به گزارش شهرآرانیوز، بهدنبال بارشهای سیلابی اواخر هفته گذشته در شهر مشهد و چند نقطه استان، ستاد مدیریتبحران دانشگاه علوم پزشکی مشهد بلافاصله تدابیر لازم را در ۳ حوزه بهداشت، درمان و دارو اندیشیده است تا خدمترسانی به حادثهدیدگان در این سیل، بهموقع انجام شود.
در همین راستا، تمام نیروهای شاغل در مراکز امدادی، بهداشتی، درمانی و اورژانس پیشبیمارستانی در حالت آمادهباش هستند تا با توجه به احتمال بروز آبگرفتگی و انسداد محورهای مواصلاتی، اقدامات بموقع را در راستای انتقال بیماران پرخطر و مادران باردار از مناطق صعبالعبور یا در مسیر سیلاب به مراکز ایمن انجام دهند و همچنین انتقال موارد نیازمند به دریافت خدمات درمانی را به نزدیکترین بیمارستان، در دستورکار قرار دهند.
در راستای بررسی وضعیت آمادگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در جهت ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به افراد حادثهدیده سیل این شهر و همچنین اقدامات صورتگرفته از سوی این دانشگاه در حوزههای بهداشت، درمان و دارو، گفتوگویی را با معاونان بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد صورت دادهایم که در ادامه میخوانید.
دکتر محمد دهقانیفیروزآبادی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در خصوص اقدامات صورتگرفته از سوی این معاونت در راستای کمک به حادثهدیدگان در سیل مشهد، گفت: در پی بارشهای سیلابی شهر مشهد، آمادهباش تمامی بیمارستانها و پایگاههای اورژانس۱۱۵ این شهر از چهارشنبه (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) آغاز شده و تا دوشنبه (۳۱ اردیبهشت) ادامه دارد.
وی افزود: این آمادهباش در حوزه بیمارستانی شامل تمامی بخشها به خصوص اورژانس و اتاق عمل بوده و در حوزه پیشبیمارستانی هم شامل تمامی پایگاههای اورژانس شهری و روستایی بهخصوص مناطق در خطر سیل بوده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تدابیر لازم از سوی تمامی بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی در راستای جلوگیری از ورود سیلاب به این مراکز پیشبینی شده است، خاطرنشان کرد: این اقدام در راستای جلوگیری از بروز آسیب به زیرساختها صورت پذیرفته تا هیچگونه مشکلی در مسیر خدمترسانی ایجاد نشود.
دکتر دهقانیفیروزآبادی با اشاره به لغو تمامی مرخصیهای مدیران و پرسنل بهداشتی و درمانی از زمان آغاز تا پایان آمادهباش اعلامشده، بیان کرد: در طول این مدت تمامی رؤسا و مدیران بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی باید در محل جغرافیایی خود حضور داشته باشند تا بتوانند بهشکلی مناسب مدیریت بحران را در زمان بارشهای شدید باران و وقوع سیلابهای احتمالی داشته باشند.
وی با ذکر این نکته که پاکسازی مسیر سیلابها برای جلوگیری از آبگرفتگی باید پیش از آغاز بارندگیها مورد توجه قرار بگیرد، تأکید کرد: همچنین بررسی برق اضطراری و دیزل ژنراتورها برای استفاده در زمان مورد نیاز، حضور تمامی متخصصان در روزهای آینده در تمامی بیمارستانهای مشهد و شهرستانها برای خدمترسانی مناسب به مردم و ارتباط مستمر و مناسب با مرکز EOC از دیگر موارد موردتأکید در آمادهباش اعلامی بوده است تا بتوانیم در مواقع موردنیاز بهترین نوع خدمت را به مردم ارائه کنیم.
در ادامه دکتر حمیدرضا قربانزاده، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: مدیریت بحران حوزه بهداشت این دانشگاه از زمان وقوع سیل فعال شده است و در تمامی شهرستانهای تابعه و نواحی پنجگانه شهر مشهد تیمهای واکنشسریع، مدیریت بحران و بلایا و واحدهای فنی، بیماریهای واگیر و غیرواگیر، جوانی جمعیت، سلامت خانواده و مدارس، آموزش بهداشت و... فعال شدهاند تا در صورت نیاز، خدماترسانی بموقع را به سیلزدگان و گروههای هدف داشته باشند.
وی تأکید کرد: تمامی مرخصیها از زمان وقوع سیل تا پایان بحران کنونی، لغو شده و در بسیاری از حوزهها بهجز مراکز شبانهروزی فعال، شیفتهای کاری ۲۴ساعته در قالب ۳ شیفت ۸ساعته فعال شده است.