انتقال زائران اربعین از شلمچه با ناوگان ایرانی امکان پذیر شد هوای کشور گرم‌تر می‌شود (یکم مرداد ۱۴۰۳) افزایش ۱.۳ درجه‌ای میانگین دمای هوای ایران در تیرماه تعطیلی و کاهش ساعت کاری ادارات و بانک‌های قم از دوم مرداد ۱۴۰۳ + جزئیات دستمزد عجیب سوادآموزی هر بیسواد در کشور خراسان‌رضوی پیشگام در واکسیناسیون دام نمرات امتحان نهایی چه زمانی اعلام می‌شود؟ بی‌اختیاری ادرار، یکی از علائم اصلی اختلال در کف لگن است بهره‌مندی ۵ هزار دانش‌آموز مشهدی از خدمات بهزیستی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (دوشنبه یکم مرداد ۱۴۰۳) | تداوم وزش باد در استان تا پایان هفته برای اولین بار در خراسان‌رضوی؛ افتتاح مرکز نگهداری شبانه‌روزی موقت اوتیسم تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه‌هایی در خصوص خشکی چشم | زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان تغذیه و تحرک کافی از عوامل اثر گذار در حفظ سلامت استخوان و مفاصل است علت تأخیر در واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | تعطیلات رسمی بهانه تأخیر در واریز حقوق و مستمری نشود! چرا مدیریت مصرف آب در تابستان امسال ضرورت دارد؟ | مراقب گرمای غیر طبیعی تابستان امسال باشید ابلاغ بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سرمایه‌ای خراسان رضوی ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه‌اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سرخط خبرها

احتمالا سال ۲۰۲۴ گرم‌ترین سال ثبت‌شده در تاریخ جهان باشد + جزئیات

  • کد خبر: ۲۳۸۶۷۷
  • ۲۱ تير ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۲
احتمالا سال ۲۰۲۴ گرم‌ترین سال ثبت‌شده در تاریخ جهان باشد + جزئیات
امسال می‌تواند گرم‌ترین سال جهان باشد، کارشناسان معتقدند که باید منتظر ثبت رکودهای جدیدی ناشی از گرمای هوا در ماه ژوئن باشیم.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سرویس نظارت بر تغییرات اقلیمی اتحادیه اروپا اعلام کرد که ماه ژوئن گرمترین ماه در تاریخ ثبت شده و ادامه روند دما‌ استثنایی است که به گفته برخی دانشمندان، سال ۲۰۲۴ را در مسیر گرمترین سال ثبت شده جهان قرار می‌دهد.

سرویس تغییرات آب‌وهوایی کوپرنیک اتحادیه اروپا (C ۳ S) در یک بولتن ماهانه اعلام کرد از ژوئن ۲۰۲۳ به میزان ۱۳ ماه متوالی، هر ماه از ژوئن ۲۰۲۳ به‌عنوان گرمترین ماه سیاره از زمان شروع رکورد‌ها در مقایسه با ماه مشابه در سال‌های گذشته رتبه‌بندی شده است.

برخی از دانشمندان اظهار کردند آخرین داده‌ها نشان می‌دهد که سال ۲۰۲۴ می‌تواند از سال ۲۰۲۳ به‌عنوان گرمترین سال از زمان شروع رکورد‌ها پس از تغییرات آب‌وهوایی ناشی از انسان و پدیده آب‌وهوای طبیعی ال نینو، پیشی بگیرد.

تقریبا ۹۵ درصد احتمال دارد که سال ۲۰۲۴ گرمتر از سال ۲۰۲۳ از زمان شروع رکورد‌های دمای سطح جهانی در اواسط دهه ۱۸۰۰ باشد. آب‌وهوای تغییر یافته در سال ۲۰۲۴ پیامد‌های فاجعه باری را در سراسر جهان به همراه داشته است.

بیش از ۱۰۰۰ نفر در زیارت حج، در ماه گذشته در گرمای شدید جان باختند. مرگ‌ومیر ناشی از گرما در دهلی نو که موج گرمای طولانی بی‌سابقه‌ای را تحمل کرد در میان گردشگران یونانی ثبت شد.

ال نینو، پدیده طبیعی است که همیشه می‌آید و می‌رود. ما نمی‌توانیم ال نینو را متوقف کنیم، اما می‌توانیم از سوزاندن نفت، گاز و زغال‌سنگ جلوگیری کنیم. پدیده طبیعی ال نینو که آب‌های سطحی در شرق اقیانوس آرام را گرم می‌کند، تمایل دارد میانگین دمای جهانی را افزایش دهد.

این اثر در ماه‌های اخیر فروکش کرد و اکنون جهان در شرایط خنثی قرار دارد و انتظار می‌رود شرایط خنک‌تر لانینا در اواخر امسال شکل بگیرد. انتشار گاز‌های گلخانه‌ای ناشی از سوزاندن سوخت‌های فسیلی، عامل اصلی تغییرات اقلیمی است.

کشور‌ها تاکنون علیرغم وعده‌ها برای مهار گرمایش جهانی، به‌طور جمعی در کاهش این انتشار شکست خورده‌اند و دما را برای دهه‌ها به‌طور پیوسته بالاتر برده‌اند.

سرویس تغییرات آب‌وهوایی کوپرنیک اتحادیه اروپا اعلام کرد که در ۱۲ ماه منتهی به ژوئن، متوسط دمای جهان، بالاترین رکورد ثبت شده برای هر دوره‌ای بوده است که ۱.۶۴ درجه سانتی‌گراد بالاتر از میانگین در دوره ماقبل صنعتی شدن تا ۱۹۰۰ بود.

مرگ ۵۰ نفر در هند بر اثر گرمای هوا

رسانه‌ها های محلی هند گزارش دادند که نزدیک به ۲۰۰ نفر به دلیل گرمازدگی در بیمارستان بستری شده‌اند.

بیشتر قربانیان، حدود ۲۵ نفر، تنها در ایالت شرقی بیهار بوده‌اند. علاوه بر این، تلفات مشابهی از دهلی، ایالت شمالی اوتار پرادش، ایالت مرکزی مادهیا پرادش، ایالت‌های شرقی اودیشا و جارکند و ایالت غربی راجستان گزارش شده است.

کرودی لال مینا، وزیر مدیریت بلایای طبیعی و امداد راجستان مرگ پنج انسان بر اثر گرمازدگی در ایالت خود را تأیید کرد. گزارش‌های رسانه‌ای حاکی از آن است که دست کم ده‌ها نفر در این ایالت در میان شرایط جوی غیرقابل تحمل جان خود را از دست داده‌اند.

در روزهای گذشته، درجه هوا به‌ویژه در بخش‌هایی از دهلی و راجستان تا نزدیک به ۵۳ درجه سانتی‌گراد افزایش یافت. بر اساس گزارش اداره هواشناسی هند، این میزان در این بخش از سال حدود ۸ تا ۱۰ درجه سانتیگراد بالاتر از حد نرمال در این کشور بوده است.

اداره هواشناسی در بیانیه مطبوعاتی منتشر شده شنبه گفت: شرایط موج گرمای غالب در شمال غرب، مرکز و شرق هند احتمالاً طی دو تا سه روز آینده به تدریج کاهش خواهد یافت.

آتش‌سوزی جنگل‌ها یکی از خطرهای گرمای هوا

حریق و آتش سوزی در جنگل‌ها و مراتع با گرم شدن هوا یکی از مخاطرات طبیعی بوده که در ایران و جهان تبدیل به معضل شده است. 

چالشی که زیست بوم کشور را تهدید می‌کند. برخی از این جنگل‌ها قدمت زیادی داشته و از بین رفتن آن ضمن آسیب زدن به لحاظ میراث فرهنگی و تاریخی به لحاظ طبیعی منجر به تغییرات اقلیمی می‌شود. صنعتی شدن جهان و افزایش تولید کربن از سوی کارخانجات صنعتی سبب شده تا بر اساس مسؤولیت اجتماعی کشور‌ها خود را ملزم به کاشت درخت کنند. در این راستا چین متعهد به کاشت ۸۰، عربستان ۵۰، پاکستان ۱۰، ایران و افغانستان یک میلیارد نهال شده‌اند.

به گفته کارشناسان جنگل‌داری، حدود ۱۴ هزار مورد آتش‌سوزی در جنگل‌های کشور فقط در یک دهه گذشته رخ داده است. افزایش گرمای هوا و خشک شدن پوشش گیاهی و علفزار‌ها در عرصه‌های منابع طبیعی، بر لزوم پیشگیری از بروز آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع را ضروری کرده است.

آتش‌سوزی‌های جنگلی ۲۰۲۳ کانادا

آتش‌سوزی‌های جنگلی در کانادا از ماه مارس ۲۰۲۳ آغاز گشت و در اوان ژوئن نیز شدت گرفت. این آتش‌سوزی‌ها همه استان‌ها و مناطق کانادا به غیر از نوناووت را تحت تأثیر قرار داده‌است. در بازه ۱ مارس تا ۵ ژوئن ۲۰۲۳، ۲۲۱۴ آتش‌سوزی ۳۸٬۰۰۰ کیلومتر مربع (۹٬۳۹۰٬۰۰۰ جریب فرنگی) , از مجموع ۹٫۹۸۵ میلیون کیلومتر مربع مساحت کشور را سوزاند و سال ۲۰۲۳ را به بدترین فصل آتش‌سوزی مدرن در کانادا تبدیل کرد. این رکورد قبلاً به آتش‌سوزی فورت مک‌موری ۲۰۱۶ تعلق داشت.

امسال کانادا شاهد بزرگ‌ترین آتش سوزی جنگل‌ها نسبت به مدت مشابه در سال‌های گذشته بود، به طوری که بیش از ۳ میلیون هکتار در آتش سوخت و ده‌ها هزار نفر تخلیه شدند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->