صدور مجوز تغییر کاربری برای ۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی در خراسان رضوی قیمت امروز میوه و تره‌بار اعلام شد (۵ مرداد ۱۴۰۴) | انجیر به بازار مشهد آمد آتش سوداگری در بحران بی‌آبی | گزارش شهرآرانیوز از بازار داغ خرید و فروش پمپ و مخزن آب در مشهد زندگی سخت کارگران و بازنشستگان با حقوق زیر ۲۰ میلیون تومان نصب پمپ مستقیم هزینه قبض آب منازل را تا ۲۰ برابر بیشتر می‌کند ویدئو| ماجرای یک تن برنج وارداتی که گم شد! درآمد ۲۸۱ میلیارد تومان شرکت بورس تهران در یکسال اخیر جزئیات افزایش مالیات کالاهای آسیب‌رسان به سلامت | از سمبوسه و فلافل تا کاشت ناخن برای نخستین بار سامانه جامع قراردادهای داخلی صنعت نفت راه اندازی شد پیش بینی قیمت طلا و سکه (یکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۴ مرداد ۱۴۰۴) | قیمت دیگنیتی پرستیژ چقدر است؟ رشد اندک قیمت‌ها در بازار خودرو‌های داخلی (۴ مرداد ۱۴۰۴) | آریسان ۵۸۲ میلیون تومان اختلاف قیمت ۲۰۰ هزار دینار ارز اربعین و بازار آزاد چقدر می‌شود؟ (۴ مرداد ۱۴۰۴) کنتور هوشمند یک عامل بازدارنده برای مشترکین پرمصرف است | در مشهد زیر ۱۰ درصد مشترک پرمصرف داریم آغاز فروش فوق‌العاده ۱۱ محصول ایران خودرو از امروز (۴ مرداد ۱۴۰۴) + جزئیات مشتری محصولات ایران خودرو نصف شد واکنش منفی بورس به مذاکرات ایران و ۳ کشور اروپایی | گزارش وضعیت بازار سهام (۴ مرداد ۱۴۰۴) خرید تضمینی گندم از ۶.۷ میلیون تن فراتر رفت (۴ مرداد ۱۴۰۴) بانک مرکزی: کارمزد اضافه در تبدیل ارز ممنوع است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۴ مرداد ۱۴۰۴) | دلار بازار آزاد بیشتر از ۸۸ هزار تومان جزئیات راه‌اندازی قطار مسافری در ۳ مسیر جدید به دوشنبه، هرات و آنکارا اعلام فهرست انواع گوشت و فرآورده معاف از مالیات بر ارزش افزوده قیمت طلا در مشهد اعلام شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) واردات پارچه کاهش یافت | کاهش ۹۰ میلیون دلاری پس از رشد ۱۰۰ درصدی تحقق شعار سال در صنف طلافروشان با بازتولید طلای مستعمل | سود فروش طلای دست‌دوم، در جیب عده‌ای سرمایه‌دار بیش از ۴۰ همت، خسارت قطعی برق به صنایع خراسان رضوی | پرداخت خسارت‌ها در هاله‌ای از ابهام آخرین اخبار از بیمه رانندگان کامیون و تاکسی‌های اینترنتی از زبان وزیر آغاز فروش ارز اربعین از امروز در ۴ بانک (۴ مرداد ۱۴۰۴) + قیمت قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۴ مرداد ۱۴۰۴) | افزایش قیمت ۵ قلم میوه در یک هفته اخیر
سرخط خبرها

افزایش ۳۵ درصدی مزد، کاهش قدرت خرید کارگران را جبران نکرد

  • کد خبر: ۲۲۱۹۱۴
  • ۲۷ فروردين ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۹
افزایش ۳۵ درصدی مزد، کاهش قدرت خرید کارگران را جبران نکرد
بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور با اشاره به اینکه افزایش ۳۵ درصدی دستمزد امسال تأثیری در بالابردن قدرت خرید کارگران ندارد، گفت: این دریافتی در زیر جولان افزایش نرخ دلار، تبخیر و ناپدید شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، حمیدرضا امام‌قلی‌تبار، بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور، در خصوص حقوق کارگران اظهار کرد: هرساله حقوق کارگران با درنظرگرفتن تورم نقطه‌به‌نقطه بهمن ماه سال قبل و سال جاری تعیین می‌شود؛ هرچند جامعه کارگری اعتقاد دارند تورمی که در حین تعیین دستمزد مورد توجه قرار می‌گیرد، تورم میدانی نبوده و محافظه‌کارانه است. علاوه بر آن، اتفاق دیگری که در بحبوحه تعیین دستمزد سال ۱۴۰۳ رخ داد، افزایش حدود ۱۵ درصدی قیمت دلار بود. این افزایش، تاثیر خود را روی تورم گذاشته است؛ بنابراین افزایش ۳۵ درصدی دستمزد امسال تأثیری در بالابردن قدرت خرید کارگران نداشته، زیرا این دریافتی در زیر جولان افزایش نرخ دلار، تبخیر و ناپدید شده است.

وی با انتقاد از روش محاسبه سبد معیشت کارگران در کشور، گفت: هزینه سبد معیشت در کشور نه به روش میانگین ساده بلکه باید به روشی کارشناسی‌تر محاسبه شود. هزینه سبد معیشت در شهر‌های بزرگ و صنعتی به‌واسطه سهم بالای بخش مسکن و حمل‌ونقل و ... نسبت‌به شهر‌های متوسط و کوچک‌تر بالاست؛ پس به طور مثال اگر سبد معیشت شهر تهران ۳۰ میلیون، شهر‌های متوسط ۲۰ میلیون و شهر‌های کوچک‌تر ۱۰ میلیون تومان باشد، جمع‌کردن این سه رقم و تقسیم آن بر سه، مبنای مناسبی برای محاسبه نیست؛ زیرا در این روش، میانگین سه نرخ عدد ۲۰ میلیون خواهد شد. اما چون براساس آمار و ارقام، تعداد کارگران شهر‌های بزرگ بیشتر از شهر‌های متوسط و کوچک‌تر است، باید تعداد کارگران آن شهر در رقم سبد معیشت همان شهر یا همان استان ضرب شده و بدین منوال حاصل‌ضرب به‌دست‌آمده در طبقه‌بندی شهر‌ها و استان‌ها، بر تعداد کل کارگران کشور تقسیم شود. قطعاً در این روش، رقم میانگین سبد معیشت حداقل ۲۵٪ بیشتر از رقم معیشتی خواهد بود که در جلسات شورای عالی کار در مورد آن چانه‌زنی می‌شود.

بازرس مجمع عالی نمایندگان کارگران کشور بیان کرد: نکته قابل‌تامل دیگر اینکه سال قبل به‌واسطه قول شفاهی نمایندگان دولت مبنی بر تضمین مهار تورم، مزد فریز شد که بعد از یک سال مشخص گردید این فرایند فقط به‌ضرر جامعه حقوق‌بگیر تمام شده است. امسال هم بهانه دیگری به‌نام تورم انتظاری بالا مطرح شده است و به‌جای اینکه افزایش حقوق براساس تورم انتظاری باشد، با روش تورم تاریخی فریز شده است که دود این روش هم مجدداً چشم حقوق‌بگیران را نشانه گرفته است.

امام‌قلی‌تبار افزود: جامعه‌ کارگری کشورمان از خود می‌پرسند وقتی کارفرمایان اذعان دارند که سهم دستمزد را در بهای تمام‌شده کالای ساخته‌شده یا خدمات قابل‌ارائه منظور کرده‌اند و درصدی سود معقول هم به آن اضافه می‌کنند، چرا کارگران باید برای افزایش قدرت خرید جهت گذران امور خود، مسئولیت دولت و کارفرما را به دوش بگیرند که برای خرید کالا و خدمات کارفرمایان دولتی و خصوصی چانه‌زنی کرده که هم اقتصاد و بازار را از رکود خارج کند و هم منفعت کارفرمایان را لحاظ کند؟

وی گفت: با اینکه از گذشته تاکنون کارگران مسئول ناکارآمدی دولت‌ها و مسئولان مربوطه و نیز رکود اقتصاد بازار و تورم نبوده‌اند، اما همواره هزینه چالش‌های بالا را از جیب خود پرداخت کرده‌اند. امیدواریم مسئولان مرتبط در تصمیم‌گیری‌های خود عمل‌گرایانه برای حل چالش‌های بیش از نیمی از جمعیت کشور تلاش کنند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->