بهرام رادان رسماً از داوری چهل وسومین جشنواره فیلم فجر خارج شد جزئیات تصادف آرمان امیدی، خواننده مسجدسلیمانی برنامه عصر جدید اکران ۳ فیلم کوتاه مشهدی راه‌یافته به فجر در سینما مهر کوهسنگی شهاب آسمان بازیگری | درباره شهاب حسینی، بازیگر نام‌آشنای سینمای ایران جست‌و‌جو در دنیای امپرسیونیسم | گزارشی از نمایشگاه گروهی نقاشی در نگارخانه آسمان مشهد نگاهی به مسیر هنری میترا حجار، به بهانه سالروز تولدش آموزش داستان نویسی | این شانزده نفر که به من زل زده اند (بخش دوم) پسرى که پاره تن رسول خدا بود | روایت «الفتوح» از تولد امام حسین(ع) که پروردگار هم‌زمان آن را تهنیت و تسلیت گفت جدول اکران فیلم‌های جشنواره فجر ۱۴۰۳ در سینما آفریقا مشهد + تاریخ و ساعت نشست خبری بیست‌ودومین جشنواره فجر مشهد برگزار شد | اکران ۳۲ فیلم سینمایی و انیمیشن در سینما‌های آفریقا، هویزه و سیمرغ + فیلم صفحه نخست روزنامه‌های کشور - یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ آغازبه‌کار نمایشگاه خوشنویسی و تذهیب هنرمندان تایباد و هرات افغانستان انتقاد انیمیشن‌سازها در جشنواره فجر: نه داوری درست داریم نه نگاه درست گفتگو با مهتاب ناظری، برنده جایزه برترین بازیگر بخش دیگرگونه‌های اجرایی تئاتر فجر برای نمایش تلقین درخشش هنرمندان مشهدی در جشنواره تئاتر فجر | تندیس برترین اثر بخش دگرگونه‌های اجرایی به نمایش «تلقین» رسید اعلام اسامی برگزیدگان چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر (۱۳ بهمن ۱۴۰۳) ۹ فیلم فجر به سانس فوق‌العاده رسید (۱۳ بهمن ۱۴۰۳) مطالبات کتابفروشی‌ها تسویه شد جدول اکران فیلم‌های جشنواره فجر ۱۴۰۳ در سینما سیمرغ مشهد + تاریخ و ساعت جدول اکران فیلم‌های جشنواره فجر ۱۴۰۳ در سینما هویزه مشهد + تاریخ و ساعت
سرخط خبرها

دل در گرو سبزی و رویش داریم

  • کد خبر: ۲۱۳۵۲۳
  • ۰۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۹
دل در گرو سبزی و رویش داریم
گردنه سرو، بخش مرکزی، سوادکوه، مازندران! این برچسب تنها سنجاق یا دستاویزی است که بیننده را وصل می‌کند یا نگه می‌دارد در یک جغرافیای معلوم! عکس را حامد سرخی عکاس مازندرانی در زمستان ۹۸ در کوهپایه‌های بارانی و برفی مازندران ثبت کرده است.

حامد سرخی، عکاس مازندرانی، با یک مینی‌بوس روستایی با یک گروه شعبه سیار اخذ رأی همراه شده است و مسیر‌های پرپیچ‌و‌خم، خیس و کوهستانی، سخت، اما زیبای سوادکوه را بالا رفته‌اند و روستا‌های کوچک را سرزده‌اند تا رأی جمعیت بومیان کوهستان را در یازدهمین دوره انتخابات مجلس جمع‌آوری کنند. گزارش تصویری سرخی، عکس‌های جالب توجه متعددی را از آدم‌ها و مناظر روستایی داراست. اما بین آن‌ها این عکس فارغ از آن برچسب روی صندوق، استعاره‌ای فراجغرافیایی دارد.

یک صندوق رأی تنها در جاده‌ای سنگلاخی که پشت آن کوهی ایستاده خودنمایی می‌کند. عکاس قصد داشته است در فضایی بدون سوژه انسانی توجه مخاطب را جلب کند بر اقلیم منطقه و صعب‌العبوری آن، اما عکس ضمن موفق بودن در این امر لایه‌های دیگری از زبان بصری و معنایی خود را نیز نشان می‌دهد و آن به دلیل شباهتی است که بین صندوق رأی و شمایل کوه وجود دارد. بافت کوه ترکیبی است از صخره زمخت، سبزینه‌های تازه روییده بر دامنه کوه و برف‌های یخ‌زده باقی‌مانده از انتهای زمستان.

به همین دلیل می‌توان این تنوع بافت را عاریت گرفت برای معنای صندوق رأی، انتخابات، تصمیم‌ها و تأثیرگذاری‌ها. همه شرکت‌کنندگان در انتخابات و افرادی که کاغذ‌های تا شده رأیشان توی صندوق است، به امید بهبود و منفعت جمعی منطقه و محدوده‌شان و در وسعتی کلان‌تر کشورشان رأی داده‌اند و انتخاب کرده‌اند. شاید آن شباهت اینجا معنا پیدا کند. انتخاب‌ها می‌توانند تبدیل به ترکیب متنوعی از منش‌ها و رفتار‌های منتخبان بشوند.

چنانکه قامت مجلسی که از آن یازده دوره می‌گذرد و در حال ورود به دوره دوازدهم است بی‌شباهت به این کوه نیست. در تمام این دوره‌ها گاهی بیشینه بافت با برف بوده، گاه با سنگلاخ و گاه با سبزینگی و طراوت، اما ترکیب هیچ‌وقت یکدست نبوده است. مردم البته، دل در گرو سبزی و رویش و آبادانی داشته و دارند و به همین امید هربار دست به انتخاب می‌زنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->