به گزارش شهرآرانیوز، سرهنگ عبدالوهاب حسنوند اظهار داشت: روز گذشته دو جلسه برگزار شد و تمامی افرادی که در جمعآوری و ساماندهی معتادان به ویژه معتادان متجاهر نقش داشتند، در آن جلسه حضور پیدا کردند.
وی افزود: خرد جمعی بر این شد که معتادان جمعآوری شوند، اما این اقدام و ساماندهی معتادان، نیاز به پروتکل بهداشتی دارد چرا که نمیشود معتادان را بدون هیچ دستورالعمل بهداشتی جمعآوری و وارد مرکزهای ماده ۱۶ کرد.
نگران دیگر مددجویان مراکز ماده ۱۶ هستیم
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر پایتخت گفت: امکان دارد این افراد به بیماری کرونا، مبتلا و حتی ناقل باشند و هنگامی که ما آنها را وارد مراکز ماده ۱۶ میکنیم، به دیگران هم انتقال دهند؛ به همین دلیل باید یک پروتکل بهداشتی برای جمعآوری و ساماندهی آنها در نظر گرفته شود.
حسنوند بیان کرد: نظر پلیس بر این است که اگر امکان داشته باشد، شهرداری، بهزیستی یا دیگر نهادها یک مرکز جداگانه در اختیار پلیس قرار دهند تا این معتادانی که از الان آزاد شدهاند، جمعآوری و در همان مرکز نگهداری شوند یعنی معتادان متجاهر با مددجویانی که از قبل در کمپها بودند، تماسی نداشته باشند.
۵ هزار معتاد متجاهر آزاد شدهاند
وی تصریح کرد: در پایتخت حدود ۵۰۰۰ معتاد آزاد شدهاند که البته ما یک ظرفیت ۱۰ هزارتایی هم در پایتخت داریم. این ۵۰۰۰ معتاد، معتادانی بودند که در مراکز ماده ۱۶ یعنی معتادان متجاهر نگهداری میشدند.
حسنوند افزود: البته تعدادی از این ۵۰۰۰ معتاد مدت زمان نگهداری شأن در کمپهای مراکز ماده ۱۶ که ۶ ماه است تمام شده و طبق قانون باید آزاد شوند و الان هم ما نمیتوانیم برای این افراد کاری انجام دهیم، ولی تعداد دیگری که ۶ ماه شأن تمام نشده، باید جمع آوری شوند البته این را هم یادآوری کنم که اگر دستوری بالاتر از ستاد ملی مقابله با کرونا در رده احکام قضائی وجود داشته باشد، میتوان معتادانی که ۶ ماهشان تمام شده است را تا آخر ریشه کن شدن این بیماری از کشور، در راستای حفظ سلامت فرد و دیگر افراد جامعه نگهداری کرد.
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر پایتخت در پایان گفت: علیالحساب منتظر این هستیم که پروتکل بهداشتی ظرف یکی دو روز آینده تهیه و تدوین شود و پلیس هم مطابق موارد اعلامی ستاد ملی مقابله با کرونا رفتار کند.
منبع: مهر