نبرد یک «سیاه‌ماهی» در دل میراثی کهن | درباره فیلم کوتاه مشهدی که به سومین جشنواره میراث فرهنگی شیراز راه یافته است تولد صدسالگی «راج کاپور» در جشنواره هند آغاز بلیت‌فروشی اجرا‌های سی‌وچهارمین جشنواره تئاتر استان خراسان رضوی (رضوان) + جدول زمان‌بندی استقبال منتقدان از «هیأت منصفه شماره ۲» کلینت ایستوود بازیگران به یاد زنده‌یاد پرویز پورحسینی | وقتی رفقا هنوز با شماره استاد فقید تماس می‌گیرند! + ویدئو صفحه نخست روزنامه‌های کشور - سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: تقویت فرهنگ عمومی راهی برای افزایش هم‌بستگی اجتماعی است فرهنگ عمومی، زیربنای سلامت جامعه است درگذشت «کوئینسی جونز» تهیه‌کننده آثار مایکل جکسون در ۹۱ سالگی تسهیلات تبصره ۱۸ وزارت فرهنگ به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ اکران سیار «آسمان غرب» میلیاردی شد «سعیداسلام‌زاده» مدیر روابط عمومی معاونت هنری شد دلیل تعطیلی برنامه «شیوه» شبکه چهار چه بود؟
سرخط خبرها

درگذشت «جان لاندو» تهیه‌کننده برنده اسکار

  • کد خبر: ۲۳۷۸۱۰
  • ۱۷ تير ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۰
درگذشت «جان لاندو» تهیه‌کننده برنده اسکار
«جان لاندو» تهیه‌کننده برنده اسکار فیلم‌های «تایتانیک» و «آواتار» که نقش پررنگی در شکل‌گیری آثار «جیمز کامرون» داشت، در ۶۳ سالگی درگذشت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ «آلن برگمن»، یکی از روسای کمپانی دیزنی در بیانیه‌ای از مرگ «جان لاندو» تهیه‌کننده مطرح هالیوودی خبر داد و نوشت: «جان یک رویاپرداز بود که استعداد و اشتیاق خارق‌العاده‌اش برخی از فراموش نشدنی‌ترین داستان‌ها را روی پرده بزرگ زنده کرد. کمک‌های چشمگیر او در صنعت سینما اثری فراموش ناپذیر بر جای گذاشته است و جای خالی او عمیقاً حس خواهد شد. او یک تهیه‌کننده نمادین و موفق بود که از همه اطرافش الهام می‌گرفت».

«جان لاندو» در سال ۱۹۹۷ با تهیه‌کنندگی فیلم «تایتانیک» به عنوان نخستین فیلم یک میلیارد دلاری گیشه جهانی، به تاریخ سازی این فیلم و «جیمز کامرون» در مقام کارگردان کمک کرد. او دو بار دیگر با «آواتار» در سال ۲۰۰۹ و دنباله آن «آواتار: راه آب» در سال ۲۰۲۲، رکورد پرفروش‌ترین فیلم تاریخ سینما را جابجا کرد.

این سینماگر کار خود را در دهه ۱۹۸۰ به عنوان مدیر تولید آغاز کرد و به تدریج در رتبه‌های بالاتری قرار گرفت و در نهایت به تهیه کننده «جیمز کامرون» در فیلم پرهزینه و حماسی او درباره فاجعه بدنام تایتانیک تبدیل شد. همکاری لاندو با کامرون در آن فیلم منجر به ۱۴ نامزدی اسکار و کسب ۱۱ جایزه از جمله بهترین فیلم شد.

همکاری «جان لاندو» و «جیمز کامورن» ادامه پیدا کرد و لاندو به یکی از مدیران ارشد کمپانی «Cameron's Lightstorm Entertainment» تبدیل شد. در سال ۲۰۰۹، این زوج، فیلم «آواتار» را راهی سینما کردند، یک حماسه علمی تخیلی که با فناوری پیشگامانه سه بعدی فیلمبرداری و در سینما‌ها نمایش داده شد و از موفقیت تایتانیک در گیشه پیشی گرفت. این فیلم پرفروش‌ترین فیلم تمام دوران است.

دنباله این فیلم با عنوان «آواتار: راه آب» سومین فیلم پرفروش سینما در گیشه جهانی است.

لاندو در سال ۲۰۲۲، چند ماه قبل از انتشار دنباله فیلم «آواتار» به آسوشیتدپرس گفت: «خیلی چیز‌ها تغییر کرده اند، اما خیلی چیز‌ها تغییر نکرده اند. یکی از چیز‌هایی که تغییر نکرده این است: چرا امروزه مردم به سرگرمی روی می‌آورند؟ درست مانند زمانی که اولین آواتار منتشر شد، این کار را برای فرار، برای فرار از دنیایی که در آن زندگی می‌کنیم، انجام می‌دهند».

او در سن ۲۹ سالگی به عنوان معاون اجرایی فیلم‌های بلند در کمپانی فاکس قرن بیستم انتخاب شد، که باعث شد او بر فیلم‌های موفق از جمله «تن‌ها در خانه» و دنباله آن و همچنین فیلم‌های «خانم داوت‌فار» و «دروغ‌های حققی» نظارت کند، که برای اولین بار همکاری میان او با جیمز کامرون» شکل گرفت.

لاندو در ۲۳ ژوئیه ۱۹۶۰ در نیویورک متولد شد و پسر تهیه کنندگان فیلم الی و ادی لاندو بود. الی لاندو در سال ۱۹۹۳ درگذشت. ادی لاندو، تهیه کننده نامزد اسکار فیلم‌هایی مانند «سفر دراز روز در شب»، «لِی لِی» و «بازی مرگبار» بود که در سال ۲۰۲۲ درگذشت.

«جیمز کامرون» در بیانیه‌ای به ورایتی گفت: «خانواده آواتار برای از دست دادن دوست و رهبر ما، جان لاندو، غمگین هستند. شوخ‌طبعی دیوانه‌کننده، جذابیت شخصی، سخاوت روحی و تندخویی او، مرکز جهان آواتار ما را برای تقریباً دو دهه حفظ کرده است». کامرون همچنین از مهارت و عشق لاندو به کمک به او در پیشبرد مرز‌های فیلمسازی و همچنین ویژگی‌های تحسین برانگیز لاندو به عنوان یک شخص تمجید کرد.

«کیت وینسلت» بازیگر انگلیسی که در سال ۱۹۹۷ با بازی در فیلم «تایتانیک» ستاره شد نیز با شاره به این که «جان لاندو» را از سن ۲۰ سالگی می‌شناسد، گفت: «جان لاندو مهربان‌ترین و بهترین مرد بود. او مردی بود که با دلسوزی و در حمایت و پرورش تیم‌هایی از افراد خلاق، فردی استثنایی بود. قدرت او در زندگی دانستن اهمیت خانواده، در خانه و محل کار بود».

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->