برنی سندرز: ما می‌دانیم که جنگ وحشیانه اسرائیل علیه فلسطینی‌ها غیراخلاقی است معاون امنیتی و انتظامی استاندار خراسان رضوی: اکثر مهاجرین نجیب، قانون‌مند و شریف هستند ویدئو| تحلیلگر سابق سازمان سیا: اسرائیل بدون آمریکا دوام نمی‌آورد! عراقچی: حملات غیرقانونی رژیم صهیونیستی و آمریکا به ایران نقض فاحش منشور ملل متحد بود رویترز نوشت: پایان دور اول مذاکرات آتش‌بس غزه در قطر، بدون نتیجه ویدئو | روایت محمود کریمی از ماجرای خواندن نوحه «ای ایران» در حضور رهبر معظم انقلاب برگزاری همه‌پرسی با مشارکت همه ساکنان آن راه‌حل عادلانه برای فلسطین است تاکید وزرای خارجه ایران و ترکیه بر پایان دادن به نسل کشی در فلسطین اشغالی سران بریکس حمله تجاوزکارانه رژیم اسرائیل و آمریکا به ایران را محکوم کردند پوتین: آینده به کشور‌های در حال رشد تعلق دارد نتانیاهو قبل از سفر به آمریکا یاوه گویی کرد عراقچی: حمله اسرائیل و آمریکا به ایران نقض آشکار منشور ملل متحد است جزئیاتی جدید از حادثه دریایی در سواحل الحدیده یمن (۱۵ تیر ۱۴۰۴) یک نظامی صهیونیست پس از مشارکت در جنگ لبنان و غزه خودکشی کرد رهبر انصارالله: اسلام امام حسین (ع) بنیانگذار صلح است نه سازش رئیس جمهور برزیل از عراقچی در ریودوژانیرو استقبال کرد عنصر وابسته به موساد در همدان دستگیر شد پوتین: روسیه و آمریکا مدت‌هاست که روابط منحصربه فرد و خوبی داشته‌اند سخنگوی سپاه: قطعا دشمن نگران پاسخ ویرانگر ایران در صورت هرگونه جنگ جدید است حمله مسلحانه به یک کشتی در جنوب‌غربی الحدیده یمن هند: روابط راهبردی با روسیه مثال‌زدنی و استوار است گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و فرانسه درباره تحولات منطقه و روابط کنسولی تداوم حملات در غزه چندین شهید و زخمی برجای گذاشت نخست‌وزیر لبنان: ثبات در کشور فقط با عقب‌نشینی کامل اسرائیل و توقف تجاوزات آن محقق می‌شود واکنش محسن رضایی به حضور رهبری در عزاداری شب عاشورا | ستون این خانه محکم و استوار است غزه از ابتدای جنگ تاکنون ۵۷ هزار و ۴۱۸ شهید داشته است پارلمان آلمان: اقدامات اسرائیل و آمریکا علیه ایران غیرقانونی بود
سرخط خبرها

پوتین ارتباط با طالبان را یک نیاز دانست

  • کد خبر: ۲۳۰۹۴۸
  • ۰۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۸
پوتین ارتباط با طالبان را یک نیاز دانست
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: باوجود اینکه در افغانستان مشکلاتی وجود دارد، اما برقراری ارتباط با حاکمان این کشور یک نیاز است.

به گزارش شهرآرانیوز، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، می‌گوید که طالبان امروز افغانستان را کنترل می‌کنند و مرکز قدرت در این کشور هستند و روسیه ناگزیر است با آنان روابط برقرار کند.

آقای پوتین این سخنان را عصر روز سه‌شنبه (۸ خرداد ۱۴۰۳) در یک نشست خبری پس از بازگشت از سفر به ازبکستان بیان کرد.

او افزود: مشکلاتی در افغانستان وجود دارد و همه از آن‌ها آگاه‌اند؛ اما نیاز است با «دولت» کنونی طالبان در این کشور روابط برقرار شود.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، او در این نشست تأکید کرد که در رابطه با طالبان، دیدگاه هر یک از شریکان روسیه از جمله کشور‌های آسیای مرکزی را در نظر می‌گیرد و پس از آن به صورت مشترک تصمیم‌گیری خواهد کرد.

رئیس‌جمهور روسیه افزود: ما باید به نحوی با این‌ها (طالبان) روابط برقرار کنیم؛ این‌ها کسانی هستند که کشور و قلمروی آن را کنترل می‌کنند. این‌ها قدرت امروز در افغانستان هستند.

وی همچنین تأکید کرد که ما باید با واقعیت حرکت کنیم و برپایه آن روابط ایجاد کنیم.

این در حالی است که روسیه روز گذشته اعلام کرد امکان خروج طالبان از فهرست گروه‌های ممنوعه مسکو وجود دارد.

ضمیر کابلوف، نماینده ویژه روسیه برای افغانستان دوشنبه (۷ خرداد ۱۴۰۳) به خبرگزاری روسی تاس گفته بود که وزارت‌خانه‌های خارجه و دادگستری به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور این کشور گفته‌اند که می‌تواند طالبان را از فهرست ممنوعه این کشور خارج کند.

در سال ۱۹۹۹، شورای امنیت سازمان ملل قطع‌نامه ۱۲۶۷ را تصویب کرد که در آن، طالبان مسئول تأمین پناهگاه و آموزش برای تروریست‌های بین‌المللی شناخته شدند. چندماه بعد، پوتین دستور اجرای قطع‌نامه سازمان ملل و اعمال تحریم‌ها علیه طالبان را امضا کرد.

سپس در سال ۲۰۰۳، دادگاه عالی روسیه جنبش طالبان را به‌عنوان یک سازمان تروریستی به رسمیت شناخت و مطرح کرد که این گروه با نیرو‌های مسلح غیرقانونی در چچن ارتباط دارد و سعی دارد قدرت را در ازبکستان، تاجیکستان و قرقیزستان به دست گیرد.

اما بازگشت دوباره طالبان به قدرت و نزدیکی روسیه به افغانستانِ تحت حاکمیت طالبان منجر به آن شده است که بحث روی بررسی حذف طالبان از فهرست سازمان‌های ممنوعه در دستور کار این کشور قرار بگیرد. در آوریل سال جاری، مقامات روس اعلام کردند که مسکو در حال بررسی حذف طالبان از فهرست سازمان‌های تروریستی خود است.

چندی پیش، دیمیتری پسکوف، دستیار نزدیک رئیس‌جمهور روسیه و سخنگوی کاخ کرملین، گفته بود که روسیه در حال کار روی حذف طالبان افغانستان از فهرست سازمان‌های ممنوعه است. یک روز پیش از این اظهارنظر، وزارت امور خارجه روسیه نیز اعلام کرد که در حال بررسی برای خروج طالبان به‌عنوان یک جنبش ممنوعه است.

این احتمال در حالی وجود دارد که طالبان این اقدام روسیه را یک عمل منطقی می‌خوانند. سهیل شاهین، رئیس‌دفتر سیاسی طالبان در قطر، تصمیم احتمالی مسکو مبنی بر خروج طالبان از فهرست ممنوعه روسیه را عملی منطقی برای منافع ملی خواند.

شاهین در گفتگو با اسپوتنیک گفت که از اقدام روسیه برای حذف طالبان از فهرست سازمان‌های تروریستی استقبال می‌کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->