گزارش تصویری | دیدار آرژانتین و الجزایر در جام جهانی ۲۰۲۶ گزارش تصویری | بازی فرانسه و سنگال در جام جهانی ۲۰۲۶ گزارش تصویری | چرخ‌های عاشقی گزارش تصویری | یکصدوهفتمین شب حضور مردم مشهد در خیابان (۲۵ خرداد ۱۴۰۵) گزارش تصویری | آیین سنتی «صلا» همزمان با اولین روز ماه محرم در حرم مطهر رضوی گزارش تصویری | بازی ایران و نیوزیلند در جام جهانی ۲۰۲۶ (۲۶ خرداد ۱۴۰۵) گزارش تصویری | کاروان اعلام عزای ماه محرم در مشهد گزارش تصویری | دست هایی که نان می رسانند گزارش تصویری | آئین اذن عزای حسینی و تعویض پرچم گنبد حرم مطهر رضوی همزمان با آغاز ماه محرم گزارش تصویری | زنجیره‌های ارادت گزارش تصویری | یکصدوششمین شب حضور مردم مشهد در خیابان (۲۴ خرداد ۱۴۰۵) گزارش تصویری | دیدار استرالیا - ترکیه در جام جهانی ۲۰۲۶ گزارش تصویری | صدوپنجمین شب حضور مردم مشهد مقدس در خیابان (۲۳ خرداد ۱۴۰۵) گزارش تصویری | مسابقات پرش با اسب گزارش تصویری | یک توپ، هزار رویا گزارش تصویری | جنگ ۱۲ روزه؛ روزهایی که در قاب ماندند گزارش تصویری | گردهمایی خودروهای کلاسیک، آفرود و کمپر - اصفهان گزارش تصویری | جشنواره پدل‌برد سواری - زاینده‌رود گزارش تصویری | نشست تخصصی «ساماندهی کودکان کار و خیابان» گزارش تصویری | صدوچهارمین شب حضور مردم مشهد در خیابان
سرخط خبرها
| کد خبر: ۲۳۵۰۵۹ | ۱۲:۴۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۲ | دریافت تصاویر

عکس‌هایی از کاخ گلستان؛ دارالخلافه تاریخی تهران

ثبت ملی کاخ گلستان به شمارهٔ ۴۱۷ در ۱۱ بهمن ماه ۱۳۳۴ش (اول فوریه ۱۹۵۶ م) انجام شد و ثبت آن در فهرست میراث بشری از جانب یونسکو (یکشنبه ۲ تیرماه ۱۳۹۲ش / ۲۳ ژوئن ۲۰۱۳ م) اشاره به اهمیت تاریخ و فرهنگ و هنر این مجموعه دارد.

گرچه تاریخچه کاخ گلستان به زمان شاه عباس صفوی (۹۸۸ ه.ق) برمی‌گردد و بخشی از سفرنامه پیترو دلاواله (در سال ۱۰۲۸ ه.ق که شهر تهران را با چنارستانی که قصر سلطنتی را احاطه کرده بوده، توصیف نموده است/ سرآغازی بر ارگ سلطنتی) خود مؤید این نکته است و در سلسله‌های بعد کمابیش مورد توجه واقع شده تا اینکه در عهد کریم‌خان‌زند مابین سال‌های ۱۱۷۳ تا ۱۱۸۰ ه.ق نیز این مجموعه با ساخت دیوان‌خانه‌ای دچار تغییرات اساسی گردیده، ولی اهمیت واقعی ارگ را می‌توان به دوران آقامحمدخان‌قاجار نسبت داد. آقامحمدخان‌ در اواخر دوران زندیه و پس از مرگ کریم‌خان (۱۱۹۳ ه.ق) از بحران داخلی ایران استفاده نموده است، ایلات قاجار را از دشت گرگان که مرکز سکونت آنان بود به دامنه‌های جنوبی البرز یعنی ولایات تهران و دامغان سوق داد و سعی کرد که به‌تدریج راه خود را به طرف فارس یعنی مرکز حکومت و قدرت زندیه باز کند. (هرچند لرد کرزن در کتاب «ایران و قضیه ایران»، درباره انتخاب تهران به پایتختی توسط آقامحمدخان و ایجاد مقر سلطنتی در این شهر نزدیک به املاک و مقر طایفه خویش در گرگان و نزدیکی به روس‌ها و تحت مراقبت‌داشتن آن‌ها را جزو عوامل این انتخاب می‌شمارد.) آقامحمدخان بعد از غلبه بر لطفعلی‌خان زند در شعبان ۱۲۰۹ ه.ق به تهران برمی‌گردد و در نوروز ۱۲۱۰ ه.ق به نام پادشاه ایران تا‌ج‌گذاری می‌کند.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
Start Google Analytics Code <-- End Google Analytics Code -->