پلمب نانوایی متخلف در مشهد | آغاز دور جدید نظارت‌ها بر واحد‌های صنفی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) حواشی چای دبش ادامه دارد | دریافت ۱۴۳ وام فقط از یک بانک دولتی (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) گزارش جدید از بحران قطعه‌سازی | بدهی ۱۱ میلیاردی سایپا روی میز ۵ سال بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت در مجلس | ۳ بار رفت و برگشت یک طرح بین مجلس و شورای نگهبان در ۲ سال جولان لوازم جانبی تقلبی موبایل در بازار | تفاوت بین نمونه اصلی و تقلبی برای خریدار تقریبا غیرممکن است کاهش چراغ‌خاموش ارائه تسهیلات بانک‌ها در خراسان رضوی قیمت طلا در معاملات روز پنجشنبه بازار جهانی، (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) اعلام شد مزایده ۶ هزار میلیاردی کالای تملیکی با عرضه خودروی داخلی و خارجی تا چه زمانی ادامه دارد؟ گرانی لبنیات ادامه دارد پیش‌بینی قیمت دلار برای پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ قیمت هر کیلو شمش طلا در بورس کالا بعد از یک ماه به ۱۱.۷ میلیارد تومان افزایش یافت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۴ نمایشگاه مشهد، آوردگاه ارتباط بی‌واسطه تولیدکننده و خریدار | بیست‌وچهارمین نمایشگاه عرضه مستقیم کالا آغازبه‌کار کرد نظام بانکی چطور ترمزِ جهش تولید مسکن را کشید؟ قانون مالیات بر خانه‌های خالی به بازار مسکن کمک نکرد مدیرکل امور مالیاتی خراسان رضوی: تایید فرم تبصره ۱۰۰ و پرداخت مالیات با پیام‌رسان‌های داخلی ممکن شد قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | تغییر محسوس قیمت‌ها وزیر جهاد کشاورزی: قیمت گوشت قرمز در اختیار ما نیست و مربوط به بازار است قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) | ثبات قیمت‌ها افزایش ۳۰۰ درصدی قیمت میوه از باغ تا دست مشتری قیمت بلیت هواپیما اوج گرفت (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) افشای راز ۲۰ میلیارد دلاری که در سال گذشته به اقتصاد برنگشت جلسه شورای عالی کار باید فوراً تشکیل شود تا قدرت خرید کارگران جبران شود اتحادیه طلا درباره سکه‌های پارسیان جعلی در بازار هشدار داد سخنگوی صنف جایگاهداران: راهی جز واردات برای تأمین بنزین سوپر وجود ندارد کوچک‌تر‌های بورس به‌ پا خاستند | ازدست‌رفتن حمایت ۲.۶ میلیون واحدی (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) شرط سامانه جامع تجارت برای سرمایه‌گذاران خارجی: به ازای وارد کردن هر خودرو، در ایران ۳۰۰ هزار دلار سرمایه‌گذاری کنید ۹۷ درصد از کارگاه‌های کارگری امن نیستند سکه‌های پارسیان گران شدند (۲۶ شهریور ۱۴۰۴) + جدول قیمت
سرخط خبرها

کم‌کاری خودروسازان داخلی در فروش محصولات بازهم خبرساز شد

  • کد خبر: ۲۱۷۲۸۸
  • ۲۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۵
کم‌کاری خودروسازان داخلی در فروش محصولات بازهم خبرساز شد
در ۱۱ ماه سال جاری سه خودروساز بزرگ ایران فروش کمتری نسبت به مدت مشابه سال گذشته داشته‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، بر اساس گزارش‌های منتشر شده، جمع فروش سه خودروساز بزرگ کشور در ۱۱ماه امسال بالغ بر ۹۰۰هزار دستگاه بوده است.

این در حالی است که فروش ۱۱ ماه پارسال خودروسازان حدود یک‌میلیون و ۴۰‌هزار دستگاه بوده است؛ بنابراین ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو طی ۱۱ ماه امسال در مجموع حدود ۱۴۰هزار دستگاه محصول کمتری نسبت به مدت مشابه سال گذشته فروش داشته‌اند. 

بیشترین کاهش فروش به ایران‌خودرو، سپس سایپا و در نهایت پارس‌خودرو تعلق داشته است. برای بررسی جزئیات کارنامه فروش خودروسازان بزرگ کشور در ۱۱ ماه امسال، ابتدا به سراغ ایران‌خودرو برویم و ببینیم بزرگ‌ترین خودروساز ایران چه کارنامه‌ای در این حوزه از خود به جا گذاشته است.

ایران‌خودرو طبق آنچه به سامانه کدال اعلام کرده، از ابتدای سال جاری تا انتهای بهمن حدود ۴۹۲هزار دستگاه خودرو به تولید رسانده است، اما فروش این شرکت حدودا ۵۰۰ دستگاه کمتر بوده است؛ بنابراین ایران‌خودرویی‌ها بالغ بر ۹۸درصد از محصولات تولیدی خود در بهمن را به فروش رسانده‌اند. ایران‌خودرویی‌ها در مقایسه با ۱۱ ماه سال گذشته فروش کمتری داشته‌اند، به نحوی که ۶۱هزار دستگاه محصول کمتری فروخته‌اند.

پرفروش‌ترین محصول ایران خودرو را خانواده پژو با آمار ۲۵۵هزار و ۲۷۸ دستگاهی تشکیل داده است. فروش خانواده پژو در مقایسه با ۱۱ ماه سال گذشته ۸۱هزار دستگاه کاهش داشته است. ایران‌خودرو بیشتر مدل‌های پژو را از رده تولید خارج کرده و در حال حاضر تنها پژو ۲۰۷ و پارس را به تولید می‌رساند. البته پارس نیز به احتمال زیاد در آینده نزدیک از رده تولید خارج خواهد شد، بنابراین ایران‌خودرویی‌ها تنها مدل ۲۰۷ را به عنوان محصول پژو در سبد تولیدی خود خواهند داشت. متوسط قیمت فروش گروه پژو حدود ۲۶۷میلیون تومان بوده است.

اما کم فروش‌ترین محصولات ایران خودرو در ۱۱ ماه امسال به ترتیب هایما و رانا بوده اند. تا بهمن امسال، ایران‌خودرو نزدیک به ۱۹هزار دستگاه هایما را به فروش رسانده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته بالغ بر چهار‌هزار و ۵۰۰دستگاه افزایش یافته است. قیمت هایما و رانا به ترتیب ۹۲۰میلیون و حدودا ۲۴۲میلیون تومان اعلام شده است. رانا نیز فروشی حدودا ۲۲هزار دستگاهی تا پایان بهمن امسال داشته که در مقایسه با ۱۱ ماه سال گذشته حدود ۱۲هزار و ۷۰۰ دستگاه کاهش را نشان می‌دهد. دیگر محصول فروخته‌شده ایران‌خودرو در ۱۱ ماه امسال، تارا نام دارد. در این مدت بیش از ۴۴هزار و ۶۰۰ دستگاه تارا به فروش رفته که در مقایسه با ۱۱ ماه پارسال تقریبا دو برابر شده است. قیمت فروش تارا کمی بیش از ۳۹۰میلیون تومان در سامانه کدال ثبت شده است.

آبی‌های جاده‌مخصوص، اما تا پایان بهمن امسال حدود ۷۸هزار دستگاه دنا را به فروش رسانده‌اند. فروش این خودرو در مقایسه با مدت مشابه پارسال، حدود دوهزار دستگاه رشد کرده است. طبق اعلام ایران‌خودرو، متوسط قیمت فروش دنا در ۱۱ ماه امسال ۳۷۲میلیون تومان بوده است. در نهایت گروه سمند ایران‌خودرو نیز در ۱۱ ماه امسال فروش بیش از ۵۶هزار دستگاهی داشته که نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۱۰هزار دستگاه کمتر بوده است. قیمت سمند در گزارش ایران‌خودرو بیش از ۲۹۰میلیون تومان اعلام شده است. اما سایپایی‌ها در مقایسه با ۱۱ ماه پارسال فروش کمتری را ثبت کرده‌اند. طبق آمار ارائه‌شده به کدال، کل فروش سایپا تا پایان بهمن امسال حدود ۳۱۵هزار دستگاه بوده است. این در حالی است که در ۱۱ ماه پارسال، سایپایی‌ها حدود ۳۵۹هزار دستگاه محصول فروخته بودند. با این حساب، فروش آنها نسبت به پارسال ۴۴هزار دستگاه کمتر بوده است.

دومین خودروساز بزرگ ایران در ۱۱ ماه پارسال ۳۱۹هزار و ۶۰۸ دستگاه تولید داشته، بنابراین این شرکت حدود سه‌هزار و ۶۰۰دستگاه کمتر از میزان تولید خود فروش داشته است. پرفروش‌ترین محصول سایپا به خانواده ایکس ۲۰۰ (کوئیک، ساینا و تیبا) مربوط می‌شود که آمار حدودا ۲۱۳هزار دستگاهی تا پایان بهمن امسال داشته است. نسبت به ۱۱ ماه سال گذشته، فروش این خانواده ۷۱هزار دستگاه پایین آمده است. متوسط قیمت فروش این گروه خودرویی در ۱۱ ماه امسال بیش از ۲۲۰میلیون تومان بوده است. دیگر محصول سایپا به نام شاهین تا پایان بهمن امسال ۴۵هزار و ۶۴۵ دستگاه فروش داشته است که در مقایسه با ۱۱ ماه پارسال، بالغ بر ۵۰درصد رشد را نشان می‌دهد. قیمت فروش شاهین در گزارش سایپا حدود ۳۶۰میلیون تومان اعلام شده است. سایپا همچنین بیش از ۵۵هزار دستگاه وانت پراید را تا پایان بهمن امسال به فروش رسانده تا در مقایسه با پارسال حدود ۱۵هزار دستگاه بیشتر از این محصول فروخته باشد.

اما سری هم به آمار فروش پارس‌خودرو به عنوان زیرمجموعه سایپا و البته سومین خودروساز بزرگ کشور بزنیم. کل فروش پارس‌خودرو در ۱۱ ماه امسال حدود ۹۴هزار دستگاه بوده است. این شرکت در این مدت ۹۵هزار دستگاه محصول را به تولید رسانده، بنابراین حدود هزار دستگاه محصول کمتری نسبت به تولید ۱۱ماهه خود فروخته است. همچنین در مقایسه با ۱۱ ماه سال گذشته، فروش پارس‌خودرو ۳۳هزار دستگاه افت را نشان می‌دهد. پرفروش‌ترین محصول پارس‌خودرو به گروه Q ۲۰۰ مربوط می‌شود که آماری ۷۱هزار و ۴۰۰دستگاهی تا پایان بهمن داشته است. در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، فروش این خودرو تغییر چشمگیری نداشته است. پارس‌خودرویی‌ها هم آمار فروش محصول وارداتی خود به نام زوتی DL ۵ را در سامانه کدال آورده‌اند. طبق آمار، ۳۷۳دستگاه از این خودروی چینی در ۱۱ ماه امسال به فروش رسیده است. پارس‌خودرویی‌ها قیمت فروش این محصول را کمتر از ۹۰۰میلیون تومان ذکر کرده‌اند.

منبع: دنیای اقتصاد

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->