زهرا اسکندریان| «ناکارآمدیهای اقتصادی و فرهنگی در جامعه، در تابلو بهزیستی منعکس میشود». این را دیروز استاندار خراسانرضوی در دیدار با مدیرکل و معاونان سازمان بهزیستی استان اظهار کرد. علیرضا رزمحسینی که قبل از آن با اصحاب فرهنگ و هنر جلسه داشت، به مناسبت هفته بهزیستی این دیدار را در دفتر خود برگزار کرد. او در جلسه حدودا پنجاهدقیقهای به مدیران بهزیستی گفت که برای بهبود هرچه بهتر عملکرد خود باید همراهی و همکاری دیگر دستگاهها را جلب کنند. به گفته رزمحسینی «رعایت نشدن استانداردهای جهانی، تولید خودرو بیکیفیت، تصادفهای رانندگی بسیار زیاد و... همه منجر به افزایش فعالیتهای بهزیستی میشود. به علاوه اینکه نبود آموزشهای مناسب در سطوح مختلف مانند مدرسه، نبود آموزش پیش از ازدواج و... باعث افزایش آسیبهای اجتماعی مانند طلاق میشود. یعنی اگر هر ناکارآمدی و مشکلی در حوزههای مختلف اقتصادی، اجتماعی و آموزشی وجود داشته باشد، آثارش در بهزیستی انعکاس مییابد».
او با بیان اینکه بهزیستی با انواع معلولیتها و مسائل اجتماعی مواجه است و بهتنهایی نمیتواند متولی حل همه این مسائل باشد، اظهار کرد: همه دستگاهها باید به کمک بهزیستی بیایند. وجود معینهای اقتصادی توانمند در استان میتواند در زمینه تأمین هزینهها برای کاهش آسیبهای اجتماعی کمککننده باشد، ولی باید بهزیستی برای این کار برنامه داشته باشد و آن را ارائه دهد.
استاندار خراسانرضوی اضافه کرد: ظرفیتهای بسیاری در راستای اجرای طرح مثلث اقتصادی در استان به وجود آمده است که بهزیستی میتواند از این ظرفیت استفاده کند و بخشی از وظایف خود را با همکاری این دستگاهها انجام دهد.
رزمحسینی افزود: در کرمان اجرای طرح نجات با همکاری تمام دستگاهها و نهادها خوب و تأثیرگذار بود؛ زیرا در اجرای اینگونه طرحها باید همه دستگاهها از نیروی انتظامی و دادستانی گرفته تا سازمانهای مردمنهاد مشارکت داشته باشند.
او با بیان اینکه تقویت ارتباط مدیران بهزیستی با مدیران و معاونان استانداری میتواند موجب افزایش هماهنگی و آسانسازی انجام امور شود، اضافه کرد: کودکآزاری و همسرآزاری از جمله آسیبهایی هستند که مردم میتوانند با اطلاع دادن به پلیس قبل از بروز حوادث تلخ از این حوادث پیشگیری کنند و باید در این زمینه هم فرهنگسازی و اطلاعرسانی کرد تا از بروز آسیبها جلوگیری شود.
او همچنین این را هم گفت که در صورت امکان، در اجرای یک طرح استانی تمامی دستگاهها ملزم شوند تا همه موارد و مسائل اجتماعی را که مشاهده میکنند، به بهزیستی گزارش دهند. به طور مثال اگر دانشآموزی آسیبدیده است، مدیران مدارس نباید از کنار آن بهراحتی بگذرند.
مدیرکل بهزیستی خراسانرضوی نیز که در ابتدای جلسه سخن میگفت، از آمار بالای معلولان و کودکان بیسرپرست در خراسانرضوی خبر داد و افزود: ۲۰درصد معلولان و کودکان بیسرپرست و همچنین سالمندان کشور در خراسانرضوی هستند. همچنین این استان در زمینه شمار کودکان بیسرپرست مقیم مراکز، معتادان متجاهر، معلولان و سالمندان مجهولالهویه رتبه اول کشور را دارد که بخشی از این موضوع ناشی از شرایط خاص استان و مهاجر پذیر بودن آن است.
حمیدرضا پوریوسف با بیان اینکه تنوع و تعدد خدمات و جامعه هدف بهزیستی اهمیت کار این مجموعه را چندبرابر کرده است، افزود: اکنون۴۷۰ هزار مددجو و بیش از ۱۲۰ هزار معلول دارای پرونده و خدمتگیرنده در خراسانرضوی زیر پوشش بهزیستی این استان قرار دارند.
او این را هم گفت که اکنون 1600 مرکز غیردولتی دارای مجوز از اداره کل بهزیستی استان به جامعه هدف ارائه خدمت میکنند. همچنین ۱۲ هزار داوطلب و خیر با بهزیستی همکاری و مشارکت دارند.
در ادامه این جلسه معاونان بهزیستی استان به ارائه گزارش عملکرد و مشکلات خود پرداختند.