هشدار فعالان صنعت سیمان برای اعمال محدودیت گازی | سیمان، اسیر سوخت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ آذر ۱۴۰۳) | نرخ دلار بازار آزاد ۶۹ هزار و ۵۵۰ تومان امکان انتخاب آپشن‌های بیشتر، در زمان خرید لاماری‌ایما رشد بدون توقف دلار نیما ادامه یافت (۶ آذر ۱۴۰۳) | نرخ امروز ۵۱ هزار و ۶۹۶ تومان دیدار وزیر اقتصاد ایران با وزیر سرمایه‌گذاری عربستان (۶ آذر ۱۴۰۳) خبرنگاران متقاضی نهضت ملی مسکن گوش‌به‌زنگ باشند | فراخوان واریز آورده جدید آمار سجامی‌های بورس نزدیک به ۴۶.۵ میلیون نفر شد بورس قله ۱۸ ماه گذشته خود را پس گرفت | رشد ۳۵ هزار واحدی شاخص کل در کمتر از ۱۵ دقیقه وزیر نیرو: در هیچ نقطه‌ای از کشور خاموشی اعمال نمی‌شود + فیلم قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) | گلابی چند؟ قطعی‌های برنامه‌ریزی‌شده خانگی متوقف شد؟ رکود بازار خودرو پس از شوک افزایش قیمت خودروسازان چالش کمبود نیروی کار در واحد‌های صنعتی واریز سود سهام عدالت به زودی | هر کدام از دارندگان سهام عدالت چقدر سود دریافت خواهند کرد؟ ویدئو| دعوای نماینده انجمن گاوداران گوشتی با وزارت کشاورزی روی آنتن زنده کدام گروه‌های شغلی از مالیات معاف شدند؟ آخرین قیمت سکه در حراج مرکز مبادله (۵ آذر ۱۴۰۳) پیش بینی بورس فردا (سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳)| رشد همپای دلار ادامه دارد؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه (سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳) | طلا دنباله روی دلار پیش بینی قیمت دلار (سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳) | روند صعودی دلار ادامه‌ دارد؟ شناسایی باند شبکه‌ای ارتشا در استان خراسان رضوی (۵ آذر ۱۴۰۳) + فیلم قبض برق بیش از ۲۴ میلیون مشترک کمتر از ۵۰ هزار تومان است معاون بانک مرکزی: پرداخت موبایلی تا پایان سال ۱۴۰۳ اجرایی می‌شود چگونه شانس برنده شدن جایزه ۱۰ میلیارد تومانی بلو را داشته باشیم؟ | بازی برد و بخت قطعی‌های برق همچنان ادامه دارد تهدید به حذف برخی متقاضیان دهک ۱ تا ۴ نهضت ملی مسکن ریزش سنگین قیمت طلا و سکه در مشهد (۵ آذر ۱۴۰۳) جهش بورس برای دومین روز پیاپی | گزارش وضعیت بازار سرمایه (۵ آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

اجحاف در حق کارگران با کاهش مدت زمان بیمه بیکاری

  • کد خبر: ۲۳۲۸۳۰
  • ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۹
اجحاف در حق کارگران با کاهش مدت زمان بیمه بیکاری
پیشنهاد کاهش مدت‌زمان استفاده از بیمه بیکاری و امکان سهیم شدن کارگران در پرداخت حق بیمه بیکاری چندی پیش از سوی وزارت کار مطرح شد و باعث انتقاد جامعه کارگری گردید.

به گزارش شهرآرانیوز، یکی از مباحث مطرح طی چند وقت اخیر بحث اصلاح بیمه بیکاری و اصلاح قانون کار بوده است. چندی قبل احمد غریوی، مدیر کل روابط کار و جبران خدمت وزارت کار از پیشنهاد کاهش مدت‌زمان استفاده از بیمه بیکاری و امکان سهیم شدن کارگران در پرداخت حق بیمه بیکاری در لایحه اصلاح قانون بیمه بیکاری خبر داد.

غریوی درباره پیشنهاد‌های مطرح‌شده در خصوص لایحه اصلاح قانون بیمه بیکاری اظهار کرد: در ماده ۵ قانون بیمه بیکاری، حق بیمه بیکاری به میزان ۳ درصد مزد بیمه شده است که توسط کارفرما پرداخت می‌شود، ولی خود کارگران مبلغی را پرداخت نمی‌کنند که در این اصلاحیه پیشنهاد شده بود کارگران هم به‌نوعی سهم داشته باشند. البته لایحه تکمیلی در مراحل پایانی است و هنوز به تایید هیات وزیران نرسیده که در صورت تایید به مجلس ارائه می‌شود.

وی درباره جزئیات تفاهم‌نامه سه‌جانبه میان معاونت روابط کار وزارت کار، سازمان آموزش فنی‌و‌حرفه‌ای و سازمان تامین اجتماعی در خصوص مقرری بیمه بیکاری توضیح داد: طبق این تفاهم‌نامه سه‌جانبه بنا داریم کارگرانی که از مقرری بیمه بیکاری استفاده می‌کنند توانمند و از آموزش‌های مهارتی به‌روز بهره‌مند شوند تا به چرخه بازار کار برگردند. همچنین امکان استفاده طیف دیگری از کارگران از این امتیاز وجود داشته باشد و شاهد ارتقای مهارت کارگران برای ورود به بازار کار باشیم. مدیرکل روابط کار و جبران خدمت وزارت کار از تغییرات ایجادشده در جدول پرداخت مقرری بیمه بیکاری خبر داد و گفت: در اصلاحیه قانون بیمه بیکاری تغییراتی در جدول پرداخت مقرری و مدت‌زمان استفاده از بیمه بیکاری ایجاد شده است که هنوز نهایی نشده و باید به تصویب هیات وزیران برسد تا ببینیم لایحه چه سرنوشتی پیدا می‌کند.

به گفته غریوی در لایحه پیشنهاد‌شده مدت‌زمان استفاده از بیمه بیکاری در خصوص متاهلان به ۳۰ ماه و مجردان به ۲۴ ماه تقلیل یابد ولی تصویب این موضوع به تایید هیات وزیران بستگی دارد.

اکبرشوکت، رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی کشور دراین باره واکنش نشان داد و گفت: پیشنهاد ما کاهش زمان پرداخت آن از ۳۶ ماه به ۲۴ ماه برای افراد مجرد و کاهش آن از ۵۰ ماه برای افراد متاهل است، اما این پیشنهاد نیز باید به تایید هیات وزیران برسد؛ بنابراین ما نسبت به کاهش زمان دریافت مقرری بیمه بیکاری نقد داریم.

وی با اشاره به اینکه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در گذشته به صورت رایگان در اختیار کارگران بوده است، اینکه در حال حاضر مقرری بیمه بیکاری را ارتباط به آموزش فنی و حرفه‌ای می‌دهند احجاف در حق کارگر است.

رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی کشور با تأکید بر اینکه کارگران سهم ۳ درصدی بابت بیمه بیکاری پرداخت کرده اند گفت:این میزان هنگفت است و باید به جیب کارگر باز گردد، اگر بنا بر آموزش اجباری فنی در حوزه خاصی باشد، باید این آموزش همراه ضمانت یافتن فرصت شغلی در همان حوزه فنی باشد. در آلمان نیز دولت آموزش‌هایی شغلی برای شهروندان بومی خود آن کشور ارائه می‌شود و سپس چندین شغل به فرد پیشنهاد می‌شود. کارگران نیز در شرایطی تن به اصلاح می‌دهند که در شرایط بیکاری شغلشان تضمین شود.

وی بیان کرد: آموزش‌هایی که به کارگران ارائه می‌شود، باید قوی‌تر از دانش و تجربه خودشان باشد، تا بتواند تضمین کننده باشد، اگر دانش و اطلاعات دقیق به کارگر اضافه نشود، در عمل از کارگر کلاهبرداری شده است.

رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی کشور با بیان اینکه برخی پیشنهادات در اصلاح بیمه بیکاری این است که سهم سه درصدی کارگران از حق بیمه بیکاری افزایش یابد که نسبت به این موضوع نقد داریم ادامه داد: در گذشته طرح‌های مختلفی درباره بیمه بیکاری مطالعاتی انجام شده بود که‌ای کاش از آن استفاده می‌شد. تغییرات بیمه بیکاری مثل تغییرات بیمه کارگر ساختمانی، تغییرات سخت و زیان آوری، تغییرات سن و سابقه بازنشستگی، تغییرات در سه جانبه گرایی و مذاکرات مزدی و منزوی کردن تشکل‌های کارگری موجود، همه بخشی از سیاست‌های دولت آقای مرتضوی بود هاست. رئیس جمهور شهید یک اقدام بزرگ برای کارگران انجام داد و پیشنهاد آقای وزیرکار برای سپردن تعیین مزد به مجلس را از دستور کار خارج کر، اگر دستمزد به مجلس سپرده می‌شد در اصل سه جانبه گرایی منحل شده بود.

وی درباره آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و بیمه بیکاری گفت: آموزشی که منجر به اشتغال کارگر بیکار نشود، تلف کردن وقت کارگر و چنانچه موجب کاهش زمان و حجم بیمه بیکاری شود، کلاهبرداری از کارگر است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->