به گزارش شهرآرانیوز، محمد حسین زاده با اعلام این مطلب افزود: در روز بزرگداشت فردوسی، برنامههای کشوری و استانی متنوعی مانند نشستهای علمی، تجلیل از فردوسی شناسان و اکران شهری در مشهد و برخی از شهرهای دیگر استان خراسان رضوی اجرا میشود.
وی بیان کرد: برگزاری مراسم بزرگداشت فردوسی در سال جاری با همکاری دانشگاه فردوسی مشهد و برخی دیگر از نهادهای فرهنگی برگزار خواهد شد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: هرساله همزمان با ۲۵ اردیبهشت ماه روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی در سه رشته "حماسه ساز، حماسه سرا و حماسه پژوه" در محل آرامگاه فردوسی، نشان برتر فردوسی اهدا میشود.
به گفته وی، "حماسه ساز" فردی است که همچون رستم و سیاوش و دیگر پهلوانان شاهنامه برای ایران افتخار آفرینی کردهاند؛ حماسه ساز میتواند در حوزههای نظامی، ایثار و شهادت، علمی، ورزشی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی باشد.
حسین زاده افزود: "حماسه سرا" فردی است که همچون فردوسی بزرگ برای افتخارات ایران عزیز حماسه سرایی کرده باشد که شامل حوزههای شعر و ادبیات، موسیقی، فیلم، نمایش، داستان و رمان است.
وی اظهار کرد: "حماسه پژوه" فردی است که در حوزه فردوسی و شاهنامه فعالیتهای علمی و پژوهشی بزرگی انجام داده و در معرفی فردوسی به جامعه نقش ایفا کرده باشد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطر نشان کرد: متقاضیان میتوانند در سه بخش مزبور نامزد پیشنهادی خود را به آدرس ferdowsi_campaign@ ارسال کنند.
حکیم ابوالقاسم فردوسی (Ferdowsi) در سال ۳۲۹ هجری قمری در روستای پاژ شهرستان طوس چشم به جهان گشود. کنیهی این حماسهسرای بزرگ «ابوالقاسم» است و به «فردوسی» شهرت دارد.
در ایران ۲۵ اردیبهشت روز بزرگداشت ابوالقاسم فردوسی، شاعر حماسهسرای پارسیگو است. فردوسی فقط یک شاعر ایرانی نیست. او کسی است که زبان فارسی را به شیوه درست احیا و حفظ کرد.
اگر فردوسی و شاهنامهی فاخر او نبودند، ممکن بود بهمرور زبان شیوای فارسی از بین برود و تا به امروز دیگر کسی به این زبان غنی سخن نمیگفت.
ابوالقاسم فردوسی جایگاه مردم ایران و فرهنگ آنها را به جهانیان معرفی کرد و نگذاشت بینش و خرد و تواناییهای این مردم بهسادگی فراموش شود. ازاینرو همواره فردوسی برای مردم ایران عزیز و محترم است و در هر محفلی از این شاعر بزرگ و حکیم یاد میشود.
منبع: ایرنا