هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

هشدار نسبت به مسمومیت نوعی قارچ در بهار | مردم از مصرف قارچ های خودرو خودداری کنند

  • کد خبر: ۲۲۱۲۱۰
  • ۲۲ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۷
هشدار نسبت به مسمومیت نوعی قارچ در بهار | مردم از مصرف قارچ های خودرو خودداری کنند
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: با توجه نزدیک شدن به فصل رویش قارچ‌های سمی در طبیعت از برداشت و مصرف خودسرانه قارچ‌های موجود در طبیعت و همچنین گیاهان دارویی که نوع آن ها را نمی‌شناسند جداً خودداری کنند،

به گزارش شهرآرانیوز، ترحم بهزاد با تاکید بر پیشگیری از مسمومیت با قارچ‌ها و گیاهان سمی اظهار کرد: با توجه به نزدیک بودن برداشت‌های بهاری و تابستانی گیاهان مرتعی، جنگلی و حضور بیشتر مردم در طبیعت برای برقراری ارتباط روحی با گیاهان سبز و لذت بردن از شکوه طبیعت، ضرورت دارد موارد احتیاطی در ارتباط با پیشگیری از مسمومیت با قارچ ها و گیاهان سمی در نظر گرفته شود.

وی افزود: شرایط اقلیمی و تنوع آب و هوایی در کشور و وجود تنوع زیاد گونه‌های گیاهی، از طرفی افزایش گرایش مردم بومی به برداشت و فروش گیاهان دارویی در بازارهای محلی و مصرف انواع گیاهان، در صورت عدم شناخت و اطلاع از نوع گیاه و مواد موثره گیاهی می‌تواند سبب ایجاد صدمات جانی و مسمومیت شود.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تصریح کرد: طبق اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تماس یا مصرف گیاهان به ویژه قارچ‌های سمی به عنوان یکی از علل بروز مسمومیت‌های تصادفی محسوب می شوند و به علت بالا بودن نسبی میزان مرگ و میر در برخی از انواع این نوع مسمومیت‌ها، اطلاع رسانی مناسب و علمی و آگاهی از راهکارهای پیشگیری از بروز این نوع مسمومیت‌ها به ویژه برای عموم جامعه بسیار مهم و ضروری است.

وی در ادامه گفت: طبق مطالعات متخصصین و کارشناسان مربوطه، قارچ‌های سمی از نظر خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه شباهت زیادی به قارچ های خوراکی داشته و بسیار خطرناک هستند. تشخیص انواع خوراکی قارچ از انواع سمی مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است.

به گفته وی بی توجهی به این مسئله موجب اتفاقات ناگوار برای خانواده‌ها و ضایعه در جامعه خواهد شد. بر اساس گزارش‌های واصله برای سم قارچ، پادزهر وجود ندارد و معالجه میسر نیست. بنابراین تنها راه ممکن جلوگیری از صدمات مصرف این نوع گیاهان و عدم برداشت گیاهان ناشناخته  است که علاوه بر صدمات جانی به اکوسیستم مرتعی آسیب می رساند، تنوع زیستی را از بین می برد، موجب تخریب منابع می‌شود، خسارات و زیان فراوان به نسل فعلی و نسل های آینده می زند و موجب انقراض گونه‌ها شده و حیات را از بین می برد.

بهزاد همچنین اضافه کرد: مصرف قارچ‌ توسط حیوانات و پرندگان، بیانگر غیر سمی بودن آن قارچ برای انسان نیست و حتی برخی از سموم مقاوم به گرما بوده و آماده سازی آن به صورت کباب، آب پز و بخار پز و سرخ کردن، مواد سمی از بین نمی‌برد و سم زدایی نمی شوند. بنابراین توصیه می شود از برداشت و مصرف خودسرانه گیاهان دارویی و قارچ ها که نوع آن ها را نمی شناسید جداً خود داری کنید.

این مقام مسئول در سازمان منابع طبیعی با بیان اینکه تمامی گیاهان مجاز و قابل مصرف مرتعی که به عنوان گیاهان خوراکی و دارویی شناخته شده مورد استفاده قرار می‌گیرند باید با ملاحظات حفاظت و پایداری و اخذ مجوز از ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به بهره برداری برسند، اظهار کرد: زیرا هر گیاه حساسیت خاص خودش را دارد و بهره برداری باید به میزانی باشد که بر اصل و منبع و پایه آن گیاه هیچ گونه آسیب وارد نشود. در واقع رویش مجدد گیاهان دچار خدشه نشده و به زاد آوری آن آسیب نرسد و جمعیت آن گیاه در طبیعت همیشه حفظ شود.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در پایان گفت: باید بدانیم برای بهره‌مندی از طبیعت لازم نیست آن ها را از رویشگاه برداشت و مصرف کنیم. گاهی می‌توانیم توقف کنیم و در بوته زار مرتعی بنشینیم و اجازه دهیم گیاهان سبز همیشه وجود داشته باشند. ضمن اینکه مردم می‌توانند هرگونه تخریب و تصرف و بهره برداری غیر مجاز و آتش سوزی در مراتع را با شماره های ۱۳۹ و۱۵۰۴ اطلاع رسانی کنند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->