برگزاری همایش ملی فقه و حکمرانی ۱۴۰۴، در مشهد بررسی هوش مصنوعی از لحاظ فقهی را دنبال می‌کنیم امام حسین (ع) نماد وحدت شیعه و سنی و الهام‌بخش آزادگان جهان است شیعه امام حسین (ع) حجت‌الاسلام‌والمسلمین راشدیزدی: عشق به امام حسین‌ (ع) آدمی را عزیز می‌کند شرکت‌کننده قرقیزستانی مسابقات بین‌المللی قرآن: رسانه‌ها باید مسابقات بین‌المللی قرآن ایران را به جهان معرفی کنند برگزاری اجتماع بزرگ منتظران در عرصه میدان شهدای مشهد(۲۶ بهمن ۱۴۰۳) سالانه حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار زائر خارجی به حرم مطهر امام رضا (ع) مشرف می‌شوند استقبال ۱۰۲ هزار نفر از طرح بین‌المللی «من قرآن را دوست دارم» تشریح برنامه‌های بنیاد بین‌المللی صحیفه سجادیه در ایام ولادت امام سجاد(ع) قرآن منسوب به‌دست‌خط مبارک امام حسین(ع) در گنجینه رضوی آیت الله مکارم شیرازی: برخی محتوا‌های شبکه‌های نمایش خانگی منجر به انحراف جوانان می‌شود شرکت‌کننده یمنی در مسابقات بین‌المللی قرآن: اگر واژه‌ای بالاتر از زیبایی سراغ داشتم، آن را برای ایران به کار می‌بردم شرکت‌کننده تونسی در مسابقات بین‌المللی قرآن: برگزاری مسابقات در مشهد، خاطره خوبی را برای ما به یادگار گذاشت غزاله سهیلی‌زاده: موفقیتم در مسابقات قرآن را مرهون عنایت امام‌رضا (ع) هستم ۵ درصد سهمیه حج ایران به عوامل اجرایی اختصاص دارد شناسایی ۱۰ هزار و ۸۰۰ نخبه شاهد و ایثارگر در کشور لزوم نظارت جدی بر قرارداد خودروهای ایثارگران اعلام ویژه‌برنامه‌های سالروز میلاد امام‌حسین(ع) در حرم مطهر رضوی نگاهی به آثار سینمایی مرتبط با انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در چهل و سومین جشنواره فجر
سرخط خبرها

اهمیت و منزلت شب قدر از منظر امام رضا(ع)

  • کد خبر: ۲۱۹۲۴۳
  • ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۷
اهمیت و منزلت شب قدر از منظر امام رضا(ع)
رمضان، ماه میهمانی خدا، ماه نزول قرآن و ماه لیالی پر عظمت قدر است؛ بسیاری از مؤمنان با توجه به توصیه ها تلاش می‌کنند شب قدر را درک کنند و به احیای آن همت بگمارند اما این شب از نگاه امام رضا(ع) چگونه شبی است؟

به گزارش شهرآرانیوز، معین شدن شب قدر از میان شب‌های ماه رمضان، موضوعی بوده است که در طول تاریخ همواره خواسته احیاء کنندگان آن بوده است. برخی از اشخاص برای دانستن ارزش شب قدر سؤالاتی را در این زمینه از معصومین علیهم السلام داشته اند و ایشان نیز به فراخور حال افراد پاسخ‌هایی را بیان نموده اند.

اهمیت شب قدر از دیدگاه امام رضا (ع) چه آموزه‌هایی در منابع اسلامی وجود دارد؟

شب قدر در دین مبین اسلام، بزرگترین و مهمترین شب در تمام سال محسوب می‌شود، فضیلت این شب به اندازه‌ای است که یکی از سوره‌های قرآن با عنوان «قدر» نامیده شده است و در این سوره درک عظمت شب قدر آن چنان امر بزرگی معرفی شده است که خداوند می‌فرماید: (وَمَا أَدْرَاکَ مَا لَیْلَةُ الْقَدْرِ) و تو چه می‌دانی که شب قدر چیست؟ همچنین در سوره دخان آیات اول تا ششم این شب را «لیله مبارکه» خوانده است و با برکت بودن را از ویژگی این شب دانسته اند.

امام رضا (ع) نیز در روایتی چندین ویژگی را برای اهمیت شب قدر بیان فرموده‌اند که از جمله آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

لَیلَةُ القَدرِ الَّتی هِیَ خَیرٌ مِن ألفِ شَهرٍ، وفی‌ها یُفرَقُ کُلُّ أمرٍ حَکیمٍ وهُوَ رَأسُ السَّنَةِ، یُقَدَّرُ فی‌ها ما یَکونُ فِی السَّنَةِ مِن خَیرٍ أو شَرٍّ، أو مَضَرَّةٍ أو مَنفَعَةٍ، أو رِزقٍ أو أجَلٍ؛ ولِذلِکَ سُمِّیَت: لَیلَةَ القَدرِ.

در این روایت امام رضا (ع) می‌فرمایند: «شب قدر بهتر از هزار ماه است» که این موضوع برگرفته از قرآن است و ایشان در ادامه می‌فرمایند: در شب قدر هر کارى [به نحوى]استوار فیصله مى‏ یابد.

همچنین این امام شب قدر را (رَأسُ السَّنَةِ) یعنی آغار سال می‌دانند. تمام مقدرات سال اعم از خوبی و بدی، سود و زیان، روزی و مرگ افراد در این شب مقدر می‌شود.

شب قدر کدام شب است؟

این موضوع از مباحثی است که در طول تاریخ از سوی یاران معصومین (ع) مورد سؤال بوده است و به صورت مکرر از این بزرگواران درخواست می‌کردند تا شب قدر را مشخص نمایند. با بررسی سیره معصومین (ع) مشخص می‌شود که ایشان اهتمام ویژه به دهه آخر ماه رمضان داشته‌اند مثلاً در روایت است که پیامبر گرامی اسلام در ده شب آخر ماه رمضان بسترشان را جمع می‌کردند. همچنین سیره حضرت زهرا سلام الله علیها این بود که در شب قدر به عبادت می‌پرداختند و خانواده و فرزندان را نیز به بیدار ماندن وادار می‌کردند.

امام رضا (ع) چه اعمالی را برای شب قدر بیان کرده‌اند؟

برای شب‌های قدر اعمال متعددی در روایات بیان شده است، اما آنچه از لسان مبارک عالم آل محمد (ص) برای ما به یادگار مانده است، نخست احیا و شب زنده داری است، همچنین ایشان تأکید زیادی بر زیارت امام حسین (ع) به ویژه در شب بیست و سوم دارند.

پدر بزرگوار امام رضا (ع)، امام کاظم (ع) می‌فرمایند: «کسی که در شب قدر غسل کرده و تا سپیده صبح شب زنده‌داری کند، گناهانش آمرزیده می‌شود.

علاوه بر موارد ذکر شده در روایات دیگر معصومین (ع) نیز اعمالی مانند نماز مستحبی، استغفار، خواندن قرآن مخصوصاً سوره قدر، دعای فرج و مناجات را برای بهره برداری و کسب فیض از این شب را برای ما به یادگار گذاشته اند.

منبع: آستان نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->