امیررضا رجبی در گفتگو شهرآرانیوز اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ طرح تحول صنعت، معدن و تجارت با حدود ۳۱۰ تا ۳۲۰ پروژه مکتوب شد. برای مثال برای معدن در حوزههای اکتشاف، استخراج و فرآوری، در صنعت شاخههای صنعتی مثل قطعه سازی، خودروسازی، نساجی، لاستیک و پلاستیک، برق و الکترونیک، لوازم خانگی و ... پروژههایی تعریف شد. بازنگری این طرح تحولی این امکان را به ما میدهد که پروژههای جدید با قابلیتهای جدید را به آن اضافه و یا پروژههای قدیمی را متناسب با شرایط استان از آن حذف کنیم.
وی افزود: از جمله اقدامات مثبت منطبق با سند آمایشی استان، شناسایی ۳۰ تا ۴۰ طرح پیشران در استان بود. برای مثال از آنجایی که خراسان رضوی یکی از قطبهای فولاد در کشور است زنجیره ارزش فولاد در استان شکل گرفت.
مدیرکل صمت خراسان رضوی ادامه داد: یکی از مشکلات استان خراسان رضوی کم آبی است. اما اینطور نبوده که بخاطر وجود محدودیتها به سراغ بعضی از صنایع نرویم. این موضوع باعث شد تا به فکر انتقال آب از دریای عمان و عبور آن از استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و سپس خراسان رضوی افتادیم. این طرح ۳ تا ۴ سال زمان میبرد و حمایت جدی از صنایع بزرگ استان خواهد کرد.
وی گفت: یکی از ایدههای جدید، صدور پروانه تولید بدون کارخانه بود. در دو سال اخیر ۱۵ پروانه بدون کارخانه در استان صادر شده است که منجر به سرعت بخشیدن ایدهها به محصول نهایی میشود. این ایده در وزارت صمت نیز تصویب شده و خوشبختانه خراسان رضوی جزء استانهای پیشرو در این طرح است.
رجبی بیان کرد: در گذشته اگر فردی ایدهای برای تولید داشت ابتدا باید جواز تاسیس میگرفت، سپس زمین تاسیس کارخانه را فراهم میکرد و پس از آن با وارد کردن ماشین آلات اقدام به تولید محصول میکرد. اما در ایده پروانه تولید بدون کارخانه، فردی برندی را برای مثال در حوزه نساجی ثبت میکند. سپس با کارخانهای که از بخشی از ظرفیت ماشین آلات خود استفاده نمیکرد قرارداد میبندد. این فرد از ظرفیت خالی کارخانه استفاده کرده و با برند خود تولیداتش را به بازار عرضه میکند. در واقع فاصله تولید تا عرضه کاهش پیدا کرده و نیاز به انتظار زیاد برای جذب سرمایه گذار در این روش وجود ندارد.