نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی حجابی و بی‌بند و باری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۲ دی ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش دما تا پایان هفته جاری جزئیات طرح بیمه زنان خانه‌دار و دختران اعلام شد فرودگاه مشهد، میزبان ۱۱۰ بانوی نخبه در پروازی با کادر و خلبان زن | پرواز «ایران بانو» به مشهد آمد (۲ دی ۱۴۰۳) + عکس و فیلم تعویق اعلام نتایج اعتراضات آزمون کیفیت‌بخشی آموزش و پرورش وعده ساخت ۵هزار مدرسه از محل مولدسازی در خراسان رضوی خانواده فاطمی، مقدمه جامعه‌سازی
سرخط خبرها

تدابیر استانداری خراسان رضوی برای کاهش سه آسیب‌های اجتماعی مهم

  • کد خبر: ۲۲۰۱۵۲
  • ۱۶ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۷
تدابیر استانداری خراسان رضوی برای کاهش سه آسیب‌های اجتماعی مهم
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی تدابیر این معاونت را برای کاهش آسیب‌های اجتماعی مانند طلاق، اعتیاد و بالارفتن سن ازدواج تشریح کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، حجت الاسلام حجت گنابادی نژاد در این رابطه عنوان کرد: در حوزه فرهنگی و اجتماعی مهم‌ترین مسئله و اولویت ما مسئله آسیب‌های اجتماعی است، برخی اقدام‌ها و تمهیداتی در خصوص این آسیب‌ها از سال گذشته آغاز شده و در سال ۱۴۰۳ هم باید تداوم یابد. نخستین اقدام این است که به دستور وزیر کشور شوراهای اجتماعی استان‌ها باید با محوریت استانداران به صورت منظم و عملیاتی تشکیل شود. همچنین در حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی ما به سه طرح و ابتکار رسیدیم که یکی از آن‌ها طرح «پیوند ماندگار» است.

پیوند ماندگار برای ۲۰هزار زوج مشهدی

وی در خصوص این طرح توضیح داد: پیوند ماندگار شامل آموزش‌های حین ازدواج برای نومزدوجین مشهدی است. ما در استان سالانه حدود ۴۰هزار ازدواج داریم که ۲۰هزار مورد آن مربوط به شهر مشهد و مابقی مربوط به سایر شهرستان‌هاست. با تفاهم و همکاری که میان دانشگاه علوم پزشکی، دادگستری، آستان قدس رضوی، شهرداری و استانداری صورت گرفته قرار شد در مرحله نخست همه ۲۰ هزار زوج مشهدی از آموزش‌هایی که از سوی مرکز امور خانواده و زنان آستان قدس رضوی، مرکز مشاوره آستان قدس رضوی و معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری ارائه می‌شود بهره‌مند شوند. امیدواریم با اجرای این طرح اقدام مؤثری در راستای تعالی و تحکیم خانواده‌ها با آثار و برکاتی مانند فرزندآوری و کاهش طلاق اتفاق بیفتد.

تشکیل شوراهای صلح و سازش در دستگاههای اجرایی

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی افزود: با حمایت ویژه ریاست کل دادگستری استان قرار شد در ۲۰دستگاهی که بیشترین فراوانی مخاطبان و کارکنان را دارند شورای صلح و سازش تشکیل شود.

گنابادی نژاد هدف اصلی و محوری این شوراها را فعال کردن دستگاه‌ها در مباحث حوزه خانواده‌های کارکنانشان با اقدام‌هایی همچون آموزش، حمایت، راهنمایی، مشاوره و نیز مداخله‌گری در کاهش آسیب طلاق برشمرد.

وی عنوان کرد: در همین راستا و بنا بر دستور رئیس کل دادگستری استان اگر از میان کارکنان این دستگاه‌ها کسی متقاضی طلاق باشد دادگاه‌ها درخواست آن‌ها را نخواهند پذیرفت و کارشان به همین شوراهای صلح و سازش محول می‌شود. این موضوع اقدام مبارکی است؛ چراکه این کم‌توجهی که ساختارهای اداری به مباحث خانواده داشتند بازنگری می‌شود و موجب می‌شود ما مسائل خانواده را الزاماً از طریق مراجع قضایی پیگیری نکنیم بلکه همه دستگاه‌ها باید نسبت به این موضوع دغدغه و مأموریت داشته باشند.

گنابادی‌نژاد اضافه کرد: سومین اقدام در خصوص آسیب‌های اجتماعی با دستور استاندار به صورت آزمایشی در سال گذشته آغاز شد و در سال ۱۴۰۳ به طور کامل و دقیق انجام می‌شود و آن هم اضافه شدن شاخص‌های عملکرد حوزه خانواده به تست‌های ارزیابی دستگاه‌هاست. این شاخص‌ها در سه موضوع ازدواج، فرزندآوری و طلاق است.

اجرای طرح «پیشران اجتماعی محلات» برای کاهش پیشگیری و درمان اعتیاد و طلاق 

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی در ادامه به طرح «پیشران اجتماعی محلات» اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از اقدام‌هایی که در حوزه خانواده و اعتیاد با مشارکت بهزیستی، شهرداری مشهد و تشکل‌های استان انجام دادیم با عنوان طرح پیشران اجتماعی محلات است که به صورت نمونه در هشت محله ظرفیت‌های محلی و مردمی برای پیشگیری و درمان حوزه طلاق و اعتیاد بسیج می‌شوند.

گنابادی نژاد عنوان کرد: در حوزه زیارت مهم‌ترین مسئله ما این است که ظرفیت‌های استان در حوزه زیرساخت‌ها، امکانات و مقدورات متناسب با ظرفیت حضور زائران حضرت رضا(ع) در شهر مشهد نیست.

وی در ادامه گفت: در یکی دو سال گذشته دو اتفاق خوب در این زمینه افتاده است؛ یکی اینکه کارگروه ملی زیارت ارتقا پیدا کرد، در دولت‌های قبلی مسئولیت این کارگروه در حد رئیس دفتر رئیس‌جمهور بود و اهتمام جدی در برگزاری و پیگیری مصوبات آن نبود اما با دغدغه‌ای که حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی در مسئله زیارت دارد در این دولت کارگروه ملی زیارت ارتقا پیدا کرد و مسئولیتش مستقیم با رئیس جمهور است و در غیاب وی معاون اول ایشان عهده‌دار این مسئولیت است.

وی افزود: یکی دیگر از اتفاق‌های خوب این حوزه این بود که مصوبات کارگروه ملی زیارت به منزله مصوبات هیئت وزیران است و به صورت دائمی لازم الاجراست و نیازی نیست دوباره در آن مورد مصوبه بگیریم، به عنوان نمونه قرار شد شهرداری تهران معین استان خراسان در پشتیبانی‌های مورد نیاز برای حضور زائران در مشهد باشد یا اینکه برخی دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها در تأمین برخی موارد مورد نیاز زائران کمک کنند.

معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی تصریح کرد: از دیگر اتفاق‌های خوبی که در حوزه زیارت داشتیم در حوزه دیپلماسی زیارت بود که به برکت اربعین امام حسین(ع) بین سه کشور ایران، عراق و افغانستان افتاد و آن لغو ویزا برای زائران اربعین است و در ادامه این موضوع ما توانستیم موافقت دولت برای لغو روادید زائران پنج کشور به ایران را بگیریم. یک مصوبه‌ای داریم در کارگروه ملی زیارت که بر اساس آن بتوانیم مجموعه مسائل و تسهیل‌گری‌هایی که زائران خارجی حضرت رضا(ع) دارند با کمک وزارت امور خارجه و سایر دستگاه‌ها احصا کنیم تا کارگروهی که در وزارت خارجه برای این موضوع تشکیل شده بتواند برای رفع آن‌ها چاره‌اندیشی لازم را داشته باشد.

منبع: قدس آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->