چالش‌های اصلی خدمات‌دهی حوزه سلامت در مشهد از زبان رئیس دانشگاه علوم پزشکی (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد: امنیت شغلی و اجتماعی پزشکان به مخاطره افتاده است خبر خوش برای کارگران مشاغل سخت و زیان آور (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) ترافیک نیمه سنگین در جاده‌های شمال کشور (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) مارگزیدگی سالانه ۵.۴ میلیون نفر در جهان | مارگزیدگی بیش‌از ۸ هزار ایرانی در سال ۱۴۰۳ غرق شدن مادر و دختر در استخر کشاورزی نیشابور (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله ۷.۸ ریشتری روسیه را لرزاند (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله زاهدان را لرزاند + جزئیات (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری کلاس‌های آمادگی شروع مدارس ممنوع است | والدین گزارش کنند، با مدارس متخلف برخورد می‌شود حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی‌‌اكبر الهى خراسانى دعوت حق را لبیک گفت  ۸۱ کودک شیرخوار در مراکز بهزیستی خراسان رضوی تحت مراقبت هستند | شیرخوارگاه‌ علی‌اصغر(ع) خالی نشده است آخرین اخبار از آتش‌سوزی یک مجتمع تجاری در سبزوار | آتش مهار شد + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برنامه‌های آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در راستای بهبود آموزش در مدارس شیوع بالای آرتروز زانو در بین ایرانی‌ها | کدام گروه‌های سنی در معرض خطر هستند؟ طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود یک کشته و ۲۰ مصدوم در تصادف اتوبوس محور تهران به مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پیگیری جدی مجلس برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست
سرخط خبرها

روزه‌داری عوامل زمینه‌ساز کرونا را کاهش می‌دهد

  • کد خبر: ۲۳۹۸۴
  • ۲۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۲
روزه‌داری عوامل زمینه‌ساز کرونا را کاهش می‌دهد
رییس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران گفت: روزه داری ایمنی بدن را افزایش می‌دهد، استرس را کم می‌کند و حتی عوامل مستعد کننده کرونا مانند فشارخون، قند خون و سرطان را کاهش می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا مرندی در نشست کارشناسی در خصوص مسایل پزشکی و فقهی مرتبط با روزه داری و سلامت در ایام اپیدمی بیماری کووید – ۱۹ که در محل فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد، اظهار داشت: مقاومت بدن افراد روزه دار در مقابل کرونا بیشتر می شود، اما رعایت اصول بهداشتی حتمی است و همان طور که در ماه های دیگر این موارد را رعایت می کردیم، در این ماه هم باید در همان حد و حتی بیشتر رعایت کنیم.

وی درباره فواید روزه داری گفت: روزه داری قند خون را تا حدود زیادی تنظیم می کند، وزن را کاهش می دهد، از چاقی افراد کم می کند، ایمنی بدن را افزایش می دهد و در مقابل استرس مقاومت ایجاد می کند.

رییس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه روزه رشد سرطان ها را کند و طول عمر را زیاد می کند، گفت: این موضوعات در کشورهای غربی به اثبات رسیده است.

مرندی به بیمارانی که به کرونا مبتلا شده و بهبود یافته اند، توصیه کرد که حداقل تا ۶ هفته پس از برطرف شدن علائم، اقدام به روزه داری نکنند. این زمان به طور متوسط است و در همه افراد یکسان نیست، چون برخی افراد زودتر مداوا می شوند و بهبودی برخی طولانی تر بدست می آید.

مرندی افزود: بیماران در طول دوره درمان تحت نظر پزشک هستند و پزشک آنان بسته به شرایط آن‌ها مشخص می کند که این افراد توانایی روزه گرفتن را دارند یا نه.

رییس فرهنگستان علوم پزشکی در مورد بیمارانی که پیوند اعضا شده‌اند، تاکید کرد که این افراد نباید روزه بگیرند. روزه گرفتن برای بیماران پیوند دست یا قرنیه بلامانع است و اصلا مشکلی برای روزه گرفتن این افراد وجود ندارد .

وی با اشاره به اینکه ۸۵ درصد مبتلایان یا علائمی ندارد یا علایم آنان خفیف است، افزود: ۳۰ درصد افرادی که مبتلا می شوند، هیچ علامتی ندارند، ۵۵ درصد مبتلایان علائم خفیف و متوسط دارند و در بین این افراد هم مرگ و میر وجود ندارد.

مرندی ادامه داد: بیشتر نگرانی در مورد کرونا برای بیماران شدید است که بستری می شوند و در بین آنان، حدود ۱۵ درصد مرگ و میر وجود دارد و درصد بسیار کمی از بیماران دچار وضعیت خیلی شدید شده و در بخش مراقبت ویژه بستری می شوند که مرگ و میر بین آنان به ۵۰ درصد هم می رسد.

وی با اشاره به اینکه باید از کرونا پرهیز و ضوابط بهداشتی را رعایت کرد، اظهار داشت: روزه داری به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند.

مرندی به روزه دار توصیه کرد که بین افطار تا سحر ۸ تا ۱۰ لیوان آب بنوشند و همچنین سبزیجات و میوه‌جات تازه در حد مقدور مصرف کنند.

با توجه به اپیدمی و همه گیری بیماری کرونا در جهان و ایران در آستانه ماه مبارک رمضان، برخی پرسش های در بین مردم در خصوص روزه داری در این ایام مطرح شده است فرهنگستان علوم پزشکی با برگزاری جلسه سعی در پاسخگویی به این پرسش ها کرده است.

 

منبع: ایرنا

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->