قیمت افغانی به تومان و دلار پنجشنبه (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) دروازه‌بان تیم ملی فوتسال افغانستان با گیتی پسند تمدید کرد بانک جهانی: اقتصاد افغانستان ۲.۵ درصد رشد داشته که از رشد جمعیتی این کشور کمتر است قیمت افغانی به تومان و دلار (چهار‌شنبه سوم اردیبهشت ۱۴۰۴) سرپرست سفارت ایران در کابل از نگارستان ملی افغانستان بازدید کرد طالبان پخش تصاویر موجودات زنده را در بامیان هم ممنوع کردند تمایل ایران برای واردات گوشت از افغانستان تیم تأیید هویت با هدف زمینه‌سازی صدور تذکره الکترونیکی برای اتباع افغانستانی، به ایران می‌آید ظاهر قدیر معاون سابق پارلمان افغانستان به دستور آمریکا در کنیا بازداشت شد زن افغان‌تبار مسئول امور افغانستان در وزارت خارجه آمریکا کیست؟ قیمت افغانی به تومان و دلار (سه‌شنبه دوم اردیبهشت ۱۴۰۴) طالبان: در ۲۴ ساعت گذشته، نزدیک به ۹۰۰ خانواده از ایران و پاکستان به کشور بازگشته‌اند (یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) طالبان: در دور جدید واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان بیش از ۱۱ میلیون کودک واکسن دریافت می‌کنند ماجرای ضرب‌و‌شتم دانشجوی دانشگاه تهران در سفارت افغانستان چه بود؟ گزارشی از ازدحام افغانستانی‌ها در خیابان پاکستان | مهاجران افغانستانی برای دریافت مدرک شناسایی جدید مجبورند روز‌ها مقابل سفارت در نوبت ب‏مانند همه چیز درباره آخرین وضعیت اقامتی مهاجران افغانستانی دارای برگه سرشماری در ایران قیمت افغانی به تومان و دلار (دوشنبه، یکم اردیبهشت ۱۴۰۴) تصمیم جدید آموزش و پرورش درباره تحصیل دانش‌آموزان اتباع دارای برگه سرشماری در مدارس تهران اقرار وزیر بهداشت پاکستان به پیشی گرفتن افغانستان در مبارزه با فلج اطفال صادرات ۳ هزار و ۵۰۰ تن گاز مایع به افغانستان از طریق مرز دوغارون، طی یک سال گذشته مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری: ممکن است جایگزینی برای نیروی کار اتباع خارجی نداشته باشیم
سرخط خبرها

ما هم حق داریم

  • کد خبر: ۲۱۳۸۷۵
  • ۰۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۸
ما هم حق داریم
نماینده محترم مجلس شورای اسلامی ایران! میزبانان و شهروندان ایرانی رسم مهمانی و میزبانی را به‌خوبی انجام داده‌اند، اما گویا هیچ‌وقت این مهمانی تمام نمی‌شود.

محمدحسین جعفری، هنرمند و فعال فرهنگی جامعه مهاجر، نماینده محترم مجلس شورای اسلامی ایران! میزبانان و شهروندان ایرانی رسم مهمانی و میزبانی را به‌خوبی انجام داده‌اند، اما گویا هیچ‌وقت این مهمانی تمام نمی‌شود. ما عادت داریم که همیشه به سبب اتفاقاتی حرمت‌های مابین مهمان و میزبان شکسته شود و دلخوری، جای دوستی را بگیرد. علت این اتفاق به نظر من از تبلیغاتی نشئت می‌گیرد که محصول محتوای جهت‌دار بعضی رسانه‌هاست. آن‌ها تصویری تیره‌وتار از جامعه مهاجران به ضمیر ناخودآگاه مخاطب ایرانی القا می‌کنند و نتیجه آن، می‌شود کینه و کدورتی که جای همدلی خوب سال‌های گذشته را می‌گیرد.

حقیقت این است که نسل‌های گذشته مهاجران اصلا خبردار نمی‌شد که انتخاباتی بوده است و می‌توانستند در آن نقشی ایفا کنند، اما همین مهاجران در جنگ‌ها و تنش‌های این خاک به‌عنوان مدافع و عنصری اثرگذار حضور فعال داشتند. جالب این است که حالا پس‌ از گذشت چندین دهه این مهاجران آشنا، می‌توانند حقوق طبیعی‌شان را با پول کسب کنند. سؤال اینجاست که چه شده به‌یک‌باره امتیازاتی که تا چند روز قبل برای گروهی از مهاجران ممنوع و جرم بود، با سپردن ۱۰۰‌میلیون‌تومان به دست سازمانی جدید امکان‌پذیر می‌شود؟

با جمعیت چهار‌ونیم‌میلیون‌نفری مهاجران افغانستانی در ایران، شاید پیش‌ از این باید قانونی وضع می‌شد تا حداقل یک یا چند نماینده ازسوی این جمعیت در مجلس شورای اسلامی ایران حضور داشته باشد.

شاید این نماینده‌ها همراه دیگر نمایندگان ملت تا حالا چاره‌ای می‌اندیشیدند و شاید قانون تابعیت از خون به خاک تغییر پیدا می‌کرد تا بسیاری از این مشکلات دیگر وجود نداشته باشد. آیا نماینده‌ای هست که بتواند سطح مطالبات مهاجران را از گرفتن کارت‌بانکی، سیم‌کارت، کارت کارگری، کارت معلولیت و گواهی‌نامه رانندگی فراتر ببرد؟ آیا نماینده‌ای هست که بتواند نگاه امنیتی به مهاجران را به نگاه فرصت فرهنگی و اجتماعی تبدیل کند؟ آیا نماینده‌ای وجود دارد که برای ایجاد یک زیرساخت توسعه و ایجاد شبکه اجتماعی و فرهنگی با محور هم‌زیستی مسالمت‌آمیز ایستادگی کند؟ آیا روزی می‌رسد که مهاجران هم برای سرنوشت اجتماعی خود و حقوق برابر شهروندی‌شان رأی و نظر بدهند؟

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->