سرمایه‌گذاری ۴۰ هزار میلیارد تومانی در دوره ششم شورای مشهد شناسایی ۲۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل در خراسان رضوی| ساماندهی سالمندان متکدی در دستورکار قرارگاه اجتماعی مشهد رضایت مندی زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی از خدمات نوروزی شهرداری مشهد حسامی: حل مسائل اساسی شهری باید ازجمله اهداف زیست‌بوم نوآوری باشد مدیریت شهری مشهد از برنامه‌های خلاقانه و نوآورانه حمایت می‌کند اعزام کاروان ۳۰۰ نفره راهیان نور شهرداری مشهد به مناطق عملیاتی غرب کشور نگرانی از حمله ملخ‌ها به روستا‌های مشهد، بی‌اساس است | اعلام آخرین وضعیت از مناطق درگیر رونمایی از مدل بهینه زیست‌بوم نوآوری مدیریت شهری مشهد + فیلم طراحی و اجرای مدرن‌ترین زمین بازی کودکان در مشهد | تلفیق بازی، یادگیری و خلاقیت راه‌اندازی زیپ لاین، کابل گلایدر، دوچرخه کابلی و پل ماجراجویی در چهار بوستان بزرگ مشهد قصه ناتمام دیوارهای شهرک شهید بهشتی مشهد | ماجرای دیواری که مسیر اصلی خیابان را مسدود کرده است شهردار مشهد مقدس: اگر روش‌های نوین به کمک مدیریت شهری نیاید، امکان اداره شهر را نخواهیم داشت ویدئو | آغاز مسافرگیری فاز اول خط ۳ متروی مشهد از ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ رئیس شورای عالی استان‌ها: دو فوریت طرح اصلاح جزء (۳) بند (ب) ماده (۱۰۶) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم، برای برقراری فوق‌العاده خاص کارکنان و کارگران شهرداری‌ها تصویب شد شورای اسلامی شهر مشهد تصویب کرد: نام‌گذاری ۴ سالن ورزشی به نام شهدا | نوسازی ناوگان ون فرسوده و واگذاری ۱۳۰ دستگاه ون «وانا» + فیلم سرویس‌دهی رایگان خط دو متروی مشهد در سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) کیفیت هوای کلانشهر مشهد، در مرز آلودگی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) نوآوری، ضرورت و فرصت پیش‌روی مدیریت شهر نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: در دوره ششم، باید گره‌های چندده‌ساله شهر مشهد باز شود ساختمان ستاد و فرماندهی آتش‌نشانی مشهد در آستانه بهره‌برداری حاشیه هایی از ترافیک پل شهید عباسپور مشهد
سرخط خبرها

«سهم سرانه»؛ مانع واگذاری اراضی بزرگ‌مقیاس شهرک شهید رجایی مشهد

  • کد خبر: ۲۳۴۸۰۵
  • ۳۱ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۳
«سهم سرانه»؛ مانع واگذاری اراضی بزرگ‌مقیاس شهرک شهید رجایی مشهد
جلسات با بزرگ‌مالکان اراضی این محدوده برگزار شده است تا اظهارات آن‌ها شنیده و طبق قوانین، پیگیری شود.
انسیه شهرکی
خبرنگار انسیه شهرکی

به گزارش شهرآرانیوز، معضل زمین‌های رهاشده خرد‌و‌کلان در همه جای شهر و محدوده آن به چشم می‌خورد، اما این موضوع در برخی مناطق شهری پررنگ‌تر است و همسایه‌های هم‌جوار این اراضی با پیامد‌های خردوکلان آن دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند.
شهرک شهید رجایی و محله پورسینا و خوش‌سیما و خیابان‌های همجوار آن از این قاعده مستثنا نیستند. شهروندی در این زمینه به صدای مردم می‌گوید: چرا شهرداری پای کار زمین‌های رها نمی‌آید؟ مردم تا کی باید شاهد تجمع معتادان کارتن‌خواب و برخی معضلات اجتماعی در این زمین‌های بایر باشند.

کریم‌خان می‌گوید: به شهرداری منطقه از مشکلات این زمین‌ها و زباله‌های انباشت شده در آن می‌گوییم، با این پاسخ رو‌به‌رو می‌شویم که اراضی موردنظر متعلق به آستان قدس رضوی است و شهرداری بدون مجوز در زمین‌های آستانه نمی‌تواند اقدامی انجام دهد.
او با اشاره به اینکه در لابه‌لای همین زمین‌های آستان قدس تعدادی زمین وجود دارد که مالک این زمین‌ها شخصی است، می‌افزاید: اگر شهرداری روی خوش نشان بدهد، مالکان آن حاضرند قطعات زمین خود را که گاه چند هکتار است، به شهرداری واگذار کنند تا فضای سبز یا حتی درمانگاه و مدرسه احداث شود و مردم از آن استفاده کنند.

گلایه این شهروند از سهم سرانه زیاد این زمین‌های رها و بلاتکلیف است. موضوعی که به اذعان او سنگ بزرگی پیش پای مالکان است. این شهروند در ادامه این‌طور توضیح می‌دهد: سهم سرانه شهرداری آن قدر زیاد است که مالکان آن عطای آبادانی خود را به لقایش می‌بخشند. این درحالی است که همین بزرگ‌مالکان می‌توانند زمین‌های خود را به چندین قطعه تقسیم کنند و به چند مشتری با سود بالا بفروشند. بااین‌حال فعلا دست نگه داشته‌اند تا درهم‌تنیدگی محله و ساخت‌وساز‌های غیرمجاز شبانه بیشتر نشود.

این شهروند استدلالش از این قرار است که این افراد دلشان برای محله‌شان می‌تپد و خوب می‌دانند واگذاری این زمین‌ها در قطعات کوچک مساوی با خانه‌ها و املاک قوطی‌کبریتی و کوچک است. با این کار، مشکلات محله‌هایشان چند برابر می‌شود و دود آن فقط به چشم مردم محله می‌رود.

این فعال فرهنگی درخواستش این است، سهم سرانه مناطق برخوردار با مناطق حاشیه شهر باید متفاوت و متناسب با قیمت زمین در هر محدوده باشد. انصاف نیست ساکنان مناطق مرفه مشهد که در همان حوالی صاحب زمین هستند، همان‌قدر سهم سرانه به شهرداری بپردازند که مالکان زمین‌های حاشیه شهر.
به گفته کریم‌خان، این در حالی است که در همین حوالی سهم ساکنان محله از فضای سبز و درمانگاه و محیط‌های آموزشی و مدرسه و دیگر رفاهیات، بسیار پایین است.

احسان حاجی زاده، مدیر روابط عمومی شهرداری منطقه‌۶ به این شهروند این‌طور پاسخ می‌دهد: موضوع تملک اراضی در مسیر طرح‌های توسعه شهری طبق قوانین بالادستی و مصوبات شورای اسلامی‌شهر مشهد و با مدیریت سازمان زمین و مسکن شهرداری انجام می‌شود.

حاجی‌زاده با بیان اینکه در عین حال اداره املاک شهرداری منطقه ۶، آماده شنیدن پیشنهاد‌های مالکان است، می‌افزاید: در این ماه دو جلسه با بزرگ‌مالکان اراضی این محدوده برگزار شده است تا اظهارات آنها شنیده و طبق قوانین پیگیری شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->