سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (یکم آذر ۱۴۰۳) | شلغم کیلویی ۱۰ هزار تومان ثبت‌نام بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو از امروز (یکم آذر ۱۴۰۳) | تحویل ۶۰ روزه + لینک
سرخط خبرها

افتتاح پروژه عظیم تامین آب و برق سریلانکا با دانش مهندسان ایرانی + عکس

  • کد خبر: ۲۲۳۹۷۲
  • ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۶
افتتاح پروژه عظیم تامین آب و برق سریلانکا با دانش مهندسان ایرانی + عکس
۳ میلیون نفر به دلیل نبود زیرساخت از جمله آب و برق در سریلانکا در فقر مطلق زندگی می‌کنند و توان تامین حداقل کالری لازم برای ادامه حیات خود را ندارند.

به گزارش شهرآرانیوز، با اتمام جنگ داخلی در سریلانکا در سال ۲۰۰۹، دولت این کشور از مسیر توسعه زیرساخت به سمت کاهش فقر در سریلانکا حرکت کرد و پروژه چندمنظوره اومااویا با هدف تامین آب کشاورزی شرب را شروع کرد.

نیاز به برق در سریلانکا سبب شد تا تامین برق هم به اهداف پروژه اضافه شود، اما یک چالش بزرگ در این مسیر وجود داشت، تنها را راه‌اندازی گرفتن برق از آب در پروژه اومااویا ساخت یک تونل عمودی موسوم به شفت در دل زمین بود.

افتتاح پروژه عظیم تامین آب و برق سریلانکا با دانش مهندسان ایرانی + عکس

این تونل عمودی ۶۱۸ متر معادل ۱.۵ برابر ارتفاع برج میلاد و ۲ برابر بزرگترین سازه ساخته شده در سریلانکا عمق دارد و باید در دل زمین حفر شود.

برای حفاظت از این تونل عمودی، یک غلاف فلزی مشابه لوله به وزن ۱۰۰۰ تن به صورت معلق کار شد و از طرفی جریان آب سنگین به داخل شفت هم کار حفاری را پیچیده کرد.

۲ شرکت ایتالیایی پس از اطلاع از جزئیات پروژه از انجام ان انصراف دادند، اما این پروژه توسط مهندسان ایرانی ساخته و صبح امروز افتتاح شد.

افتتاح پروژه عظیم تامین آب و برق سریلانکا با دانش مهندسان ایرانی + عکس

تحریم، نیاز به توسعه در کنار ظرفیت تولید علم در ایران سبب شده تا مهندسان ایرانی از منظر دانش و تجربه برای ساخت پروژه‌های پیچیده سطح بالایی از خود به نمایش بگذارند.

کارشناس اقتصادی احمد صالحی به نقش مخرب تحریم اقتصادی اشاره کرده و معتقد است که اگر ایران تحریم نمی‌شد، امکان ارتقای توان فنی و مهندسی و همچنین کسب سرمایه از این مسیر اقدام کند.

افتتاح پروژه عظیم تامین آب و برق سریلانکا با دانش مهندسان ایرانی + عکس

در مقابل کارشناس اقتصادی پروین رحمانی می‌گوید، کسی طرفدار تحریم نیست، اما محدودیت ناشی از تحریم سرعت توسعه دانش در ایران را چند برابر کرد و ما امروز می‌توانیم قرارداد‌های میلیون‌دلاری در این حوزه با کشور‌های دیگر ببندیم.

رکورد صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران نزدیک به ۳ میلیارد دلار است، اما این رقم در سال گذشته به ۱.۳ میلیارد دلار رسیده، لذا توسعه دیلپماسی اقتصادی با محور معرفی توانمندی کشور می‌تواند، ارزآوری از این محل را حداقل ۲ برابر کند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->