به گزارش شهرآرانیوز، محسن اسلامی در گفتوگویی با اعلام اینکه تاکنون تخلفی که مربوط به بازه زودهنگام تبلیغات انتخاباتی باشد، نداشتهایم، افزود: کار نظارت بر تبلیغات انتخاباتی از سوی هیاتهای اجرایی، هیاتهای بررسی استانی، پلیس فتا از فردا (پنجشنبه سوم اسفند ماه) آغاز میشود و گزارشها در نشستهای هیاتهای اجرایی و نظارت بررسی و رسیدگی خواهد شد.
به گفته سخنگوی ستاد انتخابات کشور، در بررسی تخلفات، جهت رفع تخلف به نامزدها تذکر داده میشود و در صورتی که ابعاد تخلفات شدید باشد، در صورت لزوم به ستاد پیشگیری از جرایم انتخاباتی در معاونت اجتماعی قوه قضاییه ارجاع داده میشود.
اسلامی با اشاره به اهمیت رصد هزینههای مالی رقابتهای انتخاباتی برای این دوره، از نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی خواست همه منابع و هزینههای انتخاباتی خود را در سامانه مالی انتخابات که از آن رونمایی شده است، ثبت کنند.
هزینههایی که نامزدها باید در سامانه ثبت کنند، منابع مالی، هزینههای برپایی ستادهای تبلیغاتی مجاز، حق الزحمه نیروهای اجرایی و ... را شامل میشود.
اسلامی با اشاره به جلسات توجیهی برگزار شده با نامزدهای تایید صلاحیت شده در خصوص قانون جدید انتخابات و دستورالعمل تبلیغاتی، گفت: جلسات مفصلی با نامزدها برای توجیه قانون جدید برگزار شده، با اینحال تاکید داریم قانون و دستور العمل تبلیغاتی را که در مجموعه ستادهای استانی در دسترس است و در پورتال وزارت کشور قرار دارد، نامزدان مطالعه کنند.
وی در خصوص امکانات تبلیغاتی این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی، گفت: براساس ماده ۷۴ قانون جدید، دستگاههای اجرایی مکلف شده اند، فهرست امکانات و ظرفیت ها، اعم از سالنهای همایش و تجمعات را از فردا در اختیار نامزدها (در چارچوب جدول زمانبندی) به صورت رایگان و یا شبه رایگان (حداقل هزینه) قرار دهند.
به گفته وی قرار دادن امکانات دستگاههای اجرایی برای تبلیغات انتخاباتی کاری نوآورانه است که برای اولین بار در تاریخ انتخابات در جمهوری اسلامی ایران و در پی رهنمودهای رهبر معظم انقلاب محقق شده است، بطوری که براساس آئین نامه مصوب هیات وزیران، صدا و سیما و شهرداریها نیز باید امکانات خود را در اختیار تبلیغات انتخاباتی نامزدها قرار دهند.
صدا و سیما در همین چارچوب، ۲۰۰ کانال استانی ویژه انتخابات راه اندازی کرده است که هر نامزد ۲۰ دقیقه فرصت و امکان ارائه اهداف و برنامههای خود جهت نامزدی را خواهد داشت.
اسلامی، قراردادن امکانات دستگاهها برای تبلیغات انتخاباتی را بخشی از سیاست دولت جهت کاهش هزینههای تبلیغات و تجمعات دانست و اضافه کرد، پیام رسانهای داخلی مانند بله، ایتا و روبیکا و ... نیز فضای کافی در اختیار نامزدها قرار خواهند داد که بخشی از آن رایگان خواهد بود و البته نامزدها فقط در حوزه انتخابیه خود میتوانند استفاده کنند.
وی در عین حال با اشاره به دستورالعمل تبلیغات انتخاباتی، تاکید کرد که نامزدها در آثار تبلیغاتی خود، اندازههای اعلامی یعنی ۱۰۰ در ۷۰ را رعایت کنند.
از اسلامی در خصوص آمادگیهای پیشا انتخابات، سوال کردیم و اینکه آیا پیش بینیهای لازم برای مواجهه با احتمالات طبیعی و جوی و ... شده است؟، که وی گفت: پیش بینی حوادث غیر مترقبه مربوط به فرآیند اجرایی انتخابات است که براساس آن در طول یک سال گذشته جلسات متعددی با ستادهای انتخاباتی برگزار شده است.
وی افزود: در این نشستها همه موارد لازم بحث و بررسی و درباره آنها تصمیم گیری شده است؛ از محل استقرار شعب تا پوشش آنتن دهی و امکانات و تجهیزات پیش بینیها صورت گرفته است؛ شعبی که برای روز رای گیری در نظر گرفته شده اند، حتما باید شرایط لازم را در همه زمینهها داشته باشند، بطور مثال پوشش آنتن دهی شعبه ها، یکی از شرایطی است که توسط مرکز فناوری استانداری محل باید تایید شود و اگر شعبهای آنتن دهی نداشته باشد، به آن مجوز نمیدهیم.
اسلامی گفت، امسال برای اولین بار سامانهای طراحی و نرم افزار آن در همه ۵۹ هزار شعبه اخذ رای در کشور نصب و تست آن نیز انجام شده است.
وی با بیان اینکه در مناطق صعب العبور و کوهستانی کشور که ممکن است آنتن دهی پایینی داشته باشند، شعب سیار در نظر گرفته ایم، گفت: البته وزارت ارتباطات نیز با تقویت دکلها و بی تی اسهای خود تلاش کرد تا مناطق فاقد پوشش را کاهش دهیم، بطوری که میتوان گفت این دوره بالاترین نصاب آنتن دهی را خواهیم داشت.
به گفته وی، برای ایجاد تسهیل جهت حضور مردم مناطق صعب العبور برای شرکت در انتخابات این دوره، با هماهنگی ستاد کل نیروهای مسلح، برای هر استان، یک فروند بالگرد پیش بینی شده است.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور، ضمن تاکید بر آمادگی فراجا جهت تامین امنیت شعبات اخذ رای در روز ۱۱ اسفند، افزود: همه احتمالات مانند بارش برف و مسدود شدن راهها پیش بینی شده است.
اسلامی درخصوص آمادگی نهایی برای برگزاری انتخابات در روز جمعه ۱۱ اسفند گفت، جای هیچ دغدغه و نگرانی نیست و ۸۰۰ هزار نفر به عنوان عوامل اجرایی اصلی و ذخیره، آماده برگزاری انتخابات هستند و همچنین کلیه تجهیزات، لوازم و نیز تعرفهها از ۱۵ روز پیش در اختیار ستادهای استانی قرار گرفته و حتی جهت احتیاط، پیش بینیهای لازم صورت گرفته است.
وی با یادآوری اینکه مردم عزیزمان، در این دوره با ۵ مدرک، شناسنامه، کارت ملی، گواهینامه، گذرنامه و کارت پایان خدمت، میتوانند آرای خود را به صندوقها بریزند، گفت: برای تسهیل در امر شرکت در انتخابات همکاران من موظف هستند در روز رای گیری، صندوقهای سیار را به مراکز ازدحام مانند بوستانها و بیمارستانها ببرند.
اسلامی در خاتمه، پیش بینی کرد که با توجه به تعداد صلاحیتهای احراز شده نامزدها و حضور متنوع طیفهای سیاسی در این دوره، انتخابات باشکوهی را شاهد باشیم.
منبع: ایسنا