به گزارش شهرآرانیوز، ناصر صداقت در حاشیه هشتمین جلسه کمیته آموزش، فرهنگ و حقوق شهروندی شهر دوستدار آب، اظهار کرد: در شرایطی که با کمبود آب روبهرو هستیم، تداوم مسیرهای گذشته در زمینه مدیریت منابع و مصارف آب، امکانپذیر نبوده و تغییراتی چندجانبه برای حرکت بهسوی نجات آب با انجام اقدامات آموزشی و فرهنگی مؤثر موردنیاز است.
وی افزود: اقدامات این حوزه نیاز به یکپارچهسازی و هدفگذاری میانمدت و بلندمدت دارد و به همین منظور تدوین سند جامع آموزشی و فرهنگی حوزه آب بهصورت تعاملی و با مشارکت کلیه دستگاههای ذیربط و با محوریت شهرداری مشهد و مدیریت شهر دوستدار آب، تدوین شد.
مسئول شهر دوستدار آب شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: سند جامع آموزشی و فرهنگی حوزه آب سه هدف عمده شامل آگاهی و حساسسازی شهروندان نسبت به ارزش و اهمیت آب، تغییر رفتار عموم مردم و نهادها در راستای مدیریت مصرف آب و گسترش فرهنگ مسئولیتپذیری و مطالبهگری در حفاظت از منابع آب را دنبال میکند؛ این اهداف تنها از طریق همکاری میان دستگاههای مختلف ممکن میشود.
صداقت در ادامه گفت: این سند در یکصدوچهلوپنجمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان خراسانرضوی در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با حضور نماینده ولیفقیه، استاندار خراسانرضوی، فرماندار مشهد و مسئولان استانی و مدیران شهری رونمایی و جهت اجرا ابلاغ شد.
وی افزود: براساس شاخصهای تدوینشده، ۲۶ دستگاه مرتبط ملزم به پیشبرد اقدامات و وظایف سند هستند و گزارش اقدامات دستگاههای دستاندرکار در این سند، بهصورت سالانه جمعبندی و به شورای فرهنگ عمومی ارائه خواهد شد.
مسئول شهر دوستدار آب شهرداری مشهد با بیان اینکه ذیل کمیته آموزش، فرهنگ و حقوق شهروندی سه کارگروه محتوایی و تخصصی، رسانهای و کمپینسازی و ارزیابی و اثربخشی اقدامات تشکیل میشود، گفت: با پیادهسازی صحیح، این سند، الگویی برای سایر شهرها و استانهای کشور در راستای اقدامات آموزشی و فرهنگی آب خواهد بود.
صداقت خاطرنشان کرد: پس از ابلاغ سند جامع آموزشی و فرهنگی حوزه آب، امروز ۱۹ تیرماه، اولین جلسه برای تصمیمگیری جهت پیشبرد موثر سند با حضور نمایندگان دستگاههای مرتبط تشکیل شد و نحوه اجرای این سند و چگونگی تشکیل کارگروهها مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.