یک نظامی صهیونیست در شمال کرانه باختری به هلاکت رسید (۱۰ شهریور ۱۴۰۳) فاطمه مهاجرانی: باید گوش دولت باشم پزشکیان: حل مشکلات گندم‌کاران، کادر درمان و معلمان در دستور کار دولت است+ویدئو (۱۰ شهریور ۱۴۰۳) شهادت ۲ فلسطینی دیگر در پی بمباران بیمارستان «معمدانی» غزه+ویدئو حمله موشکی همزمان حزب‌الله به ۲ موضع نظامیان صهیونیست (۱۰ شهریور ۱۴۰۳) دستگیری یک عضو گروهک جیش الظلم در «پیشین» سیستان و بلوچستان (۱۰ شهریور ۱۴۰۳) جلسه سران قوا به میزبانی رئیس جمهور برگزار شد یحیی سریع: یک کشتی را در خلیج عدن هدف قرار دادیم افشاگری رییس سازمان انرژی اتمی درباره ادعاهای دروغ غرب لاوروف موضع خود در برابر رژیم صهیونیستی را اعلام کرد پخش زنده اولین گفت‌وگوی تلویزیونی رئیس جمهور مسعود پزشکیان + تماشای آنلاین عارف: شستا حیات خلوت مسئولان نیست تظاهرات گسترده حمایت از فلسطین در کشور‌های اروپایی انتقاد صریح عارف از وضعیت فیلترینگ ۵ نظامی اسرائیلی در غزه کشته و زخمی شدند (۱۰ شهریور ۱۴۰۳) حملات موشکی و پهپادی حزب‌الله لبنان به شمال سرزمین‌های اشغالی (۱۰ شهریور ۱۴۰۳) پوتین ریاست هیئت روسیه در نشست سازمان ملل را تأیید کرد نخستین گفت و گوی تلویزیونی مسعود پزشکیان با مردم، امشب پخش خواهد شد ابعاد حادثه لاهیجان؛ از روشنگری پلیس تا ورود به موقع دولت رئیس جمهور سالروز استقلال ازبکستان را تبریک گفت با حکم رهبر انقلاب اسلامی، علی باقری عضو جدید شورای راهبردی روابط خارجی شد
سرخط خبرها

تعیین دستمزد سال ۹۹ پس از بحران کرونا

  • کد خبر: ۲۲۴۲۲
  • ۱۳ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۰
تعیین دستمزد سال ۹۹ پس از بحران کرونا
نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار گفت: تعیین دستمزد ۹۹ باید به گونه‌ای باشد که منافع کارگران و کارفرمایان تامین شود؛ بر این اساس معتقدیم تعیین دستمزد باید به بعد از شرایط بحرانی موجود موکول شود.
به گزارش شهرآرانیوز؛ «اصغر آهنی‌ها» اظهار داشت: در جلساتی که پیش از سال برای تعیین دستمزد برگزار شد، نمایندگان کارگری، کارفرمایی و دولت سه پیشنهاد را مطرح کردند.

وی افزود: نماینده کارگران بدون توجه به شرایط و مشکلات موجود اعداد و ارقام بالایی را پیشنهاد می‌دادند که بخش کارفرمایی با آن موافقت نکرد، از سوی دیگر دولت نیز با توجه به سیاست‌های اقتصادی کلان در سال ۹۹ میانگین ارقام اعلام شده را پیشنهاد می‌داد و بخش کارفرمایی نیز افزایش ۱۵ درصدی دستمزد را پیشنهاد داد.

نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار گفت: البته پیشنهاد اصلی نمایندگان کارفرمایی این بود که با توجه به شیوع بیماری کرونا و از بین رفتن مشاغل خرد، تعیین دستمزد به زمان دیگری موکول شود، اما در مرحله نخست این موضوع پذیرفته نشد و می‌خواستند که این موضوع تا پایان سال ۹۸ تعیین شود.

وی اضافه کرد: نمایندگان کارگری بیشتر بر اعداد و ارقامی که امکان عملیاتی شدن آن نبود و نمی‌توانستیم آن را پیاده‌سازی کنیم تاکید داشتند، که با نظرات کارفرمایی و دولت اختلاف زیادی داشت؛ بنابراین تصمیم گرفتیم انتخاب نهایی در سال ۹۹ گرفته شود.

آهنی‌ها اظهار داشت: باید توجه داشته باشیم که تعیین حقوق کارگران یک بحث و پرداخت حقوق بحث دیگری است. در حال حاضر هر روز که می‌گذرد زمینه تعطیلی مشاغل جدی‌تر می‌شود و با این شرایط اگر تصمیم‌گیری نامناسبی انجام شود به طور قطع بیکاری در کشور را تشدید کرده‌ایم.

وی تصریح کرد: هیچ کدام نباید راضی به این موضوع باشیم و در درجه اول در شرایط بحرانی، حفظ اشتغال موجود را باید در نظر داشته باشیم.

نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار گفت: در این شرایط دولت باید وارد شود و با اعطای سبد‌های معیشتی، مشکلات کارگران را برطرف کند و اشتغال موجود را نیز حفظ کند اگر غیر از این باشد مشاغل خرد که در دو ماه گذشته آسیب جدی دیده‌اند، به تعطیلی کشیده خواهند شد.

وی تاکید کرد: نباید به این بسنده کنیم که بیمه بیکاری پرداخت کنیم و بودجه سنگینی در این زمینه هزینه کنیم در حالی که می‌توانیم این بودجه را برای حفظ اشتغال موجود به کار ببریم.

وی اظهار امیدواری کرد که اشتغال موجود حفظ شود و کارگری بیکار نشود تا بتوانیم با موفقیت از این بحران عبور کنیم.

آهنی‌ها گفت: برخی معتقدند افرادی که کار می‌کنند باید دستمزد بیشتر دریافت کنند در حالی که معتقدیم در شرایط موجود بهتر است افراد بیشتری مشغول شوند و حقوق کمتری بگیرند.

وی افزود: همانطور که باید به کارگرانی که در کشور فعالیت می‌کنند توجه کنیم باید به افرادی که بیرون از این سیستم بیکار هستند نیز توجه کنیم؛ به خصوص اینکه در حال حاضر شرایط ویژه‌ای داریم و باید تلاش کنیم از این بحران عبور کنیم.

نماینده کارفرمایان اظهار داشت: در مشاغل کلان همچون پتروشیمی، مشکلی در پرداخت دستمزد کارگران وجود ندارد و حتی ارقام بیشتری پرداخت می‌شود، اما بخش‌های خرد و واحد‌های کوچک که ۹۰ درصد اشتغال کشور را برعهده دارند شرایط دیگری دارند.

وی اضافه کرد: ممکن است تا پایان فروردین ماه جلسات تعیین دستمزد برگزار شود، اما معتقدیم جلسات به زمان خروج از بحران موکول تا تصمیم‌گیری درستی انجام شود؛ در غیر این صورت بخش کارفرمایی امکان پرداخت عدد و رقم بالا را ندارد و با اجرایی شدن این مورد بسیاری از شغل‌ها از بین می‌رود.

آهنی‌ها تصریح کرد: با توجه به نظرسنجی‌های انجام شده از بنگاه‌های خرد و کوچک، هیچ کدام تمایلی به پرداخت حقوق بالا را ندارند و تصمیم‌گیری نادرست آسیب جدی به کارگران وارد می‌کند.

وی تاکید کرد: دولت می‌تواند نقش خود را به خوبی ایفا کند و در دوران مشکلات اقتصادی بسیاری از مسائل را برطرف کند تا کارفرما و کارگر ادامه حیات دهد و شرایط بهبود یابد؛ در غیر این صورت هر دو طرف آسیب می‌بینند.

جلسه شورای عالی کار پس از سه جلسه رایزنی در سال ۹۹ بی نتیجه ماند و سرانجام در آخرین ساعات ۲۹ اسفند جلسه به نیمه دوم فروردین ماه موکول شد.

منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->