به گزارش شهرآرانیوز، به موجب قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور و به منظور تامین منابع لازم برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و صندوق فولاد، نرخ مالیات بر ارزش افزوده موضوع ماده (۷) قانون مالیات بر ارزش افزوده در سال ۱۴۰۳ به میزان یک واحد درصد (از ۹% به ۱۰%) افزایش یافته است؛ بنابراین مؤدیان مشمول نظام مالیات بر ارزش افزوده در موارد عرضه کالا و خدمات مشمول (به استثنای کالاهای خاص موضوع ماده (۲۶) قانون مالیات بر ارزش افزوده که دارای نرخهای جداگانهای هستند) مکلف اند از ابتدای سال ۱۴۰۳ و در زمان صدور صورتحساب مالیات و عوارض ارزش افزوده را به نرخ ده (۱۰) درصد در صورتحساب درج و از خریدار دریافت کنند.
در واقع مالیات ارزشافزوده یک نوع مالیات غیرمستقیم است که بر ارزش خلق شدهی کالا اعمال میشود. مالیاتی که بر ارزشافزوده لحاظ میشود در نهایت توسط خریدار پرداخت میشود و عمدهفروشان، تولیدکنندگان و تمام افراد حاضر در زنجیره تولید هر کدام در مرحلهای با توجه به ارزشی که به محصول اضافه میکنند، موجب افزایش پلکانی این مالیات روی محصول نهایی میشوند.
در کل، مالیات بر ارزشافزوده بهعنوان یک منبع مهم درآمد برای دولتها عنوان میشود و نقش آن در کاهش وابستگی دولتها به درآمد نفتی و تنوع منابع درآمدی آنها بسیار مهم است. استفاده از اظهارنامه مالیاتی و پرداخت بهموقع مالیات بر ارزشافزوده از جمله تعهدات اصلی ارائهدهندگان خدمات و تولیدکنندگان کالاهاست. این مالیات نقش مهمی در تنظیم اقتصاد و توازن بودجه دارد.