مهم‌ترین نشانه‌های بهداشت فردی را بشناسید | زنگ بهداشت دستگیری یکی از مظنونان زورگیری از دانشجوی گلستانی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) درباره مرحوم علیرضا افضلی‌پور، شیمی‌دان و خیر فقید کشورمان | تو در کویر دمیدی، بهار جاری شد تصمیم در خصوص تأثیر معدل یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ چه زمانی مشخص می‌شود؟ آغاز سراسری برنامه ملی ارتقای تغذیه سالمندان در کشور موزه ملی ایران به روایت تصاویر و تاریخ نحوه اعطای مجوز به متقاضیان مشاغل خانگی در صنعت غذا ابتلای ۱۱۲۷ نفر به «تب دنگی» در سال ۱۴۰۳ شیوع «آبله مرغان» در فصل بهار جزئیات جدید مصوبه «تاثیر معدل»| آتش انتقادات دوباره شعله‌ور شد ممنوعیت فعالیت معلم‌بلاگرها آیا واقعاً اجرایی می‌شود؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش کیفیت هوا در راه مشهد سناریوی زورگیری از امیرمحمد خالقی تکرار شد | این بار در گلستان (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور فردا (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) کدام بازنشستگان از دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی خط خوردند؟ گزارش صدای مردم از دغدغه‌های مردمی برای کیفیت نان | خرده روایت‌های نان از چه سنی باید ضدآفتاب زد؟ انهدام باند کلاهبرداری توسط پلیس فتای مشهد | راز  ویلای سیاه برملا شد گرد و غبار در کمین مشهد ۳ ماه حساس، پیش روی تأمین آب مشهد سلامت مادران و نوزادان پایه و اساس خانواده و جامعه سالم است وزیر بهداشت: یک میلیارد دلار برای تامین داروهای استراتژیک جذب خواهد شد اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید  (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) بیش از ۵۵درصد مطالبات دارویی و تجهیزات پزشکی پرداخت شد پیش‌بینی رگبار باران در ۱۲ استان کشور (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) مسواک چه زمانی باید عوض شود؟ میخچه پا چیست و چگونه درمان می‌شود؟ معاون وزارت بهداشت: افزون بر ۵۰ درصد بزرگسالان کشور چاق هستند تصادف مرگبار پژو پارس و پراید در بایگ خراسان رضوی + جزئیات (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) آماده باش هلال احمر در خراسان رضوی و ۲۰ استان دیگر برای بارش‌های شدید بهاری آیا وعده دروغ ازدواج جرم است؟ | پاسخ حقوقی به یک فریب عاطفی !
سرخط خبرها

"تب دنگی"مثل کرونا همه‌گیر نمی‌شود | مردم مراقب سودجویان باشند

  • کد خبر: ۲۳۸۹۴۹
  • ۲۳ تير ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۴
رئیس دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با بیان این‌که امکان همه‌گیری بزرگ مانند آنچه در بیماری کرونا تجربه کردیم به هیچ وجه در مورد دانگ مصداق ندارد، گفت: مردم به شایعات و سودجویی‌ها در فضای مجازی توجه نکنند.

به گزارش شهرآرانیوز، فرشید رضایی در واکنش به شایعاتی که پیرامون موضوع تب دنگی در فضای مجازی ایجاد شده است، اظهار کرد: این روز‌ها برخی از هموطنان به بیماری ویروسی دانگ (تب دنگی) مبتلا شده‌اند که عمده آنها بعد از سفر به کشور امارات متحده عربی رخ داده و افراد مبتلا به استان‌های محل زندگی خود برگشته‌اند. جای تأسف است که برخی افراد در لباس همه چیزدان، از این موضوع برای منفعت اقتصادی و شخصی سوءاستفاده کرده و با ساخت شایعات رنگارنگ و متنوع، به منظور جلب توجه و به دام انداختن طرفداران مجازی بیشتر و فروش دارو و کالا‌های بی‌اثر خود اقدام می‌کنند. برخی از این سودجویان پا را از این نیز فراتر گذاشته و به قصد آسیب به امنیت روانی جامعه اقدام به ساخت مطالب ترسناک یا ناراحت کننده دروغین می‌کنند. جای تأسف دارد که این موضوعات با استقبال گسترده در محافل مجازی نیز روبرو می‌شود.

وی افزود: اینکه برخی افراد این شایعات را باور می‌کنند دلایل مختلفی دارد و یکی از آن‌ها این است که دانش عمومی نسبت به پشه ناقل این بیماری ناکافی است.

رئیس دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت تصریح کرد: سال گذشته میلادی به دلیل بارندگی فراوان در جهان ۶.۵ میلیون مورد ابتلا به تب دنگی (تب دانگ) در دنیا رخ داد و بیشترین موارد در آمریکای جنوبی و برزیل بود و سپس در هندوستان، آسیای جنوبی، پاکستان و برخی کشور‌های اروپایی مشاهده شد.

تب دنگی مانند کرونا همه‌گیر نمی‌شود

رضایی در پاسخ به این سؤال که آیا امکان بروز یک همه‌گیری مانند آن‌چه در کرونا شاهد بودیم وجود دارد؟ گفت: خوشبختانه برخلاف بسیاری بیماری‌های عفونی دیگر، تب دنگی نمی‌تواند به صورت مستقیم از یک فرد به فرد دیگر منتقل شود و از راه گزش پشه می‌تواند به افراد سالم منتقل شود، بنابراین اگر ۱۰ بیمار از سفر امارات به کشور برگردند و به شهر خود مثلاً اصفهان یا شیراز بروند این ۱۰ نفر به ۱۱ نفر تبدیل نخواهد شد و هیچکس را بیمار نمی‌کنند، زیرا در این شهر‌ها پشه ناقل آئدس برای انتقال بیماری به دیگران وجود ندارد. پس امکان همه‌گیری بزرگ مانند آنچه در بیماری کرونا تجربه کردیم به هیچ وجه در مورد دانگ مصداق ندارد.

پشه آئدس آلوده در کدام استان‌ها وجود دارد؟

رئیس دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت در پاسخ به این سؤال که پشه آلوده در کدام استان‌های کشور وجود دارد؟ بیان کرد: پشه آئدس پشه ناقل بیماری دانگ است که ورود و استقرار آن در بندر چابهار و چند شهر دیگر در استان‌های گیلان، هرمزگان و بوشهر تایید شده است و خوشبختانه هنوز ناقل بیماری نبوده‌اند. به جز در بندر لنگه که چند بیمار بدون سابقه سفر به خارج از کشور شناسایی شده است که نشانه آلوده شدن «پشه‌های آئدس اجیپتی» به ویروس دانگ در برخی محله‌های بندر لنگه است.

تب دنگی چگونه وارد ایران شد؟

وی ادامه داد: درباره چگونگی آلودگی پشه‌های محلی به ویروس دانگ نیز باید گفت که احتمالاً یک بیمار از سفر خارجی به بندر لنگه آمده است و در دوره تب‌دار بیماری خود در منزل باقی نمانده و پشه‌های آئدس او را نیش زده‌اند و ویروس از خون بیمار وارد بدن پشه‌ها شده است. پس از ۷ روز از خونخواری، پشه‌ها می‌توانند ویروس خورده شده را با نیش زدن به افراد سالم دیگر در منزل یا محله سکونت بیمار منتقل کنند. پس این نکته مهم است که تا زمانی که پشه‌ها آلوده به ویروس نشده‌اند ناقل بیماری محسوب نمی‌شوند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->