به گزارش شهرآرانیوز، در این راستا تاکنون ۱۴ جلسه حراج شمش و ۶ جلسه حراج سکه انجام شده است که طی آن تاکنون بیش از ۱۲۶۰ کیلو شمش طلا و ۶۸ هزار و ۴۴۱ قطعه سکه به فروش رسیده است.
حال سوال اینجاست که چرا با وجود این حجم از عرضه، قیمت طلا و سکه روز به روز رو به افزایش گذاشته میشود؟
یوسف تقی زادگان رئیس اتحادیه طلا، جواهر و نقره مشهد در این رابطه به خبرنگار شهرآرانیوز گفت: مهمترین عامل افزایش قیمت طلا در ایران، افزایش اونس جهانی بود که ۲۲۰۰ دلار نیز رشد کرد و اکنون با افت حدود ۴۰ دلاری مواجه شده است.
وی افزود: از طرف دیگر با تایید شدن صلاحیت ترامپ در انتخابات سال آینده آمریکا، این موضوع تنش نسبتا شدیدی را برای بازارهای مالی ایران به همراه دارد.
رئیس اتحادیه طلا، جواهر و نقره مشهد بیان کرد: با کاهش اونس جهانی احتمالا کاهش نرخ طلا را در روزهای آینده شاهد باشیم.
وی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته ورود و خروج شمش طلا و فروش آن در کشور آزاد بود، گفت:، اما اکنون فروش آن به مرکز مبادله ارز و طلای ایران واگذار شده است و از این طریق در سطح کشور توزیع میشود.
رئیس اتحادیه طلا، جواهر و نقره مشهد خاطرنشان کرد: حجم شمش و سکه فروخته شده تا به الان با احتساب کل کشور، حجم زیادی نیست.
وی در پاسخ به این سوال که آیا برگزاری حراج شمش و سکه، ذخایر طلای کشور را کاهش نمیدهد، گفت: شمش و سکه فروخته شده در حراجها مربوط به ذخایر طلای کشور نیست.
تقی زادگان ادامه داد: افرادی ارز نیمایی را برای واردات کالا دریافت میکنند که برخی از آنان طلا به کشور وارد میکردند یا از طریق مبادله کالا به کالا طلا را وارد کشور میکردند. این افراد در گذشته حق فروش طلا در بازار را به صورت مستقیم داشتند، اما اکنون تنها از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران امکان فروش طلا را دارند.
وی افزود: مرکز مبادله نیز در حراج ها، شمش را در اختیار تولیدکنندگان و سکه را در اختیار خریداران خرد قرار میدهد.