زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

آمار‌های اعتیاد در کشور مربوط به دهه ۹۰ است

  • کد خبر: ۲۳۷۷۳۵
  • ۱۶ تير ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۴
آمار‌های اعتیاد در کشور مربوط به دهه ۹۰ است
آخرین شیوع‌شناسی برای دستیابی به آمار معتادان به سال ۱۳۹۴ بر می‌گردد و باید منتظر ماند و دید آیا دولت چهاردهم شیوع‌شناسی جدیدی را درباره اعتیاد آغاز خواهد کرد؟

به گزارش شهرآرانیوز، آخرین شیوع‌شناسی برای یافتن آمار معتادان و مصرف‌کنندگان مواد مخدر کشور به سال ۱۳۹۴ بر می‌گردد. آمار‌هایی که پشت پرده اعتیاد در خانه به خانه ایرانی‌ها را به نمایش گذاشت؛ روندی که از آن روز‌ها تاکنون هیچ سازمانی به دنبال احیای مجدد و رصد آخرین وضعیت اعتیاد در کشور نرفته و تمام برنامه‌ریزی‌ها گویا براساس همان آمار‌های دهه ۹۰ تدوین شده است.

همین دلیلی شده تا سازمان‌ها ودستگاه‌های متولی حوزه اعتیاد به درستی نتوانند طرح‌ریزی مدونی برای آسیب دیدن کمتر جوانان از اعتیاد را پیش بگیرند؛ با این حال باید منتظر ماند و دید آیا دولت چهاردهم در قامت دولت جدید شیوع‌شناسی جدیدی را درباره اعتیاد آغاز خواهد کرد؟

در همین راستا باید نگاهی به آخرین آمار‌ها بیاندازیم، آمار‌هایی که نشان می‌دهند در این سال‌ها چند درصد از جوانان ما به بلای خانمان سوز اعتیاد مبتلا شده‌اند و چند درصد از مصرف‌کنندگان به کدام یک از انواع ماده مخدر روی آورده‌اند، آمار‌هایی خانه خراب کن که در نگاه نخست باید متولیان امر مبارزه با اعتیاد آن را جدی بگیرند و در گام دوم نیز خانواده‌ها به این آمار‌ها نگاه بیاندازند و به این واقع برسند که اعتیاد بیخ گوش فرزندان آنهاست.

تأثیر اعتیاد بر آسیب‌های اجتماعی در جامعه

سازمان‌های بین‌المللی فقر، شکاف طبقاتی، توسعه بی‌عدالتی در عرصه‌های اقتصادی و اجتماعی، تولید و انباشت سلاح‌های کشتار جمعی، بحران‌های زیست محیطی و اعتیاد را به ترتیب چهار بحران اساسی در جهان اعلام کرده‌اند. اما براساس آنچه مراکز پژوهشی اعلام کرده‌اند اعتیاد به عنوان یکی از خانمان سوزترین بلایا در میان مردم تأثیر بسیاری بر تولید آسیب‌های اجتماعی دارد، به طوری که آمار‌های غیررسمی نشان می‌دهند اعتیاد در قتل عمد ۲۵درصد، در همسرآزاری‌ها ۶۵ درصد، در کودک‌آزاری ۳۰ درصد، در طلاق ۵۵درصد و در نهایت در ایجاد نزاع و عامل این ناهنجاری ۲۳ درصد تأثیرگذار است و می‌توان موجب بروز این آسیب‌های اجتماعی شود.

علاوه بر این، گردش سود تجارت مواد مخدر در دنیا ۵۰۰میلیارد دلار است که نسبت به دهه گذشته این میزان ۲۳ درصد افزایش یافته است؛ در عین حال مرگ و میر‌های ناشی از مواد مخدر هم ۱۷. ۵درصد افزایش یافته است.همچنین پرمصرف‌ترین مواد مخدر در دنیا هم از خانواده کانابیس‌ها است.

آمار مصرف کنندگان مواد مخدر در کشور

براساس آخرین آمار‌های اعلام شده در سال‌های منتهی به ۱۳۹۹، یک میلیون و ۸۰۲ هزار مصرف کننده در کشور وجود دارد و از سال ۱۳۹۰ تاکنون ۱۰ تریلیون تومان مواد مخدر کشف شده است.براساس همین آمار‌ها، پرمصرف‌ترین ماده‌های مخدر در کشور، به ترتیب تریاک، حشیش و هروئین است و ۷۵درصد مواد مخدر در شرق کشور کشف می‌شود.
 
همچنین ایران رکورددار کشف مواد مخدر در دنیا است به طوری که آمار‌های اعلام شده از سوی سازمان ملل نشان می‌دهد در ۴۰ سال گذشته ایران در کشف مواد مخدر در دنیا نقش مهمی را ایفا کرده است.این آمار‌ها حکایت از آن دارند که در سال ۱۴۰۰، ۹۰ درصد تریاک جهان، ۷۰ درصد مرفین و ۲۰ درصد هروئین در دنیا در ایران و در مجموع ۱۲۰۰ تن مواد مخدر در کشور کشف شده است و یک رکوردشکنی در دنیا به شمار می‌رود.همچنین آمار‌های اعلام شده منتهی به سال ۱۴۰۰ نشان می‌دهد که زمان دسترسی به مواد مخدر در کشور تنها نیم ساعت است و سن مصرف‌کنندگان مواد مخدر از جمله سن مصرف سیگار در کشور ۱۷ سال، حشیش ۲۲ سال، تریاک ۲۳سال، هروئین ۲۵سال و شیشه ۲۷ سال است و بیشترین میزان مصرف مواد مخدر در کشور تریاک ۵۷درصد، حشیش ۱۲درصد، شیشه ۸ درصد و هروئین ۷ درصد است.

آمار رسمی معتادان پایتخت

همچنین مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران هشدار جدی درباره افزایش آمار معتادان در تهران داده و از اینکه از ۱۴متولی رسیدگی به این آسیب، تنها شهرداری تهران پای کار آمده انتقاد کرده است.در شهر تهران ۲۹ هزار معتاد متجاهر وجود دارد و شهرداری تهران بابت درمان زخم باز در این معتادان ماهانه ۳۰ میلیون تومان برای هر معتاد هزینه می کند.علاوه براین شهرداری تهران ۵ هزار تخت را برای رسیدگی به معتادان زخم باز ایجاد و آماده‌سازی کرده است.
 
منبع: فارس

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->