انتشار اوراق تبعی بیمه‌ای برای اشخاص حقیقی و اوراق تبعی تأمین مالی (۱۷تیر۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۷ تیر ۱۴۰۴) | رشد پژو ۲۰۷ دنده‌ای تا محدوده ۱.۲ میلیارد تومان قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۱۷ تیر ۱۴۰۴) | رشد شدید قیمت‌ها با حضور معاون استاندار خراسان رضوی، ایجاد مناطق آزاد مشترک در مرز‌های خراسان رضوی با افغانستان و ترکمنستان بررسی شد قیمت دینار عراق همچنان روندی کاهشی دارد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) ثبت سفارشات جدید واردات شکر از ۲۱ تیرماه آغاز می‌شود بررسی قیمت امروز گوشت قرمز و مرغ در مشهد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) | گوشت آبگوشتی و خورشتی چقدر قیمت دارد؟ ریزش دوباره بورس پس از فقط یک روز مثبت | افت شدید ارزش معاملات (۱۷ تیر ۱۴۰۴) برگزاری نمایشگاه انرژی‌های تجدیدپذیر و بهینه‌سازی مصرف برق، برای اولین بار در مشهد فرودگاه مشهد رکورددار بازگشت حجاج | خدمت‌رسانی به بیش از ۱۵ هزار زائر در ۹ روز ۸۵ درصد جمعیت خراسان رضوی زیر چتر کالابرگ هستند بازدید میدانی از بازار گوشت و  مرغ مشهد | قیمت گوشت قرمز در مرز یک میلیون تومان! آیا اعتبار کالابرگ الکترونیک ویژه دهک‌های اول تا هفتم، ماهانه شارژ خواهد شد؟ ریزش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه ۳ میلیون تومان ارزان‌تر شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) افزایش ۴۵ درصدی بهره‌وری زادوولد دام عشایر با اجرای طرح‌های اصلاح نژاد نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۷ تیر ۱۴۰۴) | دلار کانال ۹۰ هزار تومان را از دست داد تعادل به بازار برنج می‌رسد خبر پرداخت کالابرگ برای دهک‌های چهارم تا هفتم صحت ندارد انجام پرواز می‌تواند جایگزین مبالغ بلیت‌های ابطال‌شده بشود تاثیر رانندگی اقتصادی روی طول عمر لنت ترمز خرید تضمینی گندم به حدود ۵ میلیون تن رسید رکود دست از سر بازار مسکن برنداشته است دستورالعمل پرداخت خسارت افت قیمت خودرو بازنگری می‌شود مدیر دفتر توزیع برق شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی: در سال ۱۴۰۴، در بخش خانگی باید ۳۱ مگاوات به شبکه تجدیدپذیر متصل شود قیمت جدید محصولات هایما اعلام شد (تیرماه ۱۴۰۴) قیمت طلای جهانی در بازار امروز (۱۷ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از حرکت بازماند قیمت امروز میوه و صیفی‌جات اعلام شد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) | کرفس در میادین تره‌بار مشهد کیلویی چند؟ تمدید پرداخت تسهیلات تکلیفی تا پایان تیر ماه ۱۴۰۴ آیا افزایش دامنه‌ نوسان صندوق‌های اهرمی‌ باعث جذابیت آن‌ها خواهد شد؟
سرخط خبرها

افتتاح پروژه عظیم تامین آب و برق سریلانکا با دانش مهندسان ایرانی + عکس

  • کد خبر: ۲۲۳۹۷۲
  • ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۶
افتتاح پروژه عظیم تامین آب و برق سریلانکا با دانش مهندسان ایرانی + عکس
۳ میلیون نفر به دلیل نبود زیرساخت از جمله آب و برق در سریلانکا در فقر مطلق زندگی می‌کنند و توان تامین حداقل کالری لازم برای ادامه حیات خود را ندارند.

به گزارش شهرآرانیوز، با اتمام جنگ داخلی در سریلانکا در سال ۲۰۰۹، دولت این کشور از مسیر توسعه زیرساخت به سمت کاهش فقر در سریلانکا حرکت کرد و پروژه چندمنظوره اومااویا با هدف تامین آب کشاورزی شرب را شروع کرد.

نیاز به برق در سریلانکا سبب شد تا تامین برق هم به اهداف پروژه اضافه شود، اما یک چالش بزرگ در این مسیر وجود داشت، تنها را راه‌اندازی گرفتن برق از آب در پروژه اومااویا ساخت یک تونل عمودی موسوم به شفت در دل زمین بود.

افتتاح پروژه عظیم تامین آب و برق سریلانکا با دانش مهندسان ایرانی + عکس

این تونل عمودی ۶۱۸ متر معادل ۱.۵ برابر ارتفاع برج میلاد و ۲ برابر بزرگترین سازه ساخته شده در سریلانکا عمق دارد و باید در دل زمین حفر شود.

برای حفاظت از این تونل عمودی، یک غلاف فلزی مشابه لوله به وزن ۱۰۰۰ تن به صورت معلق کار شد و از طرفی جریان آب سنگین به داخل شفت هم کار حفاری را پیچیده کرد.

۲ شرکت ایتالیایی پس از اطلاع از جزئیات پروژه از انجام ان انصراف دادند، اما این پروژه توسط مهندسان ایرانی ساخته و صبح امروز افتتاح شد.

افتتاح پروژه عظیم تامین آب و برق سریلانکا با دانش مهندسان ایرانی + عکس

تحریم، نیاز به توسعه در کنار ظرفیت تولید علم در ایران سبب شده تا مهندسان ایرانی از منظر دانش و تجربه برای ساخت پروژه‌های پیچیده سطح بالایی از خود به نمایش بگذارند.

کارشناس اقتصادی احمد صالحی به نقش مخرب تحریم اقتصادی اشاره کرده و معتقد است که اگر ایران تحریم نمی‌شد، امکان ارتقای توان فنی و مهندسی و همچنین کسب سرمایه از این مسیر اقدام کند.

افتتاح پروژه عظیم تامین آب و برق سریلانکا با دانش مهندسان ایرانی + عکس

در مقابل کارشناس اقتصادی پروین رحمانی می‌گوید، کسی طرفدار تحریم نیست، اما محدودیت ناشی از تحریم سرعت توسعه دانش در ایران را چند برابر کرد و ما امروز می‌توانیم قرارداد‌های میلیون‌دلاری در این حوزه با کشور‌های دیگر ببندیم.

رکورد صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران نزدیک به ۳ میلیارد دلار است، اما این رقم در سال گذشته به ۱.۳ میلیارد دلار رسیده، لذا توسعه دیلپماسی اقتصادی با محور معرفی توانمندی کشور می‌تواند، ارزآوری از این محل را حداقل ۲ برابر کند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->