تغییر مسیر پرواز تهران- زاهدان- مشهد مذاکرات مزدی کانون بازنشستگان تامین اجتماعی ادامه دارد| مبنای افزایش حقوق کدام قانون است؟ (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) سیلاب به سنگان خواف رسید سلامت روان ایرانی‌ها پایش می‌شود پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم مشاغل ذهنی خطر زوال عقل را کاهش می‌دهند نحوه اضافه کردن دوران سربازی به سوابق بیمه تامین اجتماعی اعلام شد تخلیه برخی از روستا‌های زیرکوه در خراسان‌جنوبی به‌علت سیلاب + عکس (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) فوق‌العاده حقوق معلمان حق‌التدریس از مهر ماه ۲ برابر می‌شود نارضایتی توأمان مردم و متولیان درمان از  تعرفه‌های جدید پزشکی تشکیل باند سرقت پس از آزادی از زندان | دزدی از ده‌ها خودرو پیش‌بینی هواشناسی خراسان رضوی و مشهد (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) | تداوم بارندگی‌ها تا شنبه هفته آینده خوراکی‌هایی که موجب کم‌آب شدن پوست می‌شوند تالاب کجی نمکزار نهبندان در خراسان جنوبی، ۳۰ درصد آبگیری شد همه مناطق آلوده به مواد مخدر در مشهد تا پایان سال برچیده می‌شوند اگر ضد آفتاب بزنیم آیا دچار کمبود ویتامین D می‌شویم؟ | بهترین عدد SPF برای ضد آفتاب زمان پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی مشخص شد؟
سرخط خبرها

پراکندگی و تنوع سفال نشانه‌های اولیه تمدنی در سد فریمان است

  • کد خبر: ۲۲۳۲۵
  • ۱۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۳
پراکندگی و تنوع سفال نشانه‌های اولیه تمدنی در سد فریمان است
رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فریمان گفت: پراکندگی و تنوع سفال در اطراف سد تاریخی فریمان از نشانه‌های اولیه تمدنی در این منطقه است.
به گزارش شهرآرانیوز، حسن گیاهی  با بیان این مطلب افزود: پراکندگی و تنوع سفال در مناطق پیرامون سد تاریخی فریمان از وجود سکونتگاه‌هایی کهن در دوره‌های دور تاریخی در این منطقه خوش آب هوا حکایت دارد، بگونه‌ای که این فرضیه را تقویت می‌کند که ساکنان اولیه فریمان حداقل در هزارسال قبل با ایجاد سد بر روی رودخانه، اقدام به مهار آب کرده و در پایین دست از آن استفاده و در همین محل (پیرامون سد) سکنی گزیده و یکجا نشین شده باشند.

او ادامه داد: وجود منابع آبی فراوان، اراضی مستعد و آب و هوای مطبوع در پیرامون سد فریمان شرایط مناسبی را برای ایجاد سکونتگاه و شکل گیری نشانه‌های تمدنی کهن در این محل ایجاد کرده است.
 
پراکندگی و تنوع سفال نشانه‌های اولیه تمدنی در سد فریمان است

گیاهی اظهارکرد: بعد‌ها در دوره پهلوی اول منطقه سد جهت ایجاد تفرجگاه درنظرگرفته می‌شود و اقدام به ایجاد جنگل و برخی ساختمان‌ها که هم اکنون نیز وجود دارد می‌کنند.

او یادآورشد: "روستای قصر" که تا چند دهه پیش در منطقه سد وجود داشت، آخرین سکونتگاه آن بوده است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->