۱۰۰ درصد اراضی ملی و کشاورزی استان حدنگاری شد| شمارش معکوس برای تکمیل حدنگاری ۱۱ میلیون هکتار اراضی خراسان رضوی وزیر نفت وارد مسکو شد | پاک نژاد در کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه شرکت می‌کند خاموشی در تابستان ۱۴۰۴ حتمی شد | اعمال سختگیرانه‌ترین تنبیه‌ها برای ادارات پرمصرف استان پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) احتمال سقوط قیمت طلا در پی مذاکرات آمریکا و چین زمان عرضه بنزین سوپر اعلام شد هشدار بانک مرکزی | واریز وجه در معاملات به حساب نفر سوم پولشویی است بهره‌برداری از ۲۹۶ مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در خراسان رضوی | چشم‌انداز تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق تجدیدپذیر در استان+ویدئو بررسی شرایط خرید ملک با موجودی ۳ تا ۵ میلیارد تومان در مشهد (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول تفویض حداکثری اختیارات «ساتبا» به خراسان رضوی وصول بیش از یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال عوارض آلایندگی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی خبر داد: وجود ۱۴۰۰ طرح نیمه‌تمام در خراسان رضوی توقف فروش آرد به نانوایان آزادپز بورس وارد فاز احتیاط شد | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) سهمیه کالای همراه مسافر تا پایان فصل بهار ۱۴۰۴ تعیین شد صدور پروانه بهره‌برداری از ۶ معدن در غرب خراسان رضوی نرخ طلا در مشهد یک میلیون تومان ریزش کرد | افت ۱.۶ میلیونی قیمت سکه (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خراسان رضوی، قطب تولید انرژی پاک در کشور | ۳ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر جدید در استان ساخته می‌شود عشایر، ستون فقرات اقتصاد و امنیت خراسان رضوی تأکید استاندار خراسان رضوی و مشاور رئیس‌جمهور بر نقش‌آفرینی استان در پروژه‌های ملی قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت‌کوین (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ریزش نرخ دلار و طلا تورم فروردین ۱۴۰۴ رکورد ۱۷ ماه اخیر را شکست شرایط بخشودگی جرائم مالیات بر ارزش افزوده ابلاغ شد تأمین بیش از ۳ هزار و ۸۴۰ میلیارد ریال سهم ورزش‌های همگانی خراسان رضوی از محل درآمد‌های مالیات بر ارزش افزوده تهران- مشهد؛ دارای بالاترین آمار جابه‌جایی مسافر در فرودگاه‌های کشور طی اسفند ۱۴۰۳ آغاز اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف برق در خراسان رضوی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت بیت‌کوین در اوج ۶ هفته اخیر (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) توزیع ۳ هزار و ۶۲۳ تن فراورده‌های دامی تنظیم بازار در خراسان رضوی
سرخط خبرها

آیا سرمایه‌گذاری برای نصب پنل‌های خورشیدی در خراسان‌رضوی به‌صرفه است؟

  • کد خبر: ۲۲۷۸۹۷
  • ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۲
آیا سرمایه‌گذاری برای نصب پنل‌های خورشیدی در خراسان‌رضوی به‌صرفه است؟
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان‌رضوی گفت: ظرفیت احداث نیروگاه‌های خورشیدی در سطح شرکت توزیع استان خراسان‌رضوی بالغ بر ۴۰۰ مگاوات است و تاکنون تعداد ۱۱۳۵ نیروگاه خورشیدی احداث شده است.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

علیرضا خدابنده در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز درباره ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر در استان تصریح کرد: ظرفیت احداث نیروگاه‌های خورشیدی در سطح شرکت توزیع استان خراسان‌رضوی بالغ بر ۴۰۰ مگاوات است که تاکنون تعداد ۱۱۳۵ نیروگاه خورشیدی مربوط به مشترکین برق به ظرفیت مجموع ۱۰.۶ مگاوات و ۵ نیروگاه خورشیدی بزرگ به ظرفیت جمعاً ۷.۳۳ مگاوات احداث شده است.

وی درباره استقبال بخش خصوصی و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در این حوزه یادآور شد: تمامی ظرفیت‌های ایجادشده نیروگاهی خورشیدی در استان با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و نهاد‌های حمایتی (کمیته امداد و بهزیستی) انجام شده است. نیروگاه‌های انشعابی با سرمایه‌گذاری مشترکین برق (اعم از خانگی، تجاری، صنعتی و کشاورزی) احداث می‌شود و افرادی که قصد سرمایه‌گذاری در مقیاس بزرگ در این حوزه را دارند نیز در زمین‌های شخصی فاقد کاربری مناسب و همچنین اراضی ملی اقدام به احداث نیروگاه می‌نمایند.

آیا سرمایه‌گذاری در نصب پنل‌های خورشیدی در خراسان‌رضوی به‌صرفه است؟

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان‌رضوی در پاسخ به این سؤال که آیا نصب پنل‌های خورشیدی چه در بخش خانگی و چه در بخش تولید و صنعت به‌صرفه است، افزود: در حال حاضر با توجه به طرح‌های خرید تضمینی برق از این نیروگاه‌ها، بازگشت سرمایه آن حدود سه‌سال‌ونیم زمان می‌برد و خرید تضمینی به مدت ۲۰ سال ادامه دارد. ضمن اینکه به‌منظور توجیه‌پذیری بیشتر این طرح از نظر اقتصادی، نرخ خرید برق از این نیروگاه‌ها با توجه به شاخص‌های تورم و نرخ ارز در هر دوره تعدیل می‌شود و حتی متقاضی می‌تواند برق تولیدی خود را در بورس هم بفروشد.

وی درخصوص مهم‌ترین موانع توسعه مولدین تجدید‌پذیر گفت: یارانه‌ای‌بودن قیمت حامل‌های انرژی در ایران به‌نحوی است که سرمایه‌گذاری مشترکین به‌منظور تولید برق مصرفی خودشان از نظر اقتصادی توجیه‌پذیر نیست.

این مسئول استانی در ادامه افزود: تورم هم سرمایه‌گذاری در حوزه صنعت برق و به‌تبع آن حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر را باوجود حمایت‌های انجام‌شده از این صنعت، کماکان با چالش جدی در خصوص توجیه‌پذیری اقتصادی آن مواجه کرده است.

وی یادآور شد: پایین‌بودن قابلیت اطمینان نیروگاه‌های تجدیدپذیر در مقایسه با نیروگاه‌های حرارتی، قیمت ارزان انرژی در کشور که به موجب آن سیاست‌گذاران نیازی به حمایت همه‌جانبه از توسعه تجدیدپذیر‌ها احساس نمی‌کنند و عدم ارائه آموزش‌های لازم و آشناکردن عموم مردم با مزایای این نیروگاه‌ها از جمله موانع رشد انرژی توزیع‌پذیر است.

خدابنده درباره نیازمندی مواد اولیه به واردات در این صنعت گفت: خوشبختانه در سال‌های اخیر، شرکت‌های متعددی اقدام به ساخت تجهیزات نیروگاه‌های خورشیدی در کشور نموده‌اند؛ لذا در صورتی که یک سرمایه‌گذار قصد احداث نیروگاه در مقیاس کوچک با تجهیزات تماماً ایرانی داشته باشد، می‌تواند کلیه تجهیزات را از برند‌های ایرانی تهیه نماید. البته محدودیت‌هایی هم در این زمینه وجود دارد. به عنوان مثال اینورتر‌های ساخت شرکت‌های داخلی عمدتاً توان پایینی دارند و هنوز شرکت‌ها چندان به ساخت اینورتر‌های توان‌بالا و مرکزی در سطح تجاری ورود نکرده‌اند. همچنین توان این شرکت‌ها جهت پاسخگویی به نیاز کل کشور محدود است و طبیعتاً در این حوزه نیاز به واردات نیز وجود دارد.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان عنوان کرد: ارزش حال حاضر سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده در حوزه نیروگاه‌های خورشیدی در مقیاس کوچک و بزرگ، در استان بالغ بر ۵۰۰۰ میلیارد ریال است. هدف‌گذاری انجام‌شده برای سال ۱۴۰۳، رسیدن به ظرفیت ۱۴۰۰۰ کیلووات برای نیروگاه‌های خورشیدی مشترکین و ۱۰ مگاوات برای نیروگاه‌های مقیاس‌بزرگ است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->