حضور پزشکیان در اردوی تیم ملی فوتسال بانوان تازه‌ترین اظهارنظر ترامپ: توافق با ایران به خوبی پیش می‌رود (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی القسام: رزمندگان ما تا پیروزی یا شهادت آمده مقابله هستند سخنگوی دولت: امیدواریم مذاکرات در زمان مناسب به نتیجه برسد بقائی: خاتمه دادن به تحریم‌های غیرانسانی علیه مردم ایران برای ما یک اولویت است اعلام آمادگی عراقچی برای ایجاد تفاهم بین هند و پاکستان روایت عارف از جلسه‌ با جمعی از نخبگان و خاطره‌اش از دانشگاه استنفورد آمار جدید قربانیان جنگ غزه (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) ترامپ، کریمه را برای روسیه می‌داند؛ اوکراین و اروپا ابتدا آتش‌بس می‌خواهند سفیر هلند به وزارت امور خارجه احضار شد (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) حمله هوایی آمریکا به استان الحدیده یمن (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) ضرورت تقویت بنیه دفاعی و نقش‌آفرینی وزارت دفاع | بنیه دفاعی در هر شرایطی نباید تضعیف شود شمخانی: مذاکرات مسقط فرصتی برای موفقیت مشترک است ترامپ: فکر می‌کنم با ایران توافق می‌کنیم اژه‌ای: مستکبران با تحریم‌ دنبال فروپاشی اقتصاد ایران بودند عراقچی برای دور سوم گفت‌وگوها امروز (۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) راهی مسقط می‌شود آیت‌الله علم‌الهدی: کشور را فارغ از نتیجه مذاکرات اداره کنید| شکست آمریکا در طبس یادآوری قدرت خدا بود تجلیل رهبر انقلاب از برنامه‌های قرآنی ماه مبارک رمضان دیدار استاندار خراسان رضوی با استاندار اسبق خراسان کمیته‌های مشترک ایران و چین برای حل مسائل قضایی موجود میان ۲ کشور تشکیل شود یک حقیقت ناگفته درباره طبس شاهد شکست پنجه عقاب | گفت‌وگوی اختصاصی شهرآرانیوز با نخستین شاهد عینی حمله آمریکا به طبس + ویدئو زلنسکی: ترامپ باید روسیه را متجاوز معرفی کند تظاهرات در تل‌آویو با «ظرف‌های خالی» برای غزه واکنش سفارت ایران به اتهام‌زنی‌های هلند ترامپ: مذاکرات هسته‌ای برای توافق با ایران به‌خوبی پیش می‌رود شمار شهدای امروز غزه به ۶۱ نفر رسید (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر ورزش عراق به زیارت حرم امام‌رضا(ع) مشرف شد
سرخط خبرها

مذاکرات یمنی‌ها با وجود کارشکنی‌های آمریکا ادامه دارد

  • کد خبر: ۲۳۷۷۲۲
  • ۱۶ تير ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۱
مذاکرات یمنی‌ها با وجود کارشکنی‌های آمریکا ادامه دارد
مذاکرات گروه های یمنی در پرونده اسرا درحالی از سر گرفته شده است که آمریکا در ماه‌های اخیر تلاش کرد تا هرگونه توافق در یمن را منوط به عقب‌نشینی انصارالله از راهبرد وحدت میادین و دست کشیدن از حمایت مردم غزه نماید.

به گزارش شهرآرانیوز، هیئت دولت نجات ملی یمن و هیئت دولت مستعفی این کشور که در ریاض اقامت دارد، نهمین دور از مذاکرات مربوط به آزادی اسرای طرفین جنگ در این کشور را در مسقط آغاز کردند. این مذاکرات در حالی آغاز شده که حدود ۷ هزار نفر از اعضا و نیرو‌های انصارالله و دیگر گروه‌های متحدش در اسارت دولت مستعفی است و در مقابل ۸ هزار نفر ازعناصر بازمانده از دولت «عبدربه منصور هادی» و نیرو‌های شبه نظامی نیز توسط دولت صنعا دستگیر شده‌اند.

پیش از این طرفین در استکهلم و امان مذاکراتی در این زمینه داشته اند که در دو مورد طی سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۲۲ دو مرتبه عملیات تبادل اسرا میان طرفین انجام شد.

«عبد القادر المرتضى»، رئیس هیئت مذاکره کننده دولت صنعا در صفحه شخصی‌اش در شبکه ایکس نوشت: برای برگزاری دور جدید مذاکرات پرونده اسرا تحت نظارت سازمان ملل به مسقط، پایتخت عمان آمده‌ایم، امیدوارم این دور از مذاکرات موفقیت آمیز باشد و به توافق جدیدی برای تبادل اسرا منتهی شود. در سمت مقابل «ماجد فضائل» رئیس هیئت دولت مستعفی نیز در مصاحبه با العربیه تاکید کرد که خواستار آزادی همه اسرا و افراد بازداشت شده بدون هرگونه تبعیض و اولویت هستیم.

این مذاکرات در شرایطی برگزار می‌شود که طی یکسال اخیر روند مذاکرات صلح در یمن در نتیجه حمایت انصارالله از مردم مظلوم فلسطین متوقف شد. آمریکا و متحدانش در راستای فشار بر مقاومت یمن تلاش کردند تا هرگونه صلح و گشایش در پرونده یمن را منوط به عقب نشینی انصارالله از موضع حامیانه غزه و توقف حملات به سرزمین‌های اشغالی کنند.

آمریکایی‌ها در ابتدا تلاش داشتند تا با وعده کمک‌های مالی، آزاد کردن بخشی از دارایی‌های یمن و همچنین فشار بر دیگر گروه‌های یمنی برای دادن امتیاز به انصارالله، آنها را مجاب کنند از حمایت فلسطین دست بکشند.

با این حال انصارالله با اصرار بر موضع اصولی و تاریخی ملت یمن علیه رژیم صهیونیستی حاضر به این امر نشد و همین مسئله عامل مانع تراشی‌های واشنگتن و لندن در روند مذاکرات صلح یمن شد. همزمان عربستان سعودی نیز به دلیل فشار‌های آمریکا از روند مذاکرات با یمن خارج شد و رفت و آمد‌ها میان ریاض و صنعا و تردد میان هیئت‌های سیاسی دو کشور متوقف ماند.

با این حال بنظر می‌رسد که برگزاری این دور از مذاکرات مربوط بیشتر از آنکه دارای جنبه بشردوستانه باشد، جنبه سیاسی دارد و نشان دهنده این است که عربستان می‌خواهد از این رهگذر کانال ارتباطی با دولت صنعا را حفظ نماید.

عربستان نگران است در نتیجه استمرار بحران در غزه و به تبع آن تشدید درگیری در باب المندب و دریای سرخ، توافقات این کشور با یمنی‌ها از بین برود و این کشور هدف حملات انتقام‌جویانه یمنی‌ها قرار گیرد که برخلاف برنامه ریزی‌های اقتصادی محمد بن سلمان است.

براساس گزارش رسانه‌ها مهمترین موضوع اختلافی در دور نهم مذاکرات در مسقط سرنوشت «محمد قحطان»، از چهره‌های سیاسی بازمانده دولت عبدربه منصور هادی است. با این حال این امیدواری وجود دارد که این مذاکرات مسیر مذاکرات دشوارتر درخصوص آینده ارتش، ساختار نظامی، سیاسی و اقتصادی یمن را تسهیل نماید.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->