وزیر کشور دولت چهاردهم میزبان همتایان عراقی و پاکستانی | پرونده «اربعین» روی میز وزارت کشور انتقاد شدید نماینده مجلس از اجرا نشدن قوانین توسعه انرژی خورشیدی | مدیران باید پاسخگو باشند اعضای هیئت‌رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس انتخاب شدند| «بابایی کارنامی» رئیس ماند ورود فراکسیون صنعت، معدن، ایمنی و استاندارد مجلس برای بررسی وضعیت نابسامان بازار خودرو نماینده گناباد در مجلس: افت شاخص بورس موقتی است نماینده مردم کاشمر در مجلس فاش کرد: مستندسازی صوری کارفرمایان برای اخذ تسهیلات اشتغالزایی! بازگشت فرآورده‌های آرایشی قاچاق با ظاهری جدید به بازار | آریایی‌نژاد: برخورد‌ها آن‌قدر نَرم است که قاچاق می‌صرفد ویتکاف: نسبت‌به مذاکرات آتش‌بس غزه خوش‌بین هستیم نارضایتی نظامیان اسرائیلی از عملیات‌های طاقت‌فرسا و کمبود نیرو | سربازانی که خودکشی می‌کنند، بدون تشییع دفن می‌شوند ابراز ناامیدی شدید ترامپ از پوتین ترامپ: با هزینه اروپایی‌ها به اوکراین تسلیحات می‌دهیم واکنش عراقچی به اظهارات سخیف نخست وزیر رژیم صهیونیستی ادعای رژیم صهیونیستی: «اشتباهی» کودکان تشنه غزه را کشتیم غریب‌آبادی: ادعای فریب نیرو‌های ایرانی در میز مذاکره نادرست است| باورش سخت بود کشوری بتواند اسرائیل را مجبور به آتش‌بس کند دستگیری آدم ربا‌ها در هنگ مرزی تایباد و رهایی ۲ گروگان افغانستانی شمار شهدای خبرنگار در غزه به ۲۳۱ نفر رسید (۲۲ تیر ۱۴۰۴) خانواده‌های اسرای صهیونیست در مقابل دفتر نتانیاهو تظاهرات کردند نیکزاد: چطور برنجی که از کشاورز ۹۰ هزار تومان خریده می‌شود ۳۵۰ هزار تومان به فروش می‌رسد؟ وزیر خارجه هند پس از ۵ سال به چین سفر می‌کند سقوط هواپیما در انگلیس (۲۲ تیر ۱۴۰۴) قوه قضائیه: کواکبیان تاکنون هیچ سند معتبری ارائه نکرده است عراقچی عازم چین می‌شود بالون جاسوسی رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان سقوط کرد (۲۲ تیر ۱۴۰۴) وزیر کشور پاکستان وارد ایران شد (۲۲ تیر ۱۴۰۴) تکذیب ورود عناصر مسلح به لبنان تحریم‌های جدید پس از فعال‌سازی مکانیسم ماشه (اسنپ بک) علیه ایران چیست؟ وزیر کشور: نیرو‌های مسلح در اوج آمادگی هستند
سرخط خبرها

عربستان به دلیل اختلاف مرزی قدیمی، از امارات به سازمان ملل شکایت کرد

  • کد خبر: ۲۲۱۹۹۷
  • ۲۷ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۷
عربستان به دلیل اختلاف مرزی قدیمی، از امارات به سازمان ملل شکایت کرد
عربستان در خصوص اعلام منطقه «الیاسات» به عنوان منطقه حفاظت‌شده دریایی توسط ابوظبی، به سازمان ملل متحد شکایت کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، ریاض در نامه‌ای خطاب به سازمان ملل، ابوظبی را به تجاوز به مرز‌های عربستان متهم کرد؛ زیرا امارات در سال ۲۰۱۹، منطقه «الیاسات» را منطقه دریایی حفاظت‌شده اعلام کرد.

به نقل از عربی۲۱، عربستان در این شکوائیه با اعلام مخالفت خود، تاکید کرده است که اقدام ابوظبی را به رسمیت نمی‌شناسد و هیچ اثر حقوقی برای آن قائل نیست و مطابق با توافق عقدشده بین دو طرف در سال ۱۹۷۴ که طبق قوانین بین‌المللی برای دو کشور الزام‌آور است، به تمام حقوق و منافع خود پایبند است.

در این شکایت‌نامه ذکر شده است عربستان اقدامات انجام‌شده یا پیامد‌های آن توسط دولت امارات را در منطقه «الیاسات» واقع در روبه‌روی سواحل عربستان، به رسمیت نمی‌شناسد.

از سوی دیگر، امارات خواستار تکمیل اجرای ماده پنج توافق‌نامه تعیین مرز‌های زمینی و دریایی بین دو کشور در سال ۱۹۷۴ است.

خبرگزاری رسمی امارات «وام»، پیش از این گزارش کرده بود که الیاسات با فرمان امیری در سال ۲۰۰۵ و به دستور خلیفه بن‌زاید آل‌نهیان، رئیس فقید امارات، تاسیس شد.

منطقه الیاسات علاوه بر اهمیت تاریخی و فرهنگی، به دلیل اهمیت زیست‌محیطی آن متمایز است، زیرا زیستگاه‌های حساسی از صخره‌های مرجانی، جلبک‌های دریایی و سواحل شنی را داراست. عربستان وابستگی این منطقه به امارات را به رسمیت نمی‌شناسد و سال‌هاست بر سر آن مناقشه مرزی وجود دارد و آن را منطقه‌ای با حاکمیت مشترک می‌داند.

در واقع، مناقشه بر سر مرز‌های بین عربستان سعودی و امارات که هر‌ازگاهی آشکار می‌شود، به ثروت نفتی در منطقه الیاسات مربوط می‌شود. منشأ اختلاف به واحه مرزی «البریمی» برمی‌گردد که در زمان اشغال انگلیس، بین عمان و ابوظبی تقسیم شد، در حالی که عربستان روی آن ادعا دارد.

در سال ۱۹۷۴، امارات و عربستان قرارداد جده را امضا کردند که بر اساس آن عربستان، امارات را به‌عنوان یک کشور به رسمیت شناخت و در ازای آن، مجموعه‌ای از زمین‌های نفت‌خیز را در مرز بین دو کشور به دست آورد. عربستان در ازای واگذاری بخشی از واحه البریمی که خواستار آن بود، یک ساحل به طول ۵۰ کیلومتر که قطر را از امارات جدا می‌کند، جزیره «الحویصات» و میدان «شیبة» که بخشی از آن تا امارات امتداد دارد، به دست آورد.

ابوظبی سپس تلاش کرد تا آن اراضی را پس بگیرد، اما ریاض کاملا آن را رد کرد. حتی در سال ۱۹۹۹، امارات با حمایت عمان، کنفرانس وزیران خارجه و نفت شورای همکاری خلیج فارس در عربستان را در اعتراض به عدم تقسیم درآمد‌های حاصل از میدان نفتی شیبة تحریم کرد.

بحران زمانی به اوج خود رسید که ریاض در سال ۲۰۰۹ از ورود اماراتی‌ها به عربستان جلوگیری کرد، زیرا نقشه‌هایی داشت که نشان می‌داد سرزمین‌های عربستان بخشی از امارات است. در سال ۲۰۲۰، «سلطان بن خلیفه»، رئیس امارات با انتشار نقشه‌ای در شبکه‌های اجتماعی جنجال به پا کرد چرا که این نقشه نشان می‌داد منطقه «خور العدید» که تحت کنترل عربستان است، متعلق به امارات است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->