گفت و گوی تلفنی رئیس جمهور منتخب با رئیس جمهور قزاقستان افزایش آمار شهدای غزه به ۳۹ هزار نفر بیانیه وزارت دفاع روسیه درباره رزمایش امداد و نجات دریایی ۲۰۲۴ در دریای خزر تکذیب دستور اژه‌ای درباره توقف آزادسازی قیمت بلیت هواپیما مراسم تحلیف رئیس جمهور با حضور قطعی ۵ رئیس‌جمهور و ۱۰ رئیس مجلس از سراسر جهان برگزار می‌شود افزایش خیره کننده کمک‌ به دموکرات‌ها بعد از اعلام انصراف بایدن رزمایش امداد و نجات و امنیت دریایی ۲۰۲۴ به پایان رسید زاکانی به تهدید استعفای دسته‌جمعی برخی از اعضای شورای شهر تهران پاسخ داد نماینده ولی‌فقیه در سپاه: هیچ زمانی جبهه استکبار مثل امروز، احساس ضعف و شکست نداشته است صدور کیفرخواست برای علی‌اکبر رائفی‌پور (یکم مرداد ۱۴۰۳) نماینده مردم مشهدوکلات در مجلس شورای اسلامی: بیانات رهبری مسیر مجلس را برای رأی به وزرا روشن کرد سی‌ان‌ان می‌گوید که مشکلات مرتبط با سلامتی دلیل انصراف بایدن نبوده است رزمایش مشترک ایران و روسیه؛ شلیک های تمرینی به اهداف دریایی پیام اعتراضی یمن به شورای امنیت درباره تجاوزات اسرائیل به الحدیده دیدار محسن رضایی و مسعود پزشکیان؛ توصیه‌های رضایی به رئیس جمهور منتخب ملت خاندوزی: دریافت تنخواه از بانک مرکزی برای اولین بار صفر شد سربازان اعزامی شهریور ۱۴۰۳ بخوانند | اعلام مشوق های ویژه «سرباز ماهر» حضور بیش‌از ۳ هزار ایرانی در زندان‌های ترکیه صدور یک میلیون و ۶۶۰ هزار روادید برای سفر اتباع خارجی به ایران در سال ۱۴۰۲ دیوان محاسبات با ۲۹ متقاضی ثبت نام برای ریاست | ثبت نام ۲۲ نفر برای پست دادستانی دیوان
سرخط خبرها

چگونه اوکراین «پناهگاهی امن برای داعش» شد

  • کد خبر: ۲۱۹۸۱۰
  • ۱۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۱
چگونه اوکراین «پناهگاهی امن برای داعش» شد
غرب مدت‌هاست که از این موضوع خبر دارد که صد‌ها نیروی شبه‌نظامی داعش در اوکراین در حال فعالیت هستند- که اگر این روند با همین سرعت ادامه داشته باشد، اوکراین را به پناهگاهی امن برای تروریست‌ها تبدیل خواهد کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، خبرگزاری اسپوتنیک در مطلبی به بررسی روند تبدیل کشور اوکراین به پناهگاهی امن برای تروریست های داعشی پرداخته و در آن نوشته است: در جولای ۲۰۱۵ متئو سالوینی عضو پارلمان ایتالیا به فدریکا موگرینی نماینده ویژه روابط خارجی و سیاست امنیتی وقت اتحادیه اروپا گفت که اسلام‌گرایان بسیاری در اوکراین فعالیت دارند.

این موضوع بعد از این مطرح شد که روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی ادعا کرد که اوکراین از حضور هواداران چچنی داعش در نبرد علیه شورشیان جمهوری‌های دونتسک و لوگانسک استفاده می‌کند.

این روزنامه در آن زمان نوشته بود که حداقل سه گردان از اسلام‌گرایان هوادار داعش در کنار ملی‌گرایان اوکراینی با شورشیان و جدایی‌طلبان جمهوری‌های دونتسک و لوگانسک می‌جنگند- که البته یکی از این گروه‌ها به نام گروه شیخ‌منصور وابسته به راست‌های افراطی اوکراین بود که نقش مهمی در برکناری ویکتور یانوکوویچ رئیس‌جمهور اوکراین در فوریه ۲۰۱۴ داشتند. در آن زمان مقامات اوکراین دو عضو گروه شیخ‌منصور را به ظن ارتباط با داعش دستگیر کردند.

چهار سال بعد روزنامه ایندیپندنت درباره یکی از شبه‌نظامیان سرشناس داعش، سزار توخوساشویلی معروف به البرا شیشانی فرمانده گرجستانی‌الاصل داعش گزارشی منتشر کرد که در آن ادعا شده بود که سرویس امنیتی اوکراین به دلایلی نامعلوم چشم بر حضور توخوساشویلی در این کشور بسته است.

در آن گزارش ورا میرونوا محقق متخصص در موضوع جهاد به این روزنامه گفته بود که صد‌ها جنگجوی داعش پس از شکست این گروه در سوریه و عراق خود را به اوکراین رسانده‌اند.

در دسامبر ۲۰۲۰ نیز یک روزنامه‌نگار تحقیقی لهستانی به نام پاول پینیازک نگرانی‌های خود را درباره این که اوکراین دارد به پناهگاهی امن برای تروریست‌های داعش تبدیل می‌شود، مطرح کرد. او در گزارشی که در این زمینه تنظیم کرده بود، داستان اوکراینی‌های هوادار داعش را روایت کرده و با شماری از آنها در کی‌یف مصاحبه کرده بود.

روزنامه‌نگاران بسیاری نوشته‌اند که اوکراین سال‌های سال یک مرکز ترانزیت کلیدی برای تروریست‌هایی بوده که به سوریه سفر می‌کردند یا از سوریه به اروپا بازمی‌گشتند. این روند بعد از کودتای فوریه ۲۰۱۴ و آغاز جنگ کی‌یف در دونباس تشدید شد- که دلیل اصلی آن البته اهمیت بیشتر این درگیری‌ها و بی‌توجهی سرویس‌های امنیتی اوکراین به تحرکات جنگجویان داعش بود. اتفاقی که باعث شد جهادی‌هایی که پس از بازگشت به کشور‌های خود با موانعی مواجه می‌شدند، تصمیم به استقرار در اوکراین بگیرند.

منبع: شفقنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->