باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان
سرخط خبرها

صدور مجوز تاسیس مرکز منطقه‌ای اقلیم سازمان جهانی هواشناسی در تهران

  • کد خبر: ۲۳۴۰۵۸
  • ۲۷ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۶
صدور مجوز تاسیس مرکز منطقه‌ای اقلیم سازمان جهانی هواشناسی در تهران
سرپرست معاونت توسعه پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات جوی سازمان هواشناسی کشور گفت: امروزه پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی کشور محور بسیاری از فعالیت‌های اجرایی و زیرساختی در کشور است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بهزاد لایقی در کارگروه پیش‌بینی فصلی سازمان هواشناسی کشور که در سازمان هواشناسی برگزار شد، اظهارکرد: اینکه کاربران مختلف در سطح جامعه پیگیر صحت پیش‌بینی‌های بلند مدت سازمان هواشناسی هستند، نشان از توجه ویژه کاربران به این محصول راهبردی است.

وی افزود: پیش‌بینی‌های اقلیمی باید مبتنی بر تاثیر باشد یعنی اینکه اثرات تغییرات احتمالی یک پدیده را نیز تشریح کند. برای نمونه کاهش بارش چه تاثیری بر کشاورزی یا مدیریت منابع آب دارد؟

سرپرست معاونت توسعه پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات جوی سازمان هواشناسی کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: در پیش‌بینی‌های بلندمدت استفاده از تجربیات موفق کشور‌های پیشرو، ارتباط مستمر با کارگروه‌های اقلیمی در سازمان جهانی هواشناسی، اجرا و توسعه مدل‌های پیش‌بینی اقلیمی و برگزاری دوره‌های آموزشی موجب ارتقا و کارآمدی این حوزه خواهد شد.

لایقی در ادامه با اشاره به اینکه رویکرد‌های عملیاتی و فنی سازمان جهانی هواشناسی محور خدمات سازمان هواشناسی است، افزود: در پیش‌بینی‌های بلند مدت سازمان هواشناسی از نظرات کارشناسان حوزه‌های مختلف نظیر کشاورزی، منابع آب و ... به منظور ارتقای توصیه‌های صادره استفاده خواهد شد.

وی با اشاره به صدور مجوز اولیه برای تاسیس مرکز منطقه‌ای اقلیم سازمان جهانی هواشناسی در تهران گفت: این مرکز ظرفیت خوبی برای ارائه خدمات اقلیمی تهران به کشور‌های غرب آسیا است.

الزام سازمان جهانی هواشناسی برای صدور پیش بینی‌های دهه‌ای در کشور‌ها

در ادامه این کارگروه ایمان باباییان، عضو هیئت علمی پژوهشکده اقلیم شناسی، گفت: حدود چهار سال است که سازمان جهانی هواشناسی مراکز هواشناسی کشور‌های دنیا را ملزم به صدور پیش‌بینی‌های دهه‌ای کرده است. بر اساس دستورالعمل سازمان جهانی هواشناسی، مراکز هواشناسی باید نوامبر هر سال مدل‌های دهه‌ای پیش بینی را برای ۱۰ سال آینده صادر کنند.

وی افزود: در سال ۲۰۱۹ و همزمان با این الزام، تولید نخستین پیش‌بینی دهه‌ای منطقه در پژوهشکده اقلیم شناسی در دستور کار قرار گرفت در سال‌های ۲۰۲۱ این پیش بینی صادر شد. پس از آن نیز برای سال ۲۰۲۲ نیز این مدل اجرا شد.

این عضو هیئت علمی پژوهشکده اقلیم شناسی ادامه داد: استمرار اجرای مدل‌های دهه‌ای نیازمند تامین زیرساخت‌های لازم است.

بابائیان در بخش دیگری از صحبت‌های خود به رویکرد جدید سازمان جهانی هواشناسی در پیش بینی یکپارچه اشاره کرد و گفت: پیش‌بینی یکپارچه زنجیره کامل یک پیش‌بینی است که حلقه اول آن حال بینی و پس از آن پیش‌بینی روزانه است و در حلقه آخر پیش‌نگری ۱۰۰ سال آینده و سناریو‌های اقلیمی قرار دارد.

وی در پایان اظهارکرد: نکته مهم در پیش‌بینی یکپارچه این است که حلقه‌های اول به شرایط حال حاضر جو و حلقه آخر به واداشت‌های بیرونی مانند میزان انتشار گاز‌های گلخانه‌ای متکی است.

منبع: روابط عمومی سازمان هواشناسی کشور

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->