مرثیه حداقل‌بگیران تأمین اجتماعی آخرین خبر از زمان ثبت‌نام بیمه تکمیلی جدید بازنشستگان تأمین اجتماعی (۳۰ آبان ۱۴۰۳) خطر مرگ با مونوکسیدکربن حداقل دستمزد کارگر و مستمری بازنشستگان تأمین اجتماعی باید از ۲۰ میلیون تومان شروع شود فشار روانی-اجتماعی اجاره نشینی بر زندگی مستأجران | اجاره به شرط تحقیر! بررسی عوامل قتل‌های ناموسی از منظر جامعه‌شناسی | گذر قاتل از مسیر عشق علت فوت ناگهانی دانشجوی بوشهری اعلام شد تداوم بارش و رگبار پراکنده در نوار شمالی کشور (۳۰ آبان ۱۴۰۳) آمار سقط جنین ۲۰ برابر بیشتر از تعداد مرگ‌و‌میر‌های کودکان و جوانان در تصادفات جاده‌ای است عامل شیوع نارسایی قلبی در جوانان چیست؟ تغییر منابع پرداخت اضافه‌کار پرستاران ضرب و شتم پناهجویان افغانستانی و ایرانی توسط نظامیان لهستانی آتش‌سوزی منزل مسکونی در خیابان طبرسی شمالی مدیر کل استاندارد خراسان رضوی: مجموعه آبی موج‌های خروشان مشهد ایمن نیست واژگونی موتورسیکلت در خواف یک کشته برجای گذاشت (۲۹ آبان ۱۴۰۳) قتل فجیع خواهر در خانه پدری| ۲ نفر در کما هستند اهدای عضو بانوی مرگ مغزی سبزواری به ۶ بیمار زندگی بخشید تصادف دو خودرو تیبا در جاده فریمان خراسان رضوی یک کشته و ۶ مصدوم برجای گذاشت (۲۹ آبان ۱۴۰۳) سه متهم به زورگیری تلفن همراه در مشهد دستگیر شدند (۲۹ آبان ۱۴۰۳) بهره‌برداری از ۹ کلاس درس در دبیرستان بوستان علم مشهد در «سه شنبه‌های افتتاح» آتش‌سوزی یک انبار مواد شیمیایی در ناصرخسروی تهران + فیلم و عکس (۲۹ آبان ۱۴۰۳) ۵۰ کیلوگرم تریاک از صندوق عقب یک پراید در پایتخت کشف شد (۲۹ آبان ۱۴۰۳) استفاده از ویروس کووید ۱۹ برای مبارزه با سرطان افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان یا خطای اعداد؟ جراحی و ویزیت رایگان بیماران مناطق محروم تصویب واردات سه هزار و ۵۰۰ دستگاه آمبولانس به کشور (۲۹ آبان ۱۴۰۳) مرگ سالانه ۱۶۰ هزار نفر بر اثر سکته قلبی در ایران
سرخط خبرها

حوالی یک استخر پرماجرا | روایت شهرآرانیوز از چالش‌های مربوط به بوستان کوهسنگی

  • کد خبر: ۲۳۷۱۷۱
  • ۱۳ تير ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۳
حوالی یک استخر پرماجرا | روایت شهرآرانیوز از چالش‌های مربوط به بوستان کوهسنگی
«بوستان‌گردی با چاشنی دود سیگار و بوی ماهی‌مرده» عنوان گزارشی بود که سیزدهم خرداد در آن به مشکلات و مسائل بوستان کوهسنگی پرداختیم.

به گزارش شهرآرانیوز، «بوستان‌گردی با چاشنی دود سیگار و بوی ماهی‌مرده» عنوان گزارشی بود که سیزدهم خرداد در آن به مشکلات و مسائل بوستان کوهسنگی پرداختیم. برای پیگیری و رفع آن‌ها به سراغ مدیر‌کل بهبود محیط زیست شهری شهرداری مشهد رفتیم. حامد فیض‌الهی در آن زمان قول مساعدی مبنی بر بازدید و رسیدگی به آنچه در گزارش میدانی روزنامه شهرآرا مطرح شده بود، داد. مسائلی نظیر استشمام بوی بد از استخر کوهسنگی، ناایمنی‌ها در اطراف استخر، اتراق مردم در رینگ اطراف استخر و روشن کردن پیک‌نیکی در اطراف بوته‌ها و محوطه بوستان، کمبود نگهبان برای امنیت و نظارت بیشتر، بازی کودکان در محدوده آبنما‌ها و ورود به حاشیه استخر کوهسنگی از جمله مواردی بود که در بازدید میدانی از این بوستان به چشم می‌خورد. در همین راستا قرار یک بازدید سرزده به همراه مدیر کل بهبود محیط زیست شهری شهرداری مشهد هماهنگ شد تا از نزدیک برخی از مسائل بررسی و درباره آنها تصمیم‌گیری شود. در این بازدید مدیر بوستان کوهسنگی، پیمانکار نگهداری بوستان کوهسنگی، سرشیفت نگهبانی بوستان کوهسنگی، ناظرعالی ارزیاب معاونت خدمات شهرداری منطقه‌۸ در حوزه فضای سبز، رئیس اداره منابع آبی اداره کل شهرداری و رئیس اداره نگهداری سطح شهر مشهد نیز با ما همراه شدند.

پاک‌سازی با حساسیت، دقایقی قبل بازدید

قرارمان حوالی ساعت‌۵ عصر در حاشیه استخر کوهسنگی است. جایی که وقتی فواره وسط استخر روشن شود، بوی ماهی مرده در فضا به خوبی استشمام می‌شود و روی سطح آب نیز به ویژه در گوشه‌های استخر زباله و لجن‌های پراکنده این بوی بد را تشدید می‌کند. مسئله‌ای که به ویژه در بعد‌ظهر‌های آفتابی روز‌های تعطیل به دلیل تردد بسیاری از همشهری‌هایمان و مسافران در این بوستان، تشدید می‌شود. هنوز تا ساعت‌۱۷ دقایقی مانده است که در محل بازدید سرزده حاضر می‌شویم. بر خلاف روز‌های قبل چندین نفر به‌سرعت در حال پاک‌سازی اطراف استخر کوهسنگی هستند و یک نیروی نظافت نیز در حال تمیز کردن لجن‌های شناور و زباله‌های روی آب است. چند کیسه زباله بزرگ نیز در همان محدوده به چشم می‌خورد که حاوی برگ‌ها و زباله‌های جمع‌آوری شده است. به نظر می‌رسد به دلیل اطلاع‌رسانی این بازدید سرزده با حساسیت بیشتری این امور در حال انجام است.

این مسئله را با مدیرکل بهبود محیط زیست شهری شهرداری مشهد در میان می‌گذاریم. فیض‌الهی در‌این‌باره می‌گوید: روز گذشته برای موضوع دیگری از بوستان بازدید داشتیم که متوجه شدیم آنچه مد نظر حوزه معاونت خدمات شهری و فضای سبز است، تحقق پیدا نکرده است. به همین دلیل تذکری به پیمانکار داده شد تا در حوزه نظافت بوستان آنچه مد نظر است انجام دهد. البته این نکته را هم در نظر داشته باشید که پیمانکار به‌تازگی این مسئولیت را قبول کرده است و حجم جمعیتی که به این بوستان مراجعه می‌کنند از حد معمول بوستان‌های دیگر بیشتر است.

فیض‌الهی با تأکید بر اینکه بحث نظافت بوستان‌ها نه فقط در بوستان کوهسنگی بلکه در همه بوستان‌های دیگر نیز باید مورد توجه قرار بگیرد، بیان می‌کند: همکاران ما حتما این مسئله را بررسی می‌کنند که اگر لازم است با افزایش نیرو نظافت این بوستان به بهترین شکل انجام شود.

۶۰‌نیروی نظافت برای ۱۰۰‌هکتار!

پیمانکار نگهداری فضای سبز بوستان کوهسنگی که در این بازدید به ما ملحق شده است، در این باره پاسخ می‌دهد: در حال حاضر شصت‌نفر برای نظافت و ۱۶۰‌نفر در مجموع برای نگهداری فضای سبز کوهسنگی فعالیت دارند. به‌جز نگهبانان و انتظامات، اگر بخواهیم در مجموع بگوییم دویست‌نفر در این بوستان فعالیت می‌کنند.
فیض‌الهی در ادامه تأکید می‌کند: سی‌نفر در هر شیفت نظافت، در مسافت صدهکتار تعداد کمی است که باید بررسی شود و به تناسب استفاده در هر پست و البته فصلی که در آن قرار داریم باید تناسب‌سازی انجام شود.

روشن کردن پیک‌نیک زیر بوته‌ها

در محوطه بوستان و محل این بازدید، خانواده‌ای در مسیر تردد مردم اتراق کرده‌اند و گاز پیک‌نیکی را درست زیر بوته‌ها روشن کرده و روی آن کتری گذاشته‌اند. با اشاره به آنچه که دیده می‌شود و موضوع نظارت بر روی مسائلی از این دست، مدیر کل بهبود محیط زیست شهری شهرداری مشهد اظهار می‌کند: استفاده از تجهیزاتی که شهروندان در اتراق استفاده می‌کنند در حوزه نگهبانی و انتظامات بوستان (حفاظت فیزیکی شهرداری مشهد) است. البته حتما تذکر می‌دهیم که نظارت بیشتری داشته باشند.

یک قدم تا سقوط در استخر!

در حین گفتگو چند کودک در اطراف استخر کوهسنگی ایستاده‌اند و در حال بازی کردن هستند. یکی از آنها دقیقا روی لبه حاشیه استخر می‌ایستد، درباره مسئله ایمنی و نظارت بر بازی کودکان در مناطقی که خطرآفرین هستند، می‌پرسیم که فیض‌الهی در‌این‌باره می‌گوید: نگهبان‌های بوستان باید توجیه باشند که نظارت لازم انجام شود و همکاران ما در منطقه‌۸ هم باید نظارت داشته باشند که اگر لازم است اقدامات جدی‌تری انجام شود.
او درباره بازی کودکان در محل‌های آبنما و خطراتی که ممکن است به دلیل برق‌گرفتگی اتفاق بیفتد، پاسخ می‌دهد: آبنما‌ها و سیستم روشنایی در سطح شهر مشهد به سمت ایمنی‌سازی یا برق دوازده‌ولت رفته است. اینکه خطرات جانی داشته باشد به‌شدت کم شده است. در سال‌های گذشته ما این مسئله را داشتیم، اما در بوستان کوهسنگی و در این باره مشکلی نداریم. درباره ایمنی آبنما‌ها باید حوزه انتظامات مراقبت کنند که اگر وارد آبنما شوند ممکن است اتفاقاتی در برخورد با سازه بیفتد و این مسئله نه‌فقط در این بوستان بلکه در همه بوستان‌های دیگر نیز باید رعایت شود.

کمبود نگهبان معضلی جدی

فیض‌الهی با اشاره به وسعت صدهکتاری این بوستان و کمبود نگهبانی که به چشم می‌آید، بیان می‌کند: اگر بخواهیم پراکنش نگهبانان را به صورت منطقه‌ای قرار بدهیم، باید در هر فاصله پانصد تا دوهزارمتر یک نگهبان باشد ولی با توجه به اعتباری که داریم و تعداد نگهبانان، در حال حاضر سرانه نگهبان بین سه تا چهار هکتار بر اساس پست‌هایی است که تقسیم‌بندی شده‌اند. شاید نیاز است که بیشتر باشند، اما به لحاظ اعتباری که موجود است فعلا امکان‌پذیر نیست.
نظافت، سرشیفت نگهبانان است. او نیز با هماهنگی مدیر کل بهبود محیط زیست شهری شهرداری مشهد در این بازدید حاضر می‌شود و درباره کمبود نگهبان در بوستان می‌گوید: چیدمان به این صورت است که در اطراف استخر کوهسنگی یک نفر و در اطراف کوه نیز فقط یک نفر است.

فیض‌الهی در پاسخ به این دغدغه بیان می‌کند: مکاتبه‌ای با حوزه حراست شهرداری باید انجام شود که پیگیری و چیدمان نیرو‌های انتظامات بررسی و تغییر کند. تعداد نیرو‌ها باید در کل افزایش پیدا کند.

سرشیفت نگهبانی بوستان کوهسنگی نیز توضیحاتی می‌دهد. نظافت می‌گوید: درباره اتراق کسانی که به بوستان می‌آیند و گاز پیک‌نیکی روشن می‌کنند، حتما تذکر می‌دهیم و جمع‌آوری می‌شوند. در رینگ اطراف استخر نیز نباید کسی بنشیند، اما، چون در این محدوده فقط یک نگهبان است، تا نگهبان از یک محدوده عبور می‌کند، همانجا زیرانداز می‌اندازند و ممکن است گاز پیک‌نیکی روشن کنند.

فواره و انتشار بوی ماهی مرده در هوا

در اطراف استخر کوهسنگی بازدید را ادامه می‌دهیم، درخواست می‌کنیم که فواره را روشن کنند تا بوی بد آب استخر در هوا استشمام شود. مدیر بوستان کوهسنگی نیز که به جمع پیوسته است، در این باره می‌گوید: اگر فواره خاموش باشدمردم تماس می‌گیرند که روشن کنیم، وقتی هم روشن می‌کنیم به دلیل عمق و حجم آب زیاد، بوی بد از لجن‌های زیر آب بلند می‌شود. به دلیل حجم زیاد آب و هزینه‌ای که دارد نمی‌توانیم تخلیه و مجدد پر کنیم. ماهی‌هایی که مردم در آب می‌اندازند نیز عید جمع‌آوری شد و البته باز هم اگر مردم ماهی بیندازند جمع می‌کنیم.

مدیر کل بهبود محیط زیست شهری شهرداری مشهد در پاسخ به این دغدغه بیان می‌کند: لای‌روبی استخر در همه بوستان‌ها حداقل یک‌بار در سال انجام می‌شود و اگر بخواهیم دو بار در سال انجام دهیم باید شهرداری منطقه درخواست بدهد. این استخر منبع آب است و فصلی که در آن قرار داریم ممکن است زمان خوبی برای تخلیه استخر و پر کردن مجدد نباشد، اما در فصل پاییز در صورت امکان با اعتباری که لحاظ می‌شود این کار انجام می‌شود.

در ادامه مسعود احمدی، ناظرعالی ارزیاب معاونت خدمات شهرداری منطقه‌۸ در حوزه فضای سبز در این باره توضیح می‌دهد: در سال‌های گذشته با توجه به اینکه محدودیت آبی کمتری داشتیم آب جریان داشت و در خیابان کوهسنگی هم جاری می‌شد، اما در حال حاضر این اتفاق نمی‌افتد و آب راکد است و این مسئله خود باعث ایجاد بوی بد آب شده است.

سیم بکسل‌های وصله شده

در اطراف استخر سیم‌بکسل‌هایی برای حفاظ کشیده شده است، در بعضی قسمت‌ها پاره شده و با سیم دیگری گره زده‌اند که به نظر می‌رسد ایمنی لازم را ندارد. این مسئله را با مدیر بوستان کوهسنگی مطرح می‌کنیم که این‌طور پاسخ می‌دهد: امسال اعتباری درخواست کرده‌ایم در صورتی که تخصیص داده شود با توجه به قدیمی و فرسوده بودن، این سیم‌بکسل‌ها عوض و نوسازی انجام می‌شود تا ایمنی بیشتری داشته باشند.

در پایان این بازدید مدیر کل بهبود محیط زیست شهری شهرداری مشهد، با تأکید بر رفع مشکلاتی که در این بوستان مطرح و بررسی شدند، بیان می‌‎کند: تمامی موارد با اولویت‌بندی و دسته‌بندی مدیر بوستان انجام خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->