کمبود حداقل ۱۴۰ هزار پرستار در کشور| تعرفه پرستاری باعث تبعیض شد تصادف دلخراش جاده زابل با ۱۳ کشته و مصدوم| سه کودک بین جان باختگان نجات ۷ شهروند از حادثه آتش سوزی در صادقیه مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) چاقوکشی مرگبار همسایه‌ها در تهران و دستگیری متهمان فراری بکارگیری غیرپرستاران در بیمارستان‌های خصوصی به علت کمبود پرستار تصادف شدید ۲ دستگاه تریلی کشنده با خودرو ام وی ام در بزرگراه کلانتری مشهد (سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳) کشف ۱۳۶ کیلوگرم تریاک در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) انفجار پالایشگاهی در «ازمیت» ترکیه ۱۰ زخمی برجای گذاشت (۱۵ آبان ۱۴۰۳) دستگیری ۲۰ فعال یک شرکت هرمی در مشهد (۱۵ آبان ۱۴۰۳) فوت دختر یازده‌ساله در کاشمر براثر ضرب‌وجرح بوده است در آغوش مرگ و در بند فقر: قصه تلخ کارگران سالن تشریح پزشکی قانونی توقیف پراید با راننده یازده‌ساله در اصفهان + عکس اعلام اولویت‌ها و هزینه اولیه حج ۱۴۰۴ جهانگیر: اجل مهلت نداد حکم شارمهد اجرا شود تهاتر بدهی‌های دارویی سازمان غذا و دارو و تأمین اجتماعی افراد تحصیل‌کرده کمتر به زوال عقل مبتلا می‌شوند بررسی یکی از علل سقط جنین در خانواده‌ها پیش‌بینی شروع پیک اول آنفلوانزا از اواخر آذر ۱۴۰۳ آغاز فاز جدید رتبه‌بندی معلمان از مهرماه ۱۴۰۴ تحول نظام سلامت در ایران در گرو هوش مصنوعی است این متن را با صدای آهسته بخوانید! پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۱۵ آبان ۱۴۰۳) | کاهش دمای ۱۱ تا ۱۵ درجه‌ای در انتظار استان پرونده سرم‌های آلوده دیالیز روی میز دستگاه قضا ۱۰ درصد سالمندان «کم‌ماهیچگی» یا «تحلیل عضلانی» دارند کمبود معلم، مانعی بر سر راه آموزش باکیفیت در مدارس ابتدایی | ثبت‌نام ۹ میلیون دانش‌آموز در مقطع ابتدایی عملکرد پزشکی قانونی خراسان رضوی در شش ماه اول ۱۴۰۳ | ۱۶۱ مرگ داغ در بهار و تابستان کاهش ابتلای بانوان به سرطان پستان و تخمدان از جمله تأثیرات مثبت فرزندآوری است چرا گردشگران ایرانی فقط استانبول و آنتالیا را برای سفر انتخاب می‌کنند؟ تنها مکان مطمئن برای عرضه دارو «داروخانه» است کاهش تدریجی قد یکی از علائم پوکی استخوان است  کشف ۵۷ کیلوگرم زعفران تقلبی در طرقبه‌شاندیز (۱۵ آبان ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

روزه‌داری عوامل زمینه‌ساز کرونا را کاهش می‌دهد

  • کد خبر: ۲۳۹۸۴
  • ۲۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۲
روزه‌داری عوامل زمینه‌ساز کرونا را کاهش می‌دهد
رییس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران گفت: روزه داری ایمنی بدن را افزایش می‌دهد، استرس را کم می‌کند و حتی عوامل مستعد کننده کرونا مانند فشارخون، قند خون و سرطان را کاهش می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا مرندی در نشست کارشناسی در خصوص مسایل پزشکی و فقهی مرتبط با روزه داری و سلامت در ایام اپیدمی بیماری کووید – ۱۹ که در محل فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد، اظهار داشت: مقاومت بدن افراد روزه دار در مقابل کرونا بیشتر می شود، اما رعایت اصول بهداشتی حتمی است و همان طور که در ماه های دیگر این موارد را رعایت می کردیم، در این ماه هم باید در همان حد و حتی بیشتر رعایت کنیم.

وی درباره فواید روزه داری گفت: روزه داری قند خون را تا حدود زیادی تنظیم می کند، وزن را کاهش می دهد، از چاقی افراد کم می کند، ایمنی بدن را افزایش می دهد و در مقابل استرس مقاومت ایجاد می کند.

رییس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه روزه رشد سرطان ها را کند و طول عمر را زیاد می کند، گفت: این موضوعات در کشورهای غربی به اثبات رسیده است.

مرندی به بیمارانی که به کرونا مبتلا شده و بهبود یافته اند، توصیه کرد که حداقل تا ۶ هفته پس از برطرف شدن علائم، اقدام به روزه داری نکنند. این زمان به طور متوسط است و در همه افراد یکسان نیست، چون برخی افراد زودتر مداوا می شوند و بهبودی برخی طولانی تر بدست می آید.

مرندی افزود: بیماران در طول دوره درمان تحت نظر پزشک هستند و پزشک آنان بسته به شرایط آن‌ها مشخص می کند که این افراد توانایی روزه گرفتن را دارند یا نه.

رییس فرهنگستان علوم پزشکی در مورد بیمارانی که پیوند اعضا شده‌اند، تاکید کرد که این افراد نباید روزه بگیرند. روزه گرفتن برای بیماران پیوند دست یا قرنیه بلامانع است و اصلا مشکلی برای روزه گرفتن این افراد وجود ندارد .

وی با اشاره به اینکه ۸۵ درصد مبتلایان یا علائمی ندارد یا علایم آنان خفیف است، افزود: ۳۰ درصد افرادی که مبتلا می شوند، هیچ علامتی ندارند، ۵۵ درصد مبتلایان علائم خفیف و متوسط دارند و در بین این افراد هم مرگ و میر وجود ندارد.

مرندی ادامه داد: بیشتر نگرانی در مورد کرونا برای بیماران شدید است که بستری می شوند و در بین آنان، حدود ۱۵ درصد مرگ و میر وجود دارد و درصد بسیار کمی از بیماران دچار وضعیت خیلی شدید شده و در بخش مراقبت ویژه بستری می شوند که مرگ و میر بین آنان به ۵۰ درصد هم می رسد.

وی با اشاره به اینکه باید از کرونا پرهیز و ضوابط بهداشتی را رعایت کرد، اظهار داشت: روزه داری به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.

مرندی به روزه دار توصیه کرد که بین افطار تا سحر ۸ تا ۱۰ لیوان آب بنوشند و همچنین سبزیجات و میوه‌جات تازه در حد مقدور مصرف کنند.

با توجه به اپیدمی و همه گیری بیماری کرونا در جهان و ایران در آستانه ماه مبارک رمضان، برخی پرسش های در بین مردم در خصوص روزه داری در این ایام مطرح شده است فرهنگستان علوم پزشکی با برگزاری جلسه سعی در پاسخگویی به این پرسش ها کرده است.

 

منبع: ایرنا

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->