رونمایی از خودرو پرنده‌ای که قابلیت نشست و برخاست عمودی دارد + فیلم همه چیز درباره گروک ۳، به‌روزترین هوش مصنوعی جهان + مقایسه با مدل‌های دیگر جنگ هوش مصنوعی آمریکا و چین داغ‌تر شد رونمایی از تراشه محاسباتی کوانتومی جدید شرکت مایکروسافت رونمایی از یک ربات انسان‌نمای ترسناک با شباهت بی‌نظیر به انسان + ویدئو استفاده از هوش مصنوعی Grok ۳ برای مدت کوتاهی رایگان شد اوپو فایند N۵، باریک‌ترین گوشی تاشوی جهان، معرفی شد + مشخصات و قیمت مدیر عامل شرکت مخابرات ایران: زیرساخت‌های اطلاعاتی کشور با محوریت هوش مصنوعی توسعه می‌یابد توکن پای نتورک (Pi coin) لیست شد + قیمت اولیه بسته حمایتی جدید مجلس برای دانش‌بنیان‌ها | ۸۰۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی واحد‌های فناور کشور چالش‌های هم‌افزایی علم و ثروت ویدئوی کامل معرفی iPhone ۱۶e، ارزان‌ترین گوشی اپل مقایسه مشخصات آیفون ۱۶E و آیفون ۱۶ + قیمت آیفون ۱۶E رونمایی شد + ویژگی‌ها و مشخصات خودرو صفر و کارکرده به محصولات دیجی کالا اضافه شد رونمایی از گلکسی A۰۶ ۵G با ۴ سال پشتیبانی از اندروید فصل دوم همسترکامبت آغاز شد | قیمت همستر در رشدی صعودی انتخاب بهترین حرکات ورزشی برای تقویت و شکل‌دهی هر اندام چرا مک بوک پرو برای کار‌های گرافیکی عالی است؟ تولیدات شرکت دانش‌بنیان مشهدی «دورامد» درمان بیمار را از راه دور ممکن می‌کند | نوآوری در خدمت درمان چراغ سبز چین برای احداث ایستگاه فضایی در اعماق دریا
سرخط خبرها

رونمایی همراه اول از سه مدل زبانی فارسی در الکامپ

  • کد خبر: ۲۳۶۳۳۶
  • ۰۹ تير ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۱
رونمایی همراه اول از سه مدل زبانی فارسی در الکامپ
مدل‌های زبانی فارسی که «همراه اول» توسعه داده با هوش مصنوعی قادر به تحلیل و یادگیری حجم زیادی از داده‌های متنی هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، گروه MCINext همراه اول در نخستین روز برگزاری نمایشگاه بین‌المللی الکامپ، تعدادی از مدل‌های زبانی توسعه‌یافته خود شامل «سیلک» (با ۱.۳ میلیارد پارامتر)، «آهوران» (با ۸ میلیارد پارامتر) و «آوا» (با ۱۳ میلیارد پارامتر) را با حضور عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در سالن اختصاصی همراه اول (سالن ۳۵)، رونمایی کرد.

مدل زبانی بزرگ (LLM)، به سیستم‌های هوش مصنوعی گفته می‌شود که با تحلیل و یادگیری از حجم زیادی از داده‌های متنی، قادر به تولید متن، ترجمه، پاسخ به سؤالات و انجام وظایف مختلف زبانی هستند.

مدل زبانی سیلک که از پایه (from scratch) با مجموعه دادگان فارسی در این شرکت آموزش داده شده، با وجود تعداد پارامتر نسبتاً کم، قابلیت زبانی خوبی را به نمایش می‌گذارد که با ادامه فرآیند آموزش در آینده، از لحاظ دانش نیز بهتر خواهد شد.

مدل آهوران بر پایه مدل چند زبانه Llama۳ شرکت Meta و به‌صورت آموزش ادامه‌دار (continual pretraining) بر روی یک مجموعه دادگان فارسی توسعه داده شده است. با توجه به قابلیت‌های زیاد مدل پایه، ادامه آموزش، باعث تقویت تولید متن به زبان فارسی شده درحالی‌که قابلیت‌های دیگر مدل تا حد زیادی حفظ شده است.

کاربرد‌های تجاری این مدل‌ها بسیار گسترده و نظیر تولید محتوای متنی خودکار، پشتیبانی مشتریان از طریق چت‌بات‌ها، تحلیل احساسات و نظرات کاربران در شبکه‌های اجتماعی و ایجاد ابزار‌های کمکی برای نویسندگان و مترجمان است. این مدل‌ها می‌توانند به شرکت‌ها در افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌ها و بهبود تجربه مشتری کمک کنند.

مدل آوا نیز به منظور پاسخگویی از داخل یک متن داده شده (context) و بر پایه مدل aya از شرکت Cohere توسعه داده شده است.

بنا به اعلام همراه اول، تلاش شده است علاوه‌بر آموزش این مدل‌ها، به کمک روش‌های هم‌ترازسازی RLHF و DPO از تولید محتوای آسیب‌زا نیز جلوگیری شود.

گروه MCINext همراه اول قصد دارد در آینده نزدیک امکان استفاده عمومی از این مدل‌ها را فراهم کند.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->