‌شدن در این سرزمین است.

شهرآرانیوز - ممکن است لازم باشد در مورد اصطلاح قدیمی «گرینلند یخ است، ایسلند سبز است» تجدیدنظر کنیم. (گرینلند به معنای تحت اللفظی سرزمین سبز و ایسلند با تلفظ صحیح‌تر آیسلند به معنای سرزمین یخ.)

به گفته جاناتان کریویک، یکی از نویسندگان این تحقیق و استاد زمین‌شناسی دانشگاه لیدز در بریتانیا، بخش‌هایی از گرینلند برای اولین‌بار از زمان حضور وایکینگ‌ها در این منطقه - در حدود ۱۰۰۰ سال پیش - دوباره سبز می‌شود.

این مطالعه گزارش می‌دهد که در مناطقی که در چند دهه پیش برف و یخ وجود داشت، اکنون از بوته‌ها به همراه سنگ‌های بایر و تالاب‌ها پوشیده شده است.

میزان آب‌شدن یخ‌ها در گرینلند چقدر بوده است؟

این مطالعه گزارش می‌دهد که حدود ۲۸۵۰۰ کیلومتر مربع از یخ‌های گرینلند و یخچال‌های طبیعی این منطقه در سه دهه گذشته ذوب شده‌اند.
به طور کلی، مساحت از دست‌رفته یخ در ۳۰ سال گذشته در گرینلند کمی بیشتر از اندازه ایالت ماساچوست در آمریکاست و حدود ۱.۶ ٪ از کل پوشش یخ و یخچال‌های طبیعی گرینلند را تشکیل می‌دهد.

کریویک می‌گوید: «گرم‌تر شدن دما با تغییرات پوشش زمینی که در گرینلند مشاهده می‌کنیم مرتبط است. با تجزیه و تحلیل تصاویر ماهواره‌ای با وضوح بالا، ما توانسته‌ایم تصویر دقیقی از تغییرات پوشش زمینی که در حال وقوع است به دست آوریم.»

اطلاعاتی که از زمان وایکینگ‌ها به دست آمده نشان می‌دهد که پوشش گیاهی در آن زمان گسترده‌تر بوده است. کاریویک در این مورد معتنقد است: «آخرین باری که گرینلند به این مقدار سرسبز بوده احتمالاً در دوره گرمایش هوا در قرون وسطی (تقریباً ۹۰۰ تا ۱۳۰۰ پس از میلاد) بوده است. همانطور که آثار به دست آمده از وایکینگ‌ها نشان می‌دهد ورقه یخ در آن زمان نسبت به امروز وسعت کمتری داشت و احتمالاً پوشش گیاهی آن در آن زمان نیز گسترده‌تر بوده است.»

چرا وجود یخ در گرینلند مهم است؟

چرا باید به اتفاقاتی که در گرینلند می‌افتد اهمیت بدهیم؟ مایکل گریمز، نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: «از بین‌رفتن توده یخ در گرینلند، علاوه بر تأثیرات محلی بر مردم و گیاهان و جانوران، نقش مهمی در افزایش سطح جهانی دریا‌ها خواهد داشت، روندی که چالش‌های مهمی را هم اکنون و هم در آینده ایجاد می‌کند».

به گفته ناسا، اگر تمام یخ‌های گرینلند ذوب شوند، دریا‌های جهانی حدود ۷ متر بالا خواهند آمد. علاوه بر این، نفوذ آب شیرین به اقیانوس می‌تواند بر جریان‌های زیر آب تأثیر گذاشته که این باز هم بر آب و هوای سراسر جهان تأثیر می‌گذارد.

آیا گرینلند همچنان سبزتر خواهد شد؟

جواب کوتاه به این سوال مثبت است. کریویک می‌گوید: «پیش‌بینی می‌شود که یخ‌ها در گرینلند بیشتر کاهش یابد و با سرعتی بیشتر نسبت به دهه‌های اخیر و به مرور زمان سبز شدن را از طریق گسترش پوشش گیاهی ترویج کند. این مطالعه نشان می‌دهد که در حال حاضر این روند با سرعت در حال انجام است.»

لازم به ذکر است که این مطالعه در مجله معتبر بریتانیایی Scientific Reports منتشر شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->