به گزارش شهرآرانیوز، سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی در آیین باشکوه اربعین شهدای خدمت و چهلمین روز شهادت آیت الله دکتر سیدابراهیم رئیسی که عصر امروز (سه شنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۳) با حضور پرشور زائران و مجاوران در صحن جامع پیامبر اعظم (ص) حرم مطهر رضوی برگزار شد، اظهار کرد: در روز اربعین شهادت شهیدان عرصه خدمت، به ملت عزیز ایران و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به قافله سالاری یک سید شهید بزرگوار حضرت آیت الله سیدابراهیم رئیسی و همراهان عزیز او تسلیت عرض میکنم.
وی افزود: نام مبارک این شهیدان والامقام را در طلیعه سخن برای تجلیل از مقام معنوی و آسمانی آنها بر زبان میآورم. حضرت آیت الله آل هاشم به عنوان امام جمعه مؤمن، انقلابی، بی ریا، وارسته و خدمت گزار آذربایجان شرقی و تبریز، جناب آقای دکتر حسین امیرعبداللهیان به عنوان وزیر خارجه باوقار، باصلابت و پرچمدار عرصه دیپلماسی که توانست منطق انقلاب و شعائر محور مقاومت را با ادبیات دیپلماتیک جهان تلفیق کند و تجلی نوینی از دیپلماسی مقاومت بسازد، فرمانده شهید سردار سیدمهدی موسوی به عنوان کسی که در همه لحظات با رئیس جمهور شهید ما در همه سفرها و مأموریتها با سختیها همراه بود و همچون یک فرمانده وفادار و فداکار، شبانه روز برای حفظ جان رئیس محترم جمهور مجاهدت میکرد، استاندار جوان، رشید، پرتلاش و دلسوز آذربایجان شرقی که مدتها در کنار رئیس محترم جمهور، خادم حضرت ثامن الحجج (ع) بود و برای مردم تبریز و آذربایجان شرقی، یک مائده و موهبت الهی قلمداد میشد. خلبانان شهید سیدطاهر مصطفوی فرزند یک روحانی وارسته و برادر یک شهید بود. شهید بزرگوار امیر دریانوش و سرهنگ خلبان شهید بهروز قدیمی، هر دو خلبانان میدان دیده، کارکشته، فداکار و جان برکفی بودند که در آن پرواز آسمانی، عروج به درگاه الهی را تجربه کردند.
فرمانده کل سپاه خاطرنشان کرد: افضل همه این ها، سیدالشهدای خدمت شهید آیت الله سیدابراهیم رئیسی بود؛ رئیس جمهوری که دوست داشت با مردم از نزدیک سخن بگوید، گرمای صورت آنها را حس کند. صدای آنها را بشنود. دمای تب مردمان دردمند را از نزدیک اندازه بگیرد. با مشکلات آنها عجین شود. در میان مردم ادغام شود. یکی بودن و یکدل بودن را بین خود و مردم به خصوص طبقات محروم و کم برخوردار جامعه ایجاد کند.
وی ادامه داد: ابعاد شخصیتی رئیس جمهور محترم ما که شهید شد، در گستره وسیعی تعریف میشود که شاید دستیابی به کرانههای شخصیت او بسیار سخت و ناممکن باشد. ابعاد شخصیتی این روحانی عالی مقام و سید بزرگوار، برای او جاذبههای قوی و نفوذ کلام عمیقی ساخته بود؛ هرچند که خداوند علیم بذات الصدور است و آن چه در قلبها میگذرد، فقط با علم الهی قابل کشف است، اما ما در رفتار ظاهری و صورت نورانی این مرد بزرگ، جلوههای درخشانی از فضائل معنوی را میدیدیم.
سردار سلامی با بیان اینکه کلام و عمل شهید رئیسی همواره سرشار از امید بود، تصریح کرد: او برای اسلام تحمل میکرد، ناملایمات را هضم میکرد، اندوه و حزن را در قلبش پنهان میکرد و در سیمای ظاهری بشاش و درخشان بود. کلامش سرشار از امید بود. دلبستگی خاصی به مردم محروم داشت. هیچ انسانی برای او پیش و پا افتاده نبود. همه را تکریم میکرد. او اهل کرامت بود. کریمانه برخورد میکرد. با مردم صادقانه سخن میگفت و در مقابل همه انسانها متواضع و در عین حال، جدی بود. بیشترین رغبت او، حل مشکلات دردمندان جامعه بود.
وی تأکید کرد: وقتی سفر میرفت، برادران یگان حفاظت به بنده میگفتند کار برایمان خیلی سخت شده، زیرا رئیس جمهور اجازه نمیدهد حلقه محافظت پیرامون ایشان را کامل کنیم، زیرا ایشان علاقهمند است از فاصله صفر با مردم سخن بگوید، دردها را از نزدیک تشخیص دهد و این مسائل، کار را برای آنها دشوار میکرد.
سردار سلامی ضمن تشریح ابعاد جنگ روانی علیه شهید رئیسی و خدمات صادقانه او با وجود فشارهای داخلی و خارجی اظهار کرد: وقتی او به ریاست جمهور انتخاب شد، دشمنان اعم از خارجی و عناصر داخلی آنها در جستجوی ایجاد یک تصور باطل و القای رؤیاهای شیطانی خود بودند. آنها اینگونه از دوران خدمت او و همراهانش تصویر ساخته بودند که اگر رئیس جمهور شود، پنجرههای دیپلماسی به روی ایران بسته خواهد شد، سیاست خارجی در مسیر انسداد کامل قرار خواهد گرفت و ایران در جهان تنها و منزوی خواهد ماند. هم چنین با قطع کامل روابط با کشورها، چالشهای اقتصادی سنگین در انتظار ملت خواهد بود.
وی افزود: دشمنان اینطور ادعا میکرد که در دولت او، صادرات و واردات قطع میشود، اثرات تحریم شدت خواهد گرفت، سرمایه گذاری نزول پیدا خواهد کرد، انبارها خالی و یارانهها قطع خواهد شد، دولت در تأمین مایحتاج عمومی مردم از مشکلات عقب خواهد افتاد. کرونا بر کشور غلبه خواهد کرد، ثبات و امنیت تحت تأثیر تنشهای داخلی برهم خواهد ریخت. اعتماد مردم فروخواهد پاشید و امید مردم به یأس مبدل خواهد شد. آنها این عبارات، گزارهها و شایعات را مدام در جامعه و کل عالم منتشر میکردند.
فرمانده کل سپاه گفت: این یک استثناست در تمام دولتهای عالم که یک رئیس جمهور بیش از آن که در خانه خود باشد، در خانه فقرا باشد. بیش از آن که به زن و فرزندان خویش توجه کند، به عائله دیگران توجه کند. بیش از آن که در جمعهها و روزهای تعطیل با خانواده اش باشد، با مردم همراه میشد. اغراق نیست اگر بگویم هیچ جمعه نبود که در میان مردم نباشد. به همین دلیل، او محبوب آمد، محبوب زیست و محبوبتر دنیا را ترک کرد.
وی با اشاره به آیه ۹۶ سوره مبارکه مریم بیان کرد: این حکم الهی است که فرمود «إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمنُ وُدًّا» تا بر این اساس، خداوند عالم برای کسانی که ایمان آوردند و عمل صالح انجام دهند، محبت و مودّت مردم را قرار دهد. او با صداقت وارد میدان شد و با صداقت از دنیا رفت. این جلوههای ملکوتی و معنوی اوست و حتماً دامنههای این معنویت، فراتر از این کلماتی است که من به کار میبرم، اما ابعاد شخصیت سیاسی و مدیریتی این رئیس جمهور عزیز ما یک تجلی درخشان از رئیس جمهوری است که در مکتب اسلام تعلیم یافته و میخواست سنتهای شریف نبوی را اجرایی کند.
فرمانده کل سپاه خاطرنشان کرد: در این شرایط، وقتی او به ریاست جمهوری رسید، در قلب موقعیتی قرار گرفت که بسیاری نسبت به او شک و تردید داشتند و پروژه مأیوس سازی ملت با قدرت درحال اجرا بود. او باید از اقتدار ایران دفاع و روحیه جهاد را در بدنه مدیران احیا میکرد. کار سختی در انتظارش بود. توکلی قوی و اعتماد به نفسی فراوان نیاز داشت تا کسی بتواند با این همه چالشها مقابله کند، اما جریان یابی اندیشه و تفکر رهبر انقلاب اسلامی در بدنه دولت باعث شد تا دقیقاً برخلاف این جریان اتفاق بیفتد.
وی ادامه داد: همراستایی دولت با اندیشهها و تدابیر رهبر عظیم الشأن انقلاب اسلامی، جریان قدرتمندی ساخت که آنچه در مرکزیت و قلب نظام تدبیر میشد، همان به مرحله اجرا میرسید. اینها به ما قوت میبخشید، برکت و حرکت میداد و بالاخره ملت نیز با این الگو همراه شد. مردم سختیها را تحمل میکردند، زیرا میدانستند مردان دولت برای تحقق اهداف و حل مشکلات به آب و آتش میزنند، آنها افسرده نیستند، خسته نیستند و بلکه امیدوار، امیدبخش و مقتدر هستند. وقتی ملت به مقامات و مسئولان خود اینطور نگاه کند و آنها را پا به رکاب در میدان ببیند، در این صورت همراهی خواهد کرد.
فرمانده کل سپاه گفت: در سازمان همکاری شانگهای، رئیس جمهور محترم و وزیر امور خارجه باصلابت ما عضویت یافتند و این کار بزرگی بود که انحصارطلبیها را شکست. از آفریقا و آسیای میانه گرفته تا قفقاز، همه جا میدانهای تأثیرگذاری رئیس جمهور شهید و وزیر امور خارجه او مشهود بود. همه فهمیدند بدون ایران نمیتوان معادلات منطقهای را حل و فصل کرد. ایران رفعت یافت، موقعیت و منزلت بین المللی ما در بلندای عالم قرار گرفت، شعاع تأثیرگذاری ما پیش رفت و حلقه انزوا شکسته شد.
وی بیان کرد: بازهم اینها همه ماجرا نیست. دشمن تلاش داشت تحریم، نفس ملت را قطع کند، اما با هدایت رهبر عظیم و رئیس جمهور عزیز و البته همراهی ملت، قائمه مقاومت پیشروی کرد، مردم حیثیت خود را با دلار عوض نکردند و برای تخفیف چند دلار در هر بشکه نفت به دشمن پناه نبردند تا درنهایت، صادرات برخلاف اراده دشمن در مسیر توسعه قرار گرفت.
سردار سلامی ضمن یادآوری تحولات مرتبط با کرونا و تلاشهای دولت سیزدهم در کنترل این بلای فراگیر تصریح کرد: وقتی او آمد، کرونا از بین رفت. تسلط این دولت بر کرونا، یک قضاوت جهانی را در پی داشت و درحالی که قدرتهای بزرگ در مقابل این بحران زانو زده بودند، او ایران اسلامی را از کرونا رهایی بخشید. علاوه بر این، رئیسی عزیز توانست نفوذ ایران را توسعه دهد. او میفهمید و میدانست آمریکا بسیار کوچکتر از همه دنیاست و ایران به عنوان یک کشور مقتدر، صاحب نفوذ و قدرتهای برتر میتواند از شعائر و ارزشهای خود دفاع کند.
وی تأکید کرد: او تنشها را حل کرد و رابطه با کشورها را توسعه بخشید؛ آن هم با کمک وزیر خارجه مقتدر خود که با قلب مطمئن کلام طیب میگفت. امیرعبداللهیان یک وزیر نمونه بود. من او را در شبهای سخت عملیات وعده صادق دیدم؛ آن زمان که وزرای امور خارجه کشورهای بزرگ با او تماس میگرفتند و التماس میکردند یا عملیات نکنیم و یا خفیف واکنش نشان بدهیم، اما این امیرعبداللهیان بود که به دنیا نشان داد ما حق پاسخ داریم.
سردار سلامی اظهار کرد: در آن ایام، ایران اسلامی به قدرتی دست یافت که هرکس از ما کشتی ربود، ما هم از او کشتی گرفتیم و هرکس کشتی ما را زد، ما هم کشتی او را زدیم تا امروز خطوط کشتیرانی ما از هر قدرتی در عالم امنتر باشد. تحریم اینگونه شکسته شد و ما از اثرات تحریم به تدریج فاصله گرفتیم. همه این تحریمها فرصتی برای استقلال اقتصادی ما شد. در عصر تحریم بود که ماهوارههای ما به فضا پرتاب شد، نیروگاهها ساخته شدند و جوانان ما در علوم نوین به پیش رفتند.
وی افزود: در حالت کلی، شکستن تحریم دو راه بیشتر ندارد؛ یا پناه بردن به کسی که اصل مشکل ما از او ایجاد شده و یا اینکه خودمان مشکلاتمان را حل و فصل کنیم. نمیتوان از ترس دشمن به دشمن پناه برد. آنها هرگز راه غلبه بر مشکلات را به ما یاد نخواهد داد. این واقعیت جهان امروز است و تحریم با همین منطق شکسته شد.
فرمانده کل سپاه با اشاره به وقوع بحرانهای طبیعی در دوران دولت سیزدهم خاطرنشان کرد: رئیس جمهور ما توانست محرومیت زدایی و فقرزدایی را به اصل محوری اجرا در این کشور تبدیل کند. هر سیل یا زلزلهای که پیش میآمد، خود به قلب خطر میشتافت. من به یاد دارم، وقتی در ایالت نیواورلئان آمریکا سیل آمد، بسیاری از خانهها ویران و برق قطع شد، بعد از هفتهها رئیس جمهور آنها از مناطق حادثه دیده بازدید کرد، اما رئیس جمهور ما در همان ایام، از نزدیک به مناطق بحران زده میرفت.
وی ادامه داد: دنیا شاهد این مجاهدتها بود و به همین دلیل، وقتی او و همراهانش شهید شدند، همه چشمها گریان شدند. ملت همه به خیابان آمد و حتی آنهایی که به او رأی نداده بودند، در مراسم تشییع پیکرش حاضر شدند. علاوه بر این، همه جهان لب به تحسین او گشود. مقامات عالی کشورها در مراسم سوگواری او حاضر شدند. او و همراهانش در تاریخ جاودانه شدند با اینکه ریاست جمهوری اش کمتر از سه سال طول کشید.
سردار سلامی با اشاره به فرارسیدن ایام انتخابات و نزدیک بودن دور دوم انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم تصریح کرد:ای ملت عزیز ایران به عنوان یک خادم کوچک، یک سرباز و خاک کف پای همه شما، به شما میگویم که راه رئیسی باید با قوت ادامه پیدا کند. هرکسی صدای مرا میشنود، به این نکته توجه کند. ما در آستانه یک رویداد بزرگ هستیم. دشمنان وقتی آن تشییع پیکرها را دیدند، خاموش شدند و فهمیدند ملت ایران فریب القائات بیگانگان را نمیخورد. به همه عملیات روانی دشمن پاسخ شرافتمندانه میدهد و از حیثیت ملی خود دفاع میکند، اما هفته گذشته میزان مشارکت مردم در انتخابات متأسفانه مطلوب نبود. دشمن به طمع افتاده است. تصور میکند که میزان مشارکت به معنای رویگردانی ملت از انقلاب است.
وی تأکید کرد: هرکس صدای مرا میشنود، این واقعیت را بداند که این نظام و دستاوردهای آن، محصول خون پاک هزاران جوان برومند ایران عزیز است. اینطور نبود آنها تارک دنیا باشند. آنها هم عاشق خانواده شان بودند و آرزوهای بزرگ داشتند، اما خانه خود را ترک کردند و به سمت سختترین میدانها شتافتند درحالی که همسران جوان و فرزندان خردسال خود را تنها میگذاشتند. در آن حال، به این امید بودند که شما ملت، امتداددهنده راه آنان باشید. ما در معرض یک قضاوت جهانی هستیم. دشمنان ما خوشحال میشوند اگر مردم ایران در انتخابات مشارکت نکنند. به پای صندوقها بشتابید. این جهاد امروز ماست. نباید دشمن شاد شویم. هنوز فرصت باقی است. فکر کنید. دقیق و صحیح عمل کنید. اگر در لحظههای تاریخی یک ملت درست عمل نکند، مشکلاتی حاصل میشود که ابعاد آن خارج از اندازه خواهد بود.
فرمانده کل سپاه گفت: ما کشور قوی میخواهیم. ما عزت میخواهیم. اگر کشور قوی و عزت میخواهید، دشمن را در روز جمعه خانه نشین کنید. او را زمین گیر کنید. هنر مردم ایران، درهم شکستن آرزوهای دشمن است. ما همه جا او را شکست داده ایم و این بار هم ملت ما او را شکست خواهد داد. روز جمعه هرکدام به نیابت از یک شهید پای صندوقها بیایید و راه رئیسی عزیز را ادامه دهید. همه شما را به خدای بزرگ میسپارم.