جعفر یاحقی: استاد باقرزاده نماد پیوند فرهنگ و ادب خراسان بود رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کشور: حمایت از مظلومان غزه و لبنان گامی در تحقق عدالت الهی است پژوهشگر و نویسنده مطرح کشور: اسناد تاریخی مایملک شخصی هیچ مسئولی نیستند حضور «دنیل کریگ» در فیلم ابرقهرمانی «گروهبان راک» پخش «من محمد حسن را دوست دارم» از شبکه مستند سیما (یکم آذر ۱۴۰۳) + فیلم گفتگو با دکتر رسول جعفریان درباره غفلت از قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در ایران گزارشی از نمایشگاه خوش نویسی «انعکاس» در نگارخانه رضوان مشهد گفتگو با «علی عامل‌هاشمی»، نویسنده، کارگردان و بازیگر مشهدی، به بهانه اجرای تئاتر «دوجان» مروری بر تازه‌ترین اخبار و اتفاقات چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، فیلم‌ها و چهره‌های برتر یک تن از پنج تن قائمه ادبیات خراسان | از چاپ تازه دیوان غلامرضا قدسی‌ رونمایی شد حضور «رابرت پتینسون» در فیلم جدید کریستوفر نولان فصل جدید «عصر خانواده» با اجرای «محیا اسناوندی» در شبکه دو + زمان پخش صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون (یکم و دوم آذر ۱۴۰۳) + زمان پخش حسام خلیل‌نژاد: دلیل حضورم در «بی‌پایان» اسم «شهید طهرانی‌مقدم» بود نوید محمدزاده «هیوشیما» را روی صحنه می‌برد مراسم گرامیداشت مقام «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» در مشهد برگزار شد (۳۰ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

وزیر ارشاد: فردوسی همیشه در تاریخ فرهنگ، هنر و حکمت این سرزمین می‌درخشد

  • کد خبر: ۲۱۹۷۳۵
  • ۱۴ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۰
وزیر ارشاد: فردوسی همیشه در تاریخ فرهنگ، هنر و حکمت این سرزمین می‌درخشد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فردوسی را نقطه اتصال بین گذشته و آینده ایران می دانیم. فردوسی کهنه نمی شود و همیشه در تاریخ فرهنگ، هنر و حکمت این سرزمین می‌درخشد.

به گزارش شهرآرانیوز، «محمدمهدی اسماعیلی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در مراسم رونمایی از پوستر بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی مربوط به همایش ملی بازشناسی نقش شاهنامه فردوسی درسیر فرهنگ و تمدن ایرانی- اسلامی و کتاب‌های مربوط به فردوسی، با تاکید بر این که خراسان را حوزه تمدنی فاخر و بزرگ می‌دانیم گفت: نقش خراسان در حوزه دانش های مختلف، کم نظیر بوده است و اگر مبدا آفرینش تمدن ایرانی اسلامی را ورود امام رضا (ع) به استان خراسان بدانیم، این آغاز دوره طلایی تمدن ایرانی اسلامی است.

وی افزود: در این دوره تاریخی در خراسان شخصیت های بزرگی در حوزه های مختلف رشد کرده اند که یکی از شاخص ترین‌ آنها، حکیم فردوسی است. فردوسی حکیمی ویژه و نماینده شاخص و کم نظیر تمدن ایرانی اسلامی است.

اسماعیلی با اشاره به برخی از ویژگی های شاهنامه خاطرنشان کرد: احیای زبان فارسی، حکمت، عقلانیت، خرد ورزی، عدالت و همه شاخصه هایی که در تمدنی بزرگ به دنبال آن هستیم در شاهنامه وجود دارد.

وی افزود: نگاهمان به فردوسی، تجلیل از زبان فارسی و تجلیل تمدنی از گذشته ایران است و فردوسی را نقطه اتصال بین گذشته و آینده ایران می دانیم. به همین دلیل فردوسی کهنه نمی شود و همیشه در تاریخ فرهنگ، هنر و حکمت این سرزمین می‌درخشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برگزاری همایش ملی بازشناسی نقش شاهنامه فردوسی درسیر فرهنگ و تمدن ایرانی- اسلامی گفت: این اقدام، کار بسیار خوبی است و برای حمایت از آن آمادگی داریم. در انجمن مفاخر نیز بنا داریم با این خوانش و نگاه به سمت تعظیم و تکریم از این بزرگان برویم.

وی افزود: در شب شعر که در حضور  رهبری برگزار شد ایشان با ناراحتی از مظلومیت زبان فارسی گفتند. ما نقطه اوج را در این می بینیم که زبان فارسی به زبان علمی دنیا تبدیل شود و این را هدفی مهم قرار داده ایم.

اسماعیلی در ادامه گفت: بخش هایی از خراسان قدیم از بلخ تا سمرقند و بخارا خودشان را جزء همین خطه فرهنگی می دانند. در حوزه مفاخر خراسان، افرادی نظیر عطار و خیام را داریم. این خطه به قدری فرهیخته پرورش داده است که فقط از نیشابور سه مناسبت در تقویم‌ درج شده است.

گفتنی است همایش «بازشناسی نقش شاهنامه فردوسی در سیر فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی» با تاکید بر کارکردهای فرهنگی تمدنی شاهنامه، ادبیات حماسی، فرهنگ و هنر حماسی و نقشی که حماسه به طور عام و شاهنامه به طور خاص در هزار سال گذشته در شکل‌گیری فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی و به طور خاص فرهنگ بشری ایفا کرده، با همکاری دانشگاه فردوسی مشهد، اداره کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان، شهرداری مشهد، پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور و انجمن آثار و مفاخر کشور برگزار می شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->