وزیر بهداشت دستور رسیدگی فوری به مصدومان بندر شهید رجایی را صادر کرد بازی با مرگ با بلع یک کیلو و ۸۰۷ گرم تریاک در تربت حیدریه (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) قتل بر اثر اختلاف مالی در لرستان | دستگیری قاتل در کمتر از یک ساعت ماجرای تیراندازی پلیس تهران در قلهک چه بود؟ (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصویب پرداخت ۱۸۵هزار میلیارد تومان از دیون دولت به سازمان تأمین اجتماعی در بودجه ۱۴۰۴ لخته‌شدن خون در مغز مرد ترکیه‌ای، زبانش را دانمارکی کرد! افزایش سرقت از مشاغل حساس در تهران؛ آیا قوانین بازدارنده کافی هستند؟ شمار موتورلانس‌های اورژانس مشهد بیش از ۲ برابر شد هشدار به مادران باردار: نشانه‌های زایمان زودرس را بشناسید آمار تلفات و تعداد مصدومان انفجار شدید در اسکله شهید رجایی بندرعباس + فیلم واکسیناسیون از مرگ‌ومیر ۴۰ درصد از کودکان جلوگیری کرده است رئیس کمیسیون اصل نود مجلس: خدمات درمانی تأمین‌اجتماعی همسر متوفی بلافاصله مسدود نشود آخرین فرصت ثبت‌نام برای ترمیم سوابق تحصیلی دانش‌آموزان اعلام شد نقش آفرینی موفق شعبه ۳۰۳ شورای حل اختلاف مشهد در صلح و سازش یک پرونده مطالبه طلا انفجار شدید در بندر شهید رجایی بندرعباس (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) + فیلم و علت انفجار برنامه جدید معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش برای دبستانی‌ها آمار عجیب ازدواج در ایران؛ زنان متأهل کمتر از مردان! | ۲۵ هزار ازدواج بالای ۵۰ سال قدردانی از معلم، زیر فشار تجملات چند توصیه مؤثر برای روز کنکور | چطور درس‌ها را جمع‌بندی کنیم؟ تأثیر معدل در کنکور ۱۴۰۴ قطعی شد | توضیح وزیر سابق آموزش و پرورش از فواید این تصمیم استرداد ۶۸۹ هزار تبعه غیرمجاز افغان از مرز‌های خراسان رضوی طی سال ۱۴۰۳ ثبت‌نام وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان تأمین اجتماعی چه‌زمانی آغاز می‌شود؟ چند توصیه‌ پزشکی به خانم‌های نزدیک به ۴۰ سال سرقت میلیاردی از خانه‌های خالی! پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مشهد امروز به ۳۶ درجه می‌رسد ۱۲ نوزاد از ابتدای سال در آمبولانس‌های اورژانس خراسان رضوی متولد شده‌اند (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

سیگاری‌ها و ساکنان شهرهای آلوده بیشتر مراقب کرونا باشند

  • کد خبر: ۲۱۵۸۶
  • ۲۸ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۲
سیگاری‌ها و ساکنان شهرهای آلوده بیشتر مراقب کرونا باشند
میزان مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در هوای آلوده و همچنین در افراد سیگاری، افزایش می‌یابد و چند برابر می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد بقایی، داروساز و مشاور اداره کل فراورده‌های آرایشی و بهداشتی افزود: ساکنان کلان شهرهایی مانند تهران و شهرهای صنعتی لازم است تا بیشتر از بقیه نقاط دیگر به ضرورت عدم خروج از منزل در این ایام شیوع و همه گیری بیماری کووید ١٩ توجه داشته باشند.

وی ادامه داد: به گفته کارشناسان جهانی، افراد ساکن این شهرها در اثر آلودگی های طولانی مدت هوا ریه‌های حساس‌تر و آسیب‌پذیرتری داشته و احتمال وجود آسیب ها و مشکلات ریوی در آنها بالاتر است و به همین دلیل احتمال آسیب های ناشی از آلودگی با ویروس کرونا و احتمالا مرگ و میر ناشی از این بیماری نیز در این مناطق می تواند محسوس‌تر از بقیه نقاط باشد.


بقایی اضافه کرد: اثبات شده که هوای آلوده می تواند به ریه و قلب آسیب برساند و به همین علت نیز مسئول مستقیم و غیر مستقیم میلیون ها مرگ زودرس در جهان است و از همین رو کارشناسان برآورد می کنند این مشکلات با همه گیری ویروس کرونای جدید سبب بروز مشکلات جدی تر شده و ممکن است تأثیر بیشتری بر ساکنین این شهرها و افرادی که بیش تر از بقیه در معرض دود و هوای آلوده قرار دارند بگذارد.

وی گفت: البته افراد سیگاری و مصرف کنندگان قلیان نیز در این دسته بندی قرار می گیرند و لازم است بشدت قرنطینه خانگی را رعایت کرده و به سرعت اقدام به ترک مصرف این مواد دخانی کنند.


این کارشناس حوزه سلامت خاطرنشان کرد: شواهدی از شیوع ویروس کرونا وجود دارد که نشان می دهد افراد در معرض هوای آلوده بیشتر در معرض خطر مرگ هستند و بررسی های چینی در زمان اپیدمی ویروس سارس در سال ٢٠٠٣ نشان داده که افراد آلوده ایی که در مناطقی با آلودگی بیشتر هوا زندگی می کردند، دو برابر بیشتر از افراد ساکن در مناطق کمتر آلوده فوت کرده اند. 

بقایی اضافه کرد: تحقیقاتی که روی ویروس مرس در سال ٢٠١٢ در عربستان صورت گرفت نیز موید این واقعیت است که میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری در افراد سیگاری مبتلا بیشتر بوده است.

بقایی یادآور شد: تحقیقات اولیه روی کووید ١٩ نیز نشان می دهد که افراد سیگاری و افرادی قبلا سیگاری بودند بیشتر مستعد ابتلا به ویروس و عفونتهای تنفسی ناشی از آن هستند، اما یک تفاوت اساسی بین سارس، مرس و کووید ١٩ این است که میزان مرگ و میر ناشی از این ویروس در کل پایین تر از دو کرونا ویروس دیگر است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->