سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد
سرخط خبرها

شناخت کافی از کرونا نداریم/ آمار واقعی ابتلا به کرونا بیش از آمار رسمی است/این ویروس حساب کتاب ندارد

  • کد خبر: ۲۴۰۲۰
  • ۲۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۱
شناخت کافی از کرونا نداریم/ آمار واقعی ابتلا به کرونا بیش از آمار رسمی است/این ویروس حساب کتاب ندارد
معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هنوز شیوع بیماری ادامه دارد و درصد زیادی از بیماران علامت ندارند، یکی از راهها این است کل افراد را تست کنیم و برآورد شیوع کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز، علیرضا رئیسی در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس از وزارت بهداشت، برگزار شد افزود: در مورد آمار واقعی برای خیلی بیماری‌ها امکان برآورد داریم چون بیماری برای ما شناخته شده است اما در مورد کرونا هنوز شناخت کافی نداریم و حتی در مورد سرایت آن از یک نفر اول در چین اعلام شد که از یک نفر به ۳.۸ است اما بعد گفته شد قدرت سرایت از یک نفر به ۱.۸ نفر است

وی گفت: با توجه به محدودیت تعداد تست، امکان برآورد دقیق همه مبتلایان به ویروس کرونا در هیج کشوری نیست. بطور قطع آمار واقعی بیش از آمار رسمی است اما اینکه آمار رسمی را ضرب در ۲ یا سه یا عدد دیگری بکنیم درست نیست.

وی ادامه داد:  با توجه به اینکه هنوز شیوع بیماری ادامه دارد و درصد زیادی از بیماران علامت ندارند ، یکی  از راهها این است کل  افراد را تست کنیم و برآورد شیوع کنیم.

رئیسی گفت: میزان سرایت و شیوع در جایی مثل قم یا گیلان قطعا با میزان شیوع با برخی استانهای جنوبی کشور خیلی میزان شیوع پایین تر متفاوت است و نمی توانیم آمار ۵ برابر یا ۶ برابر آمار رسمی را به عنوان برآورد اعلام کنیم.

معاون وزیر بهداشت افزود: اقدام دیگری که انجام می دهیم این است که با توجه به اینکه افرادی که این بیماری را گرفته اند و بعد بهبود پیدا کرده اند بحث تست سرولوژیک که می توان افراد را تست کرد که آیا مواجهه قبلی داشته اند یا نه که بحث های زیاید دارد و البته این تست هم کاذب بالایی دارد.

وی گفت:  فعلا برآورد دقیقی نمی شود از آمار واقعی داشته باشید و نی توانیم در دو یا سه ضرب کنیم اما اما قطعا مواردی که کشف کردیم، آمار واقعی نیست و هیچ جای دنیا به جز کره جنوبی که میزان تست آنها بالا بود. سایر کشورها فرصت نشده جمعیت بزرگی تست انجام شود برآورد دقیقی وجود ندارد.

رئیسی افزود: اما هر کشوری که آمار می دهد مثلا آمریکا ۵۶۰ هزار مبتلا دارد اگر تست ها بیشتر شود میزان ابتلا بیشتر از این است.  اسپانیا، ایتالیا و حتی ایران هم مواردی که ما پیدا کردیم و قطعی شده را اعلام می کنیم به همین علت برنامه بیماریابی را اجرا کرده ایم و قطعا تعداد بیشتر از این است اما اینکه چقدر بیشتر است معلوم نیست.

وی گفت: اینکه ۸۰۰ هزار مبتلا شدند و چندین برابر آمار اعلام شده مرگ داریم قطعا درست است. ممکن است کسانی مدل سازی کنند اما این ویروس حساب کتاب ندارد و این مدل سازی ها درست نیست اینکه ۵۶ هزار نفر فوتی باشند قطعا درست نیست و اولین بار است که می شنویم و حتی این تعداد مرگ بر اثر بیماری تنفسی هم نداشته ایم. اگر همه فوتی های بیماری های تنفسی را در نظر بگیریم این تعداد نیست.

رئیسی درباره غربالگری کرونا در کشور گفت: کمترین جایی که در کشور غربالگری شده در تهران است در بسیاری از استان‌ها بالای ۸۰ درصد غربالگری شد و در تهران حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد  غربالگری شده است.

وی افزود: نمی دانم هر وقت کار خوبی در کشور شروع می شود عده ای باور نمی کنند و حرف های نادرست می زنند در مورد کمپین فشار خون هم گفتند چقدر هزینه شد و چرا فشارسنج خریداری شد و کسی نگفت کاری خوبی شد که افراد فشار خونی را پیدا کردند و تحت درمان قرار دادید.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: در طرح غربالگری کرونا نیز با افراد تماس گرفته می شود و از او نظرسنجی می‌شود که از خدمات راضی بودند، ۹۸ درصد راضی بودند و دو درصد هم ناراضی بودند.

وی افزود: سه نامه زدیم به معاونت تحقیقات وزارت بهداشت نامه زدیم که به عنوان یک بخش بیرونی تا این طرح را بررسی کنند. دوم به سازمان بهداشت جهانی و سوم به دانشگاههای علوم پزشکی که این طرح را ارزیابی کنید. خودمان هم بررسی می کنیم و طرح غربالگری کرونا در واقع در چهار جا بررسی می شود.

افرادی که مشمول روزه گرفتن نیستند

وی در پاسخ به پرسش دیگر ایرنا درباره افرادی که نمی‌توانند روزه بگیرند گفت: موضوع روزه داری در کمیته علمی ستاد کرونا مطرح شده است و کمیته علمی باید رسمی مطرح کند اما حدودی که توافق شده را اعلام می کنم و دو سه روز آینده کل اطلاعیه کمیته علمی رسانه ای می شود.

رئیسی گفت: چند موردی که توافق روی آن هستند این است که افرادی که مثبت هستند و کمتر از دو هفته از بیماری آنها می‌گذرد مشمول روزه گرفتن نیستند. افراد بالای ۶۵ سال یا افرادی که بیماری زمینه ای دارند و امکان ایزوله شدن برای آنها وجود ندارد نیز مشمول نمی شوند.

معاون وزیر بهداشت افزود: عده ای هم ربطی به کرونا ندارد، کسانی که روزه گرفتن باعث آسیب شدید به آنها می شود، برای آنها هم پیشنهاد شده که واجب نیست ما حکم شرعی نمی دهیم فقط بحث های ضرر و زیان را می گوییم و علما و فقها فتوا می‌دهند دیگر موارد قطعی واعلام می‌شود.

معاون وزیر بهداشت در مورد بازگشایی  اصناف نیز  گفت: ۱۲ هزار صنف مختلف مشمول اجرای پروتکل های بهداشتی هستند که برای آنها بیش از ۱۸۰ پروتکل مختلف تدوین شده و تاکنون یک میلیون و ۲۰۰ هزار صنف در سامانه وزارت بهداشت ثبت نام کرده اند.

وی ادامه داد: در این مرحله باید به دنبال قطع زنجیره انتقال ویروس باشم با توجه به آگاهی مردم و رعایت اصول دستورالعمل ها شاهد این هستیم که آرامشی ایجاد شده و باید مراقب باشیم که این آرامش و تسلط در مدیریت باعث سهل انگاری نشود و فکر نکنیم ویروس از کشور ما خارج شده است.

رئیسی ادامه داد: ویروس همچنان وجود دارد و افراد زیادی مبتلا می شوند، اقتصادهای زیادی را فلج می کند، کوچکترین سهل انگاری باعث می شود شاهد پیک مجدد بیماری باشیم و در  برخی استانها دوباره پیک بیماری و افزایش تعداد بستری را در بیمارستانها داشته باشیم.

رئیسی درباره وضعیت کرونا در روستاها گفت: نظارت بر بهداشت آب در روستاها بسیار مهم است وزارت نیرو و آب و فاضلاب روستایی، باید تلاش بیشتری کند که در روستاها آب لوله کشی داشته باشند. ما وظیفه نظارت و هشدار و تذکر به مسئولان داریم و این کار را انجام می دهیم.

اجبار ماسک در مترو امکان‌پذیر نیست

رئیسی درباره استفاده از ماسک در مترو گفت: باید تعداد ماسک که در کشور استفاده می شود را محاسبه کنیم. مثلا می گویند روزانه دو میلیون نفر در مترو جا به جا می شود این امکان وجود ندارد که روزانه دو میلیون ماسک داده شود، اینکه اجبار کنیم و حتما مترو کسی که ماسک ندارد سوار نکند، عملی نیست.

معاون وزیر بهداشت افزود: پیشنهاد ما این است که تا جای ممکن از حمل  و نقل عمومی استفاده نشود، افرادی که علامت بیماری دارند نباید از این وسایل استفاده کنند. فاصله گذاری اجتماعی هم در مترو و اتوبوس ها باید رعایت شود. راه عملی این نیست که کسی که ماسک ندارد حق ندارد از مترو استفاده نکند. این امکانپذیر نیست. توصیه این است که استفاده شود اما اگر کسی ماسک ندارد را سوار نکنیم امکانپذیر نیست.

وی درباره فعالیت مراکز دندانپزشکی گفت:  دندانپزشکان جز مشاغل پر ریسک هستند، به ویژه اینکه ترشحات عامل اصلی انتقال کروناست. توصیه کردیم فقط موارد اورژانس انجام شود. پروتکل های اختصاصی برای مراکز دندانپزشکی ارسال شده است و نباید به صورت وسیع کار کنند فقط برای موارد اورژانس می توانند فعالیت کنند.

رئیسی افزود: در مراکز دندانپزشکی دولتی هم فقط موارد اورژانس انجام می شود. جشن مدارس عاری از پوسیدگی دندان هم به خاطر کرونا به تعویق افتاده است.

کنکور و امتحات مدارس برگزار شود

معاون وزیر بهداشت درباره برگزاری امتحانات مدارس و کنکور گفت: کنکور می شود با تمهیداتی می تواند حتی حضوری برگزار شود. اگر فاصله ها را به خوبی رعایت کنند و اگر فاصله صندلی ها را زیاد کنند می شود و حوزه ها را وسیع تر کنند، امکان برگزاری کنکور وجود دارد حتی آموزش و پرورش هم با تمهیدات فاصله گذاری می تواند ازمون ها را برگزار کند.

وی افزود: کرونا در پاییز و زمستان همراه ما خواهد بود. این ویروس همچنان با ما خواهد بود و در سالهای بعد ابتلای فصلی این بیماری را خواهیم داشت.

تست کرونا از خانواده مبتلایان تا حذف اپیدمی

وی گفت: در گام دوم همه ۱۰۰ هزار نفری که ارجاع شدند، تست می شوند، نتایج درخشانی گرفتیم، افرادی که پزشک تشخیص می داد که کرونا دارد اکنون تست هم می شوند. ۶۰ درصد افرادی که به بیمارستان ارجاع شدند، تست مثبت داشتند.

رئیسی افزود: اکنون در ۲۱ استان این کار را شروع کرده ایم و آزمایشگاههای سرپایی هم تجهیز شدند. در چند روز گذشته ۱۲ هزار تست انجام شد است. این کار بزرگی است که شروع شده است. در مورد افراد کم علامت که تشخیص داده می شوند، به سراغ خانواده های آنها هم می رویم از خانواده آنها هم تست گرفته می شود. ۲۴ درصد خانواده این افراد کم علایم هم تست مثبت داشتند.

وی گفت: اگر این کار انجام شود به مرور انتقال جمعی و عمومی ویروس کرونا حذف می شود. کم کم تبدیل به صورت خوشه می شوند و آگر آنها را قرنطینه کنیم به صفر می رسیم و در نظرسنجی که از مردم داشتیم ۹۸ درصد از خدمات طرح بسیج ملی غربالگری کرونا راضی بودند.

معاون وزیر بهداشت درباره انتقال کرونا از بیماران فوت شده گفت:  فرد کرونایی زنده بیشتر از فرد کرونایی مرده ناقل است چون فرد مرده سرفه و عطسه ندارد و دستش را هم به جایی نمی زند اما در فرد مرده هم ویروس نمی میرد به همین علت دستورالعمل خاصی مراحل غسل و دفن بهداشتی تدوین و ابلاغ شده است.

ارتباط آمار مرگ کرونا با سندروم حاد تنفسی

رئیسی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه علت مرگ بیماران کرونا سندروم حاد تنفسی اعلام می شود گفت: سالانه تعداد زیادی در دنیا و از جمله در ایران به خاطر بیماری تنفسی فوت می کنند، اگر به کلمه  ARDS یعنی  سندروم حاد تنفسی دقت کنیم می بینیم که کرونا اصلا سندروم حاد تنفسی ایجاد نمی کند.

وی افزود: نمی توانیم هر سندروم حاد تنفسی را بگوییم کروناست، این کار غیر علمی است. اگر به جای ARDS می گفتیم علایم بیماری تنفسی عمومی منطقی تر بود. بنابراین یکسری افراد به علل تنفسی از بین می روند ممکن است در بین آنها کرونا هم باشد اما چرا اصرار داریم بگوییم آمار دو برابر یا سه برابر است این چه کمکی به ما می کند، مهم این است که تخت بیمارستانی و آی سی یو برای بیماران کرونا مهیا باشد که وزارت بهداشت  در این مسیر خوب عمل کرده است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->