زهرا نهبندانی در گفتوگو با شهرآرانیوز در خصوص شیوع سرخک در ایران و کشورهای همسایه، اظهار کرد: در سال ۲۰۲۳ میلادی ۶۳۴ مورد تایید شده سرخک در کشور گزارش شده است که ناشی از ادامه چرخشهای ویروس در کشورهای همسایه بوده است و از سال ۲۰۲۴ تا کنون تعداد زیادی همه گیری وسیع سرخک در افغانستان و پاکستان بروز پیدا کرده است.
وی افزود: همچنین عراق نیز در ۵ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ شیوعی داشته که طی ۱۰ سال گذشته بیسابقه بوده است. در سال ۲۰۲۳ تعداد ۹ هزار و ۳۷۰ مورد و در ماههای ابتدایی ۲۰۲۴ بالغ بر ۵ هزار و ۵۰۰ مورد سرخک در عراق گزارش شده است. بنابراین گردش ویروس درکشورهای افغانستان، پاکستان و عراق کشور را در معرض تهدید طغیان سرخک قرار داده است.
رئیس گروه پیشگیری و درمان بیماریهای واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: در معرض طغیان سرخک هستیم و آمار سرخک در کشور بالاست. واکسیناسیون افرادی که مبتلا به سرخک میشوند و افرادی که واکسن آنان با تاخیر انجام میشود، را پیگیری میکنیم. همچنین به شناسایی موارد مشکوک میپردازیم و چنانچه فردی بهطور قطع به سرخک مبتلا باشد تمام اقدامات مربوطه و واکسیناسیون انجام خواهد شد که منجر به قطع زنجیره شیوع سرخک شود.
نهبندانی در خصوص شیوع بیماری آبله مرغان گفت: آبله مرغان نیز بیماری تب دار بثوری است و درفصول بهار و پاییز شایع میشود، امسال نیز در بهار بسیار شایع شده است. بیماریهای ویروسی خود محدود شونده هستند و بعد از تقریبا ۱۰ روز فروکش میکنند و ترجیح خانواده ابتلای آن در کودکی است که در بزرگسالی علائم شدیدتری دارد. ناگفته نماند که یکی دو روز قبل از ظاهر شدن بثورات و تاولها و تا زمانی که به طور کامل از پوست پاک نشدند فرد، ناقل آبله مرغان از راه تنفسی و تماس با تاولها است.
وی در نهایت تاکید کرد: بیماریهای واگیردار بثوری تبدار تقریبا از یک الگوی مشابه پیروی میکنند.