هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی
سرخط خبرها

آیا می‌دانید تفاوت حکم تخلیه و دستور تخلیه فوری چیست؟

  • کد خبر: ۲۳۱۷۴۷
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۰
آیا می‌دانید تفاوت حکم تخلیه و دستور تخلیه فوری چیست؟
حکم تخلیه و دستورتخلیه فوری از نظر ظاهر بسیار شبیه یکدیگر هستند اما در واقع تفاوت و محل استفاده متفاوت زیادی با یکدیگر دارند که امروز به بررسی آنها می پردازیم.

به گزارش شهرآرانیوز، هاتف حسین زاده، عضو مرکز وکلای قوه قضاییه استان البرز دراین باره می‌گوید: تا قبل از سال ۱۳۷۶، مالک برای بازپس‌گیری ملکی که اجاره داده بود با مشکلات فراوانی مواجه می‌شد. در آن زمان هم اکثر مالکین برای گرفتن ملک خود، می‌گفتند که ملکم را برای پسر یا دخترم که به تازگی ازدواج کرده می‌خواهیم و قصد داریم که خودمان از خانه یا حتی مغازه استفاده کنیم. این به آن معنی بود که اگر خانه یا مغازه‌ای که که در اجاره بود، حتما باید دلیل قانع کننده‌ای وجود داشت تا مستاجر قانع می‌شد که ملک را تخلیه کند حتی اگر مدت اجاره تمام شده بود.

او می‌افزاید: این موضوع مالکین را با چالش و مشکلاتی مواجه می‌کرد و برای گرفتن حکم تخلیه باید اول دلیل قانع کننده‌ای پیدا می‌کردند وبعد اینکه گرفتن حکم تخلیه از دادگاه بسیار طولانی و خسته کننده بود. در مرداد ماه سال ۱۳۷۶ مجلس شورای اسلامی قانونی حکیمانه و در ۱۳ ماده تصویب کرد که به بیان ساده در مواد ۲ و ۳ چنین آمده است:

بعد از تمام شدن مدت زمان اجاره، مالک با در دست داشتن قرارداد اجاره که توسط دو شاهد امضا شده، برای گرفتن حکم تخلیه ظرف مدت یک هفته اقدام کند؛ که این اقدام از طریق ماموران کلانتری صورت می‌گیرد. حال باید توجه داشت که صدور دستور تخلیه فوری فقط از طریق شورا‌های حل اختلاف امکان پذیر است.

وی ادامه می‌دهد: برای دریافت دستور تخلیه فوری باید چند شرط رعایت شود:

قرارداد اجاره باید کتبی باشد.

دو نفر شاهد قرارداد را امضا کرده باشند.

مدت اجاره تمام شده باشد.

حسین زاده می‌گوید: اختلافاتی مانند سرقفلی، حق کسب و پیشه و فسخ و ... شامل دستور تخلیه فوری نمی‌شود و باید از طریق دادگاه اقدام شود.

این وکیل می‌افزاید: حال می‌خواهیم بدانیم چه زمانی می‌توان حکم تخلیه گرفت. این انتقال از طریق راه‌‎های مختلفی امکان پذیر است:

مالک، باغ یا خانه خود را در اختیار دوست خود قرار داده است که در اصطلاح حقوقی می‌توان از طریق حبس مطلق یا صلح منافع این انتقال صورت بگیرد.

مالک، ملک خود را اجاره داده، اما امضاء دو نفر شاهد در قرارداد اجاره وجود ندارد.

مستاجر از پرداخت اجاره ماهیانه امتناع می‌کند و در قرارداد اجاره در این مواقع حق فسخ برای مالک پیش بینی شده است و مالک می‌خواهد از حق فسخ خود استفاده کند.

موضوع سرقفلی و حق کسب و پیشه مطرح است.

او می‌افزاید: در این مواقع مالک باید طی دادخواستی که به دادگاه ارائه می‌دهد، دلایل صدور حکم تخلیه را مشخص کند. همچنین باید به این نکته دقت شود که در ابتدا مالک با رضایت کامل خود، ملک را در اختیار شخص قرار داده است، اما اکنون دیگر تمایلی به ادامه راه ندارد.

با توجه به اینکه زمان رسیدگی و صدور حکم تخلیه در حال حاضر بسیار طولانی است. پس قبل از هر اقدامی با وکیل متخصص مشورت شود.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->