به گزارش شهرآرانیوز، دومین نشست قرارگاه عملیاتی آب شهرستان مشهد در سال جدید، صبح امروز (۹ اردیبهشت ماه) با حضور اسماعیل رحمانی معاون دادستان عمومی و انقلاب خراسان رضوی، محسن داوری فرماندار مشهد، محمدعلی نعمتنژاد مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان، حسین اسماعیلیان مدیرعامل آب و فاضلاب شهرستان مشهد و جمعی از مسئولان دستگاههای اجرایی و مدیران شهری برگزار شد. تعیین تکلیف چاههای محدوده پادگان قدیم ارتش، مقابله با حفر غیرمجاز چاه در اراضی بالادست سدها و جلوگیری از استمرار فعالیت انشعابات غیرمجاز در مناطق روستایی و حاشیه شهر، سه دستورکار اصلی این جلسه بود.
مدیرعامل آب و فاضلاب شهرستان مشهد در این نشست ضمن ارائه گزارشی از مشاهدات میدانی بازرسان، از کشف ۶۵ حلقه چاه غیرمجاز در محدوده اراضی بالادست سد کارده و ارداک خبر داد و تأکید کرد: به ازای هر باغ در اراضی بالادست سدهای مهم شهرستان، تقریباً یک حلقه چاه وجود دارد و این موضوع از حجم روانابهای منتهی به سد و ذخایر آب شرب شهرستان کاسته است. در این شرایط، با هماهنگی دستگاه قضا مقرر شده تا باغداران متخلف به مراجع قضایی معرفی شوند.
اسماعیلیان افزود: افزون بر چاههای غیرمجاز در اراضی بالادست سدها، انشعابات غیرمجاز شهری و روستایی هم بر دامنه بحران آب افزوده است. به طور کلی در سال گذشته افزون بر ۱۱ هزار و ۷۰۰ انشعاب غیرمجاز شناسایی شد و برآورد حجم آبی که توسط این انشعابات درحال برداشت بود، به بیش از یک میلیون و ۶۸۵ هزار مترمکعب میرسید. از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون نیز بیش از ۳۸۹ فقره انشعاب غیرمجاز آب در باغ ویلاهای اطراف شهر مشهد شناسایی شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی نیز ضمن ارائه گزارشی از وضعیت ذخایر آب سدهای منبع شهرستان مشهد گفت: حجم و تراز سد دوستی در شرایط کنونی معادل با همان حجم تراز نیمه مهرماه ۱۴۰۲ است بنابراین اگرچه بارندگیهای اخیر، زمینهساز تغذیه ذخایر آبی شده، سیل بزرگی به حدود ۳۴۰ کیلومتری سد دوستی رسیده و به خصوص در روزهای اخیر شاهد افزایش ۴ میلیون مترمکعب بر ذخیره این سد بودهایم، اما همچنان از ظرفیت یک میلیارد و ۲۱۰ میلیون متر مکعبی سد دوستی، فقط ۸۲ میلیون متر مکعب ذخیرهسازی انجام گرفته که کمتر از ۷ درصد آن را در بر میگیرد.
نعمتنژاد بیان کرد: از ابتدای سال تا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۲، حدود ۶۶ میلیمتر بارندگی در سدهای مرجع مشهدالرضا (ع) به ثبت رسیده است که به نسبت سال گذشته به عنوان اوج بحران خشکسالی، رشد داشته است. به طور کلی در سطح استان نیز ۱۱۵ میلیمتر بارندگی داشته ایم که در مقایسه با ۹۰ میلی متر بارندگی در سال گذشته، آمار رو به رشدی را شاهد بودهایم. در مقیاس بلندمدت نیز با وجود بارندگیهای اخیر، حدود ۲۷ درصد کاهش نزولات جوی را به طور خاص در شهرستان مشهد شاهد هستیم که همچنان برای جبران این نرخ، امیدواری وجود دارد.