ریحانه موسوی | شهرآرانیوز؛ در این رویداد آموزشی سیزده هنرجوی عکاسی سال دوازدهم هنرستان فنی و حرفه ای، با ۲۷قطعه عکس به صورت مجموعه عکس سیاه وسفید و رنگی در قابهای ۷۰در۷۰ سانتی متر، به عنوان پروژه عکاسی پایان دوره آموزشی، زیر نظر مهدیه غفوریان مدرس رشته عکاسی، حضور دارند. علاقه مندان میتوانند تا ۱۹اردیبهشت ماه از ساعت۱۷ تا ۲۰ از عکسهای این هنرجویان در موزه گالری گلستانه مشهد دیدن کنند.
مهدیه غفوریان، برگزارکننده این نمایشگاه و مدرس رشته عکاسی و عکاس مجموعه فرهنگی هنری شهرآرا، بیان کرد: در مناطق مختلف گرایش هنرجویان رشته عکاسی به این حوزه و برگزاری این گونه رویدادها متفاوت است. برخی علاقه زیادی به این کار نشان میدهند و پیگیر آن هستند، اما برخی دیگر صرفا به دلیل دریافت نمره در آن حاضر میشوند. استقبال هنرجویان ما بسیار خوب بود و سیزده نفر از دانش آموزان هنرستان مریم مودی هستند که کارشان سبک مستند و به صورت مجموعه عکس است.
وی درباره دلیل نام گذاری این نمایشگاه بیان کرد: دانش آموزانی که عکس هایشان را در این نمایشگاه ارائه دادند، هرکدام نگاه متفاوتی داشتند. به همین دلیل بنا بر این شد که نگاه بچهها نام نمایشگاه را تعیین کند، سپس تصمیم گرفتیم تا آن را «نگاه ما» نام گذاری کنیم.
این هنرمند با اشاره به کتب درسی دوره هنرستان، اظهار کرد: آنچه ما در طول این هشت ماه تدریس در هنرستان دیدیم، مباحث اصلی و پایه در عکاسی را شامل میشد. کتابی که من تدریس کردم، با محوریت محتوای عکاسی طبیعت، مستند و گزارشی بود. این کتاب برخی اصول عکاسی را بیان کرده است، اما تجربه و انجام تمرین در این رشته بسیار مهمتر است. علاوه بر اینکه آن مطالب ارائه داده شد، موارد متعدد دیگری از تجربیات خودم، دیگران و حتی عکسهای خارجی در کلاسهای درسی استفاده شد تا مفهوم خوبی برای هنرجویان داشته باشد.
وی با بیان اینکه رشته عکاسی تنوع زیادی دارد و شامل چند شاخه مختلف است، بیان کرد: اگر هر هنرمند بخواهد یک شاخه از هنر عکاسی را با جدیت دنبال کند و در آن عرصه فعالیت و استمرار داشته باشد، به موفقیت خواهد رسید.
مهدی پیرسلامی، هنرمند شیرازی ساکن مشهد که از سال ۱۳۷۷ عکاسی را در انجمن سینمای جوان شیراز شروع کرده است، در حاشیه برگزاری نمایشگاه «نگاه ما» به خبرنگار شهرآرا گفت: در این نمایشگاه اتفاق خوشایندی در سطح دانش آموزی رخ داده و نگاه بچهها تقویت شده که این امر حاصل تلاش مربی آن هاست.
وی افزود: این دانش آموزان اکنون در سنی هستند که بهترین زمان برای تعلیم نگاه آن هاست. به نظرم این قدم برای شروع بسیار خوب و عالی است و هنرجویان باانگیزهای در نمایشگاه حضور دارند. اگر این هنرجویان بیشتر تلاش کنند، نتیجه مطلوب تری در کارشان به دست خواهند آورد.
پیرسلامی نبود متولی خاص در حوزه عکاسی در مشهد را یکی از مشکلات این بخش دانست و گفت: پیچیدگیهای اعطای مجوز برای برگزاری نمایشگاه، باعث شده است تا بسیاری از عکاسان خودشان را درگیر این موضوع نکنند. متأسفانه جدا از فعالیت فرهنگی و هنری که انجام میشود، نگاههای تبعیض گونهای در هنر عکاسی وجود دارد که اجازه ارائه هنر و تکامل آن را به هنرمند نمیدهد. این اتفاق، کار را کمی برای عکاس پیچیده میکند؛ یا مجبور میشود موضوعات اجتماعی و کمی سادهتر را انتخاب کند تا چالش کمتری داشته باشد یا اینکه اصلا وارد این بخش نمیشود.
این مدرس دانشگاه با اشاره به مباحث ارائه شده در کتب درسی و آموزشی، ابراز کرد: من حدود پانزده سال است که مشغول تدریس هستم. متأسفانه ضعفهای آموزشی داریم و کتابها دارای مطالب چندان تخصصی نیستند. وقتی که شخصیت دانش آموز درحال شکل گیری است، ما باید به او مطالب مفیدتری یاد بدهیم. کتابها موارد اشتباه زیادی دارند. من این اشتباهات را در برخی کتب آموزشی مقطع دبیرستان و هنرستان دیده ام. در دانشگاه باتوجه به اینکه مباحث آموزشی آزادتر است و در سطح بین المللی هم میتوان آنها را مطرح کرد، دستمان بازتر است و میتوانیم مطالب جایگزین را ارائه دهیم، اما در مدارس محدودیت بیشتر است و جای تأمل و پالایش بیشتری دارد.