اذعان تل آویو به هلاکت و زخمی شدن ۴ نظامی دیگر در غزه زلنسکی باز هم از غرب سلاح خواست گروه های حقوق بشری، اظهارات ترامپ علیه فلسطینی ها را مصداق بارز نژاد پرستی دانستند خانواده اسرای صهیونیست: نتانیاهو بارها مانع از دستیابی به توافق مبادله اسرا شده است + فیلم باقری: ایران بزرگترین قربانی سلاح شیمیایی در تاریخ معاصر است مقام حماس: ۷۰ درصد ساکنان نوار غزه با خطر قحطی مواجه هستند اخبار ضد و نقیض رسانه‌های عبری درباره توافق مبادله اسرا اذعان به شکست کارشناس اسرائیلی: دوره پیروزی‌های ما به پایان رسیده است فراخوان خانواده‌های اسرای صهیونیست برای تظاهرات علیه نتانیاهو بیانیه جلیلی پس از راهیابی به دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری  لاپید: مذاکرات برای سرنگونی نتانیاهو در جریان است حمله به سفارت رژیم صهیونیستی در صربستان | یک افسر پلیس زخمی و مهاجم کشته شد «مذاکرات آتش‌بس»؛ محور گفت‌وگوی تلفنی رئیس اطلاعات مصر و هنیه زمان مناظره‌ها و برنامه‌های تبلیغاتی دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ مشخص شد+ جدول دیدار روسای استانی ستاد‌های انتخابات کاندیداهای ریاست جمهوری با رئیس ستاد انتخابات خراسان رضوی حمله هوایی آمریکا و انگلیس به فرودگاه «الحدیده» یمن (۹ تیر ۱۴۰۳) کمین مهلک مبارزان قسام برای نظامیان صهیونیست در «الشجاعیه» انفجار مهیب در انبار موشک و تسلیحات نیرو‌های اوکراینی بحرین خواستار آتش‌بس در مرز لبنان و فلسطین اشغالی شد حزب‌الله لبنان ۲ جنگ‌افزار صهیونیستی را منهدم کرد
سرخط خبرها

رسانه آمریکایی: اخراج نظامی از نیجر تحقیر راهبردی برای واشنگتن بود

  • کد خبر: ۲۳۲۸۲۶
  • ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۱
رسانه آمریکایی: اخراج نظامی از نیجر تحقیر راهبردی برای واشنگتن بود
در گزارشی در یک رسانه آمریکایی، تصمیم دولت نیجر برای اخراج نیرو‌های آمریکایی از این کشور و نزدیک‌شدن آن به روسیه، اقدامی تحقیرآمیز و پسرفتی راهبردی برای واشنگتن عنوان شد.

به گزارش شهرآرانیوز، علی الامین زین، نخست‌وزیر نیجر، در توضیح تصمیم کشورش برای اخراج نظامیان آمریکایی بی‌تعارف گفت بود، «آمریکایی‌ها در خاک ما ماندند و در حالی که تروریست‌ها مردم را می‌کشتند و شهر‌ها را به آتش می‌کشیدند، هیچ کاری نکردند. اینکه به خاک ما بیایند، اما به تروریست‌ها اجازه حمله به ما را بدهند، نشانه دوستی نیست».

او به یکی از مواردی که شاهدش بوده، یعنی «لحن ترحم‌آمیز و نامحترمانه‌ای» که یک هیئت بلندپایه آمریکایی در سفر به این کشور در اواسط ماه مارس انجام داده است، اشاره می‌کند. به گفته زین، مقامات نیجری نه‌تنها به واسطه لحن پیام‌های آمریکا، بلکه با درخواست‌های آن‌ها برای محدودکردن روابط امنیتی به روسیه و تهدید به اعمال تحریم‌ها علیه نیجر در صورت فروش اورانیوم توسط آن به ایران، مورد توهین قرار گرفتند.

در گزارشی با این مقدمه در پایگاه تحلیلی «وار آن دی راکس» آمده است: اظهارت زین نشان‌دهنده بروز تنش‌ها در روابط میان آمریکا و نیجر است. این تا حدی، به پایان‌دادن کمک‌های امنیتی واشنگتن پس از کودتای ژوئیه ۲۰۲۳ در نیجر و حاضرنشدن دولت نظامی به موافقت با درخواست‌های منطقه‌ای و بین‌المللی برای کناره‌گیری، مرتبط است. باوجوداین، دلایل اصلی شکست آمریکا در نیجر ریشه‌دارتر است. پایان‌یافتن حضور نظامی آمریکا در نیجر، بیشتر از همه، نتیجه جو سیاسی و اجتماعی ایجادشده بر اثر حضور آمریکا و غرب در آنجا بود».

این رسانه با بیان اینکه این موضوع «مسئله گسترده‌تری را در ایجاد شراکت امنیتی با حکومت‌هایی آشکار می‌سازد که نظام سیاسی ضعیفی دارند»، نوشت: «سرازیرشدن کمک‌های امنیتی می‌تواند، سهواً، منجر به افول تدریجی مشروعیت حاکمیت محلی و تقویت شرایط مطلوب برای کودتا شود. در واقع، اگر مقامات آمریکایی به برنامه‌های خود برای گسترش قابل‌توجه روابط امنیتی با کشور‌های ساحل غرب آفریقا ادامه دهند، با نتایج مشابهی مواجه می‌شوند».

این رسانه آمریکایی در ادامه نوشت: «هیچ سیاست ساده و مشخصی برای این مسئله وجود ندارد. به طور کلی، واشنگتن بهتر است رقابت‌های امنیتی و ژئوپولتیکی جهانی در روابط منطقه‌ای خود را از اولویت‌هایش کنار بگذارد. آمریکا، واقعاً ظرفیت کمک‌های مستقیم قابل‌توجه به ایجاد یک فضای بهبودیافته در امنیت منطقه‌ای را ندارد. درعوض، باید روی مسائلی تمرکز کند که می‌تواند در زمینه اموری مانند بهبود دسترسی صادرات برای بازار‌های آمریکایی، پرکردن خلاءهای تامین سرمایه برای امور بشردوستانه و سرمایه‌گذاری در بهبود تغییرات آب‌وهوایی و تدابیر سازگاری با محیط تاثیرات سازنده گسترده‌تری داشته باشد.

در ادامه این مطلب آمده است: «وزارت امور خارجه آمریکا در ۲۴ آوریل تصمیم نهایی خود برای خارج‌کردن نیرو‌های این کشور از نیجر را اعلام کرد. طبق اعلامیه مشترک وزارت دفاع آمریکا و وزارت دفاع نیجر که ۱۹ ماه مه منتشر شد، خروج نظامیان آمریکایی تا ۱۵ سپتامبر تکمیل خواهد شد. این نیرو‌ها که تعدادشان به کمتر از ۶۵۰ نفر می‌رسد، تاسیسات مهم ازجمله یک پایگاه پهپادی گران‌قیمت در شهر شمالی اغادیز را تحویل خواهند داد. این اقدام به دنبال لغو یک‌جانبه یک توافق در سال ۲۰۱۳ درباره وضعیت نیرو‌ها توسط دولت نظامی انجام می‌شود که مبنای قانونی فعالیت‌های نظامی ارتش آمریکا در این کشور بود».

وار آن دی راکس با بیان اینکه «این اقدام برای آمریکا هم تحقیرآمیز و هم یک پسرفت راهبردی جزئی بود»، می‌نویسد: «نیجر حداقل تا کودتای ژوئیه ۲۰۲۳ علیه "محمد بازوم"، رئیس‌جمهور پیشین این کشور، مرکز اطلاعاتی منطقه‌ای اصلی آمریکا به شمار می‌رفت. اگرچه این اقدام نباید تعجب‌برانگیز باشد؛ چراکه به دنبال اخراج تقریباً هزار و ۵۰۰ نیروی فرانسوی انجام شد که برای کمک به مبارزه با گروه‌های افراطی به این کشور آمده بودند. همچنین در پی نزدیک‌شدن علنی روابط نیامی با روسیه انجام شد. در هر ۲ مورد، دولت نظامی از نمونه‌های آن‌ها در بورکینافاسو و مالی الگوبرداری کرد که هردو، نیرو‌های فرانسوی را مجبور به خروج کرده و مالی نیز عملیات گسترده صلح‌بانی سازمان ملل را در سال گذشته لغو کرد».

رسانه آمریکایی در پایان نوشته است: «رسیدن نظامیان روس به نیجر باعث تقویت روایتی شده که بر نفوذ منطقه‌ای روسیه تاکید دارد. واشنگتن احتمالاً، این موضوع را مانند دوران جنگ سرد، موفقیتی برای روسیه و اعزام سربازان و گماشته‌های روس به همان پایگاهی در نیامی که میزبان نیرو‌های آمریکایی است، تحقیری مضاعف تلقی خواهد کرد».

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->