سه واحد صنفی در مشهد پلمب شدند (۲ آذر ۱۴۰۳) افتتاح نوزدهمین نمایشگاه تجهیزات پزشکی مشهد | حضور ۷۰ شرکت تولیدکننده تجهیزات پزشکی در نمایشگاه مشهد + ویدئو یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد ‎+ فیلم وزیر صمت: مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران اعطا شد گذاشتن زباله دم در سیاره پیش‌فروش فیدلیتی با تحویل فوری از شنبه آینده (۳ آذر ۱۴۰۳) + قیمت و لینک ثبت‌نام بخشنامه جدید بانک مرکزی | معاملات بازار ارز تجاری از شنبه (۳ آذر ۱۴۰۳) عملیاتی می‌شود راهکار قانونی کارگران درقبال کارفرمایانی که با مرخصی آنان موافقت نمی‌کنند، چیست؟ ویدئو | اولین واکنش وزیر کار به واریزنشدن یارانه آبان‌ماه دهک‌های چهارم تا نهم هماهنگ‌کننده ملی بریکس جمهوری اسلامی ایران: ما می‌توانیم الگوی کشورمان را به سایر کشور‌ها صادر کنیم نرخ طلا و سکه در مشهد اعلام شد (یکم آذر ۱۴۰۳) علت واریز نشدن یارانه آبان ۱۴۰۳ چیست؟ + جزئیات ویدئو | وزیر کار: مشکل کارگران شرکتی در دستور کار دولت قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (یکم آذر ۱۴۰۳) | پرواز بیت کوین به کانال ۹۷ هزار دلار اهدای نشان «فداکاری» به خانواده‌های شهیدان پدافند هوایی از سوی فرمانده کل ارتش + تصاویر خودرو و مسکن دو آرزوی دست‌نیافتنی برای کارگران فروش سکه‌های حراجی به مرز ۵۰۰ هزار سکه رسید ماهی کیلویی چند؟ (یکم آذر ۱۴۰۳) + جدول قیمت هزینه سرویس و تعمیر پکیج در مشهد چقدر می‌شود؟ | بازار داغ، اما مشتریان ناراضی از خدمات افزایش ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی قیمت انواع خودرو در بازار (یکم آذر ۱۴۰۳) ۱۱۷ هزار کلنی زنبور عسل در شهرستان مشهد سرشماری شد تأثیر افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروسازان بر بازار آزاد چه بود؟ | رشد ۴۲ میلیونی قیمت خودرو در آبان ۱۴۰۳ یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + توضیحات سرپرست سازمان هدفمندی یارانه‌ها چه خبر از بازار مسکن؟ | تأثیر نوسانات ارزی محدود به خریداران مردد رفع موانع مالی خراسان رضوی در انتظار تصمیمات کمیسیون هماهنگی بانک‌ها هیچ ردیفی در بودجه برای افزایش یارانه‌ها پیش‌بینی نشده است | دهک‌بندی‌ها هر ۶ ماه یک‌بار گاز ادارات و اماکن عمومی پرمصرف تهران قطع خواهد شد قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (یکم آذر ۱۴۰۳) | شلغم کیلویی ۱۰ هزار تومان ثبت‌نام بدون قرعه‌کشی ایران‌خودرو از امروز (یکم آذر ۱۴۰۳) | تحویل ۶۰ روزه + لینک
سرخط خبرها

فهرست مطالبه‌های کارگران از رئیس‌جمهور: از لغو قانون افزایش سن بازنشستگی تا اجرای ماده ۴۱ قانون‌کار

  • کد خبر: ۲۳۸۱۷۲
  • ۱۹ تير ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۴
فهرست مطالبه‌های کارگران از رئیس‌جمهور: از لغو قانون افزایش سن بازنشستگی تا اجرای ماده ۴۱ قانون‌کار
یک فعال کارگری گفت: تعیین حقوق نه‌فقط مطابق با نرخ تورم، بلکه مطابق با نرخ سبد معیشت از مهم‌ترین خواسته‌های کارگران و بازنشستگان است. قانون در ماده ۴۱ در رابطه با حقوق کارگران صراحت دارد و انتظار ما این است که در تعیین حقوق کارگران، ماده ۴۱ قانون‌کار مبنا قرار بگیرد.

به گزارش شهرآرانیوز، سعید فتاحی، رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران استان آذربایجان‌شرقی، در رابطه با مهم‌‎ترین مطالبه‌های کارگران از دولت جدید گفت: بعضی از تشکل‌های کارگری میثاق‌نامه‌ای را با رئیس‌جمهور با ۲۲ بند امضا کرده‌اند که در آن، به مشکلات عدیده کارگران اعم از شاغل و بازنشسته اشاره شده است و از ایشان می‌خواهیم به این میثاق‌نامه پایبند باشند.

فتاحی بیان کرد: ضمن اینکه در کوتاه‌مدت انتظار داریم که برخی دستورالعمل‌ها و مصوباتی که در دولت قبل تصویب شده و به‌ضرر کارگران بوده، لغو شود. از دولت چهاردهم و تیم جدیدی که قرار است به وزارت کار برود، می‌خواهیم این قوانین و مصوبات را مورد بررسی مجدد و کارشناسانه قرار دهد و چنانچه برخلاف منافع کارگران بود، آن‌ها را لغو کند. اگر چاره‌اندیشی نشود، آسیب‌های جبران‌ناپذیری متوجه این جامعه ۴۲میلیونی کشور خواهد شد. 

وی ادامه داد: یکی از این موارد، دستورالعمل شماره‌۵۷ وزارت کار در رابطه با برداشتن تعهد پرداخت ۴درصد سخت و زیان‌آور از دوش کارفرمای مادر و سپردن اجرای این تعهد به پیمانکار است. کارگران پیمانکاری در طول سال‌های کاری خود، با پیمانکاران بسیاری کار می‌کنند و ارجاع پرداخت ۴ درصد سخت و زیان‌آور به پیمانکار در عمل به‌معنای سخت‌تر‌کردن بازنشستگی کارگران مشاغل سخت و زیان‌آور است. در این صورت آن‌ها یا خود مجبورند هزینه ۴درصد سخت و زیان‌آور را پرداخت کنند یا اگر نتوانند، مجبورند یک دهه‌ دیگر کارِ سخت و زیان‌آور انجام دهند. 

فتاحی بیان کرد: از رئیس‌جمهور می‌خواهیم شخصی را سکان‌دار وزارت کار کند که به امور کارگران و بازنشستگان آگاه بوده و دیدگاهش افزایش سیاست‌ها و قوانین حمایتی از کارگران باشد. فردی که بتواند ضمانت اجرای قانون کار را بالا ببرد و برای بازگشتِ امنیتِ شغلی به کارگران مسیر درستی طی کند. 

این فعال کارگری گفت: اگرچه وزارتِ کارِ دولت سیزدهم شعار بازگرداندنِ امنیت شغلی داد، اما سرانجام راه‌حل آن‌ها برای احیای امنیت شغلی که از مسیرِ اصلاح قانون‌کار می‌گذشت، جواب نداد. ضمن اینکه فعالان کارگری با تمام اصلاحاتِ تدوین‌شده در لایحه‌ اصلاح قانون‌کار موافق نیستند و معتقدند هر‌گونه اصلاحی در قانون‌کار باید تماماً به‌نفع کارگران باشد؛ چراکه اساساً قانون‌کار یک قانون حمایتی برای کارگران است. 

فتاحی همچنین در رابطه با تجدیدنظر در برنامه توسعه هفتم و مشخصاً لغو قانون افزایش سن بازنشستگی گفت: قوانینی چون افزایش سن و سابقه بازنشستگی، قوانینی ناعادلانه هستند و نه‌تنها کمکی به صندوق‌های بازنشستگی نمی‌کنند، بلکه انگیزه جوانان را برای بیمه‌پردازی به این صندوق‌ها کاهش می‌دهند. 

رئیس کانون انجمن‌های صنفی کارگران استان آذربایجان شرقی به وعده‌ رئیس‌جمهور منتخب در رابطه با افزایش حقوق کارگران و بازنشستگان مطابق با نرخ تورم اشاره کرد و گفت: انتظار داریم وزارت کار را به کسی بسپارند که نه‌فقط در کلام، که در عمل هم معتقد به سه‌جانبه‌گرایی در تمام تصمیم‌گیری‌های مرتبط با کارگران باشد. تعیین حقوق نه‌فقط مطابق با نرخ تورم، بلکه مطابق با نرخ سبد معیشت از مهم‌ترین خواسته‌های کارگران و بازنشستگان است. قانون در ماده ۴۱ در رابطه با حقوق کارگران صراحت دارد و انتظار ما این است که در تعیین حقوق کارگران، ماده ۴۱ قانون‌کار مبنا قرار بگیرد.

فتاحی در پایان گفت: بازشدن فضا برای تشکل‌های کارگری، بهبود اوضاع کسب‌وکار، حل مشکلات درمان بازنشستگان، حل مشکل بیمه کارگران ساختمانی، بهبود وضعیت معیشت کارگر و بازنشسته، ایجاد سازوکاری دقیق و اجرایی برای کاهش ناترازی صندوق تأمین‌اجتماعی و ایجاد اشتغال پایدار از مهم‌ترین مطالبه‌های جامعه کارگری است.
منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->